Ga naar de inhoud

5x de lekkerste wintersport gerechten

Tijd om een lekker winters lijstje met jullie de delen, namelijk met de lekkerste wintersport gerechten.

Met het mooie frisse weer van de afgelopen week, krijg ik meteen wintersportkriebels. Met zonnig koud weer is er niets leuker dan skiën, dat is écht genieten. Het vakantiegevoel, de sneeuw, het niks-aan-je-hoofd-hebben, de zon (als het mee zit) het uitzicht en gezelligheid met vrienden. En ook het eten, het voedsel boven op de berg is ook heerlijk.

Daarom leek het me een goed idee om alle thuisblijvers (maar ook iedereen die al geweest is of nog gaat) in de wintersportstemming te brengen. Dit zijn de dingen die je wat mij betreft moet eten boven op de berg.

Wat is jouw favoriete gerecht na een ochtend skiën?

5x wintersport gerechten

Kaiserschmarren

Ik begin meteen met mijn all-time favorite: KAISERSCHMARREN. Zoals jullie weten ben ik gek op pannenkoeken en daarom gaat een portie Oostenrijkse kaiser er ook wel in. Dit bestel ik zeker 2 a 3 keer tijdens de wintersport als lunch. Kaiserschamrren kan niet zonder lekker veel poedersuiker en eet je bijvoorbeeld ook  met appelmoes of jam.

Wist je dat het heel gemakkelijk is om dit Oostenrijkse gerecht thuis te maken? Met dit recept kun je er thuis mee aan de slag.

Spaghetti en lasagne

Pasta is Italiaans, dat weten we allemaal. Toch zijn spaghetti en lasagne goed vertegenwoordigd in de Oostenrijkse skigebieden. Het handige is natuurlijk ook dat het super goed voorbereid kan worden, en dat bijna iedereen het wel lekker vind.

En ik weet zeker: als je op een koude dag (zoals bijvoorbeeld volgende week) in het zonnetje buiten gaat zitten smaakt deze lasagne en deze spaghetti bolognese nog lekkerder.

Tiroler Grostl

Tiroler Grostl is nog zo’n topper die typisch Oostenrijks is. Het is een simpel gerecht van gebakken aardappeltjes, met spekje en een gebakken ei. Het is een voedzame maaltijd, dat komt goed uit als je nog een hele middag skiën voor de boeg hebt.

Klik hier om zelf Tiroler Grostl te maken.

 

Schnitzel en braadworst

Super simpel is soms gewoon super lekker. Zoals een schnitzel of braadworst met frietjes. Hier hoef ik geen woorden meer aan vuil te maken toch?

Warme chocolademelk met slagroom

Last but not least mag de warme chocolademelk met slagroom niet ontbreken. Dit kun je meerdere keren per dag drinken natuurlijk. Niet alleen lekker als het zonnetje schijnt, ook als het koud is en je moet opwarmen.

Klik hier om thuis zelf de lekkerste warme choco te maken.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op