Ga naar de inhoud

Lente stamppot met rucola

Deze stamppot met rucola is ideaal voor de lente!
35 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

persoon
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Zet de ingrediënten klaar. Schil en kook de aardappelen, rooster de pijnboompitjes en bak de spekjes uit.
2
Stap 2
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.
3
Stap 3
Stamp de aardappelen, voeg de melk hierbij en stamp dit door elkaar.
4
Stap 4
Roer de rucola door de aardappelpuree, en vervolgens de geitenkaas.
5
Stap 5
Meng de uitgebakken spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes hierdoor.

Eet smakelijk!

Lente stamppot met rucola

Stamppotjes zijn lekker “Hollands”, en lekker “lekker”! Niet alleen in de winter, maar ook in de lente. Wat dacht je van een lente stamppot met rucola? 

Zuurkoolovenschotel, boerenkool met worst, andijviestamp en hutspot zijn heerlijke winterkorst. (ik hou ervan!) De winter is voorbij, en dus zijn de stamppotjes voorbij.. dacht ik en dacht jij misschien ook?
 
Maar je kunt ook nu nog genieten van een lekker stamppotje.Dit rucola stamppotje smaakt heerlijk in de lente!

Hoe het zo kwam? Ik had een halve zak rucola over en had geen zin in een (pasta)salade, dus ontstond dit stamppotje met rucola. Ik heb ingrediënten gebruikt die ik zelf lekker vind, én in huis had! 

Het pakte goed uit, dit stamppotje is zeker voor herhaling vatbaar! En daarom deel ik hem met jullie!

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op