BYE 2017, HELLO 2018!
Bewaren
Het jaar is bijna voorbij, en daarom is het tijd om terug te kijken op het 2017 van ‘brendakookt’.
Bij deze zet ik mijn 2017 op een rijtje. Het grootste en tofste dat dit jaar op ons pad kwam was ons nieuwe huis. De verbouwing en verhuizing hebben een grote impact op dit overzicht 🙂 Maar daarnaast heb ik ook andere toffe dingen mogen doen met Brendakookt.nl. Kijk mee!
We beginnen 2017 met proosten op ons nieuwe huis, in mei gaan we verhuizen! Het was zo’n fijn moment toen alles rond was, toen konden we echt gaan plannen (en shoppen).
In januari is er voornamelijk veel aan de blog gewerkt. Ook maakte ik de eerste video’s samen met Anneke voor mijn Youtube kanaal.
En ik kreeg meer bezoek! TV-NH heeft een item voor het programma ‘NH Buurten’ bij me opgenomen.
Deze foto vond ik vooral heel erg schattig, omdat Fem nog zo klein is.
Donderdag 9 februari mocht ik koken in de studio bij Tijd voor Max. Ontzettend tof, en het ging ook goed. Leuke ervaring en ook leuk om eens te zien hoe dat gaat bij de TV.
Deze lunch herinner ik me nog als de dag van gister. Na een aantal keukenzaken te hebben gezien was het tijd voor een late lunch. Ik nam zalm met gepocheerde eieren, spinazie en Hollandaise saus. Hier namen we samen de laatste details van de keuken door!
En dit was de definitieve tekening van de nieuwe keuken.
We zijn een paar keer van opstelling veranderd, het was even puzzelen en meten. Ik ben heel erg blij dat we uiteindelijk een keukenadviseur troffen die niet direct de keuken tekende die wij in ons hoofd hadden, maar door vroeg naar alle functies die we terug wilden laten komen in de keuken. Hierdoor is het anders geworden dan we in eerste instantie voor ogen hadden, maar zo veel handiger, praktische en mooier!
Ik was een van de covergirls van het regionale blad van de Rabobank 😉
in Maart ging we lekker een weekendje met zijn drieën weg, naar Center Parcs. Fijn om tussen het inpakken en verhuizen door even samen weg te zijn.
Ik denk dat dit het recept van de blog is dat we het meest hebben gekookt. Altijd als ik Joost vraag wat hij van mijn blog wil eten kiest hij deze hartige taart. Dit is de eerste hartige taart die ik 5 jaar geleden op mijn blog publiceert, nog steeds onze favoriet. (ook ideaal om restjes groente op te maken)
Met Ella’s Kitchen vloog ik een dagje heen en weer naar Londen. Zo leuk om te mogen doen! Hier ben ik betrapt tijdens het vloggen, klik hier om de vlog te bekijken.
Werk aan de winkel! Voor de verhuizing moest natuurlijk ook de hele keuken worden ingepakt. Omdat het even duurde tot de nieuwe keuken geplaatst werd heb ik de producten in kratjes ingepakt, dit blijft opgestapeld goed staan en neemt zo minder ruimte in.
Ter ere van de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander werkte ik met de NOS aan een item over de ontwikkelingen op het gebied van koken van de afgelopen 50 jaar. Via deze link kun je de video die we maakten bekijken, hier bekijk je de complete serie.
Yes, eind april is het feest! We hebben de sleutel van ons nieuwe huis! Daar mag wel een (oranje) tompouce op gegeten worden!
Dit is de before foto van de keuken. Een groot verschil met hoe het er nu uit ziet 🙂
En dit is de nieuwe keuken! Ik ben er nog steeds ontzettend blij mee! Bekijk dan hier de video waarin ik je een tour door de nieuwe keuken geef.
Eerste barbecue in de (nieuwe) tuin! #genieten
Oliebollen eet ik ook in de zomer, als het kermis is. Zo lekker!
En dit zijn mislukte koekjes… het heeft even geduurd voor ik de nieuwe oven onder controle had 😉
In juni opende ik mijn digitale winkeltje! Naast mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist heb ik ook handige planners gemaakt die ik in de winkel verkoop. Klik hier om mijn winkel te bekijken.
We vierden in juni 11 jaar liefde! Met zijn drietjes gingen we even naar Sprookjeswonderland en daarna eten bij Onder de wester in Enkhuizen, om te proosten op onze 11-jaar verkering 😉
Tijdens de zomervakantie gingen we naar zonnige Zeeland. Alsof we in Spanje zaten, wat hebben we genoten zeg!
Samen met Joost mocht ik op uitnodiging ook nog een paar dagen de stad Brugge verkennen, wat een heerlijke stad! Klik hier om onze foodfoto’s te bekijken.
En tussen de tripjes door genoten we thuis ook van mooi weer en de nieuwe tuin.
Ook mocht ik met Miele mee naar een reisje naar Berlijn! Zo tof! Samen met een leuke groep foodbloggers waren we bij de presentatie van een nieuw product, de Dialog Oven! Het is een oven die het product van binnenuit verwarmd, en dus niet van buitenaf zoals onze huidige ovens en magnetrons doen. De oven gaart door het product heen en weet precies wat het product nodig heeft om perfect te garen.
The day after ontbeten we op het dakterras van het parlementsgebouw en verkenden we de stad met een Trabi-Safari. #aanrader
Selfie! Het afgelopen jaar werkte ik ook samen met Julliette van Lief klein geluk fotografie. Juliette maakt prachtige foto’s en helpt mij achter de schermen met de website.
Het magazine Bij Robért, van Meester Patissier en Boulanger Robért van Beckhoven publiceerde een interview met mij, en daarbij een recept uit mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist.
Het afgelopen jaar had ik meerdere toffe samenwerkingen, onder andere met Becel en EAT ME Avocado’s. En samen met TopTaste organiseerden we de Crispy Chefs Battle. Drie van mijn bezoekers streden samen met een vriendin mee om de hoofdprijs, samen met Pierre Wind speelde ik voor jury 😉
Ook werkte ik samen met Mandemakers Keukens. We hebben een aantal video’s opgenomen en ik heb workshops gegeven in de showroom. Ook kookte ik op de VT wonenbeurs op de stand van Mandemakers Keukens. (hier lees je er meer over, en geef ik het recept van de quiche)
Mijn hulpje in de keuken <3
Een van de hoogtepunt van 2017: het ontmoeten van Jamie Oliver! Ter ere van zijn nieuwe kookboek 5 ingrediënten (hier lees je er meer over) werd een perslunch georganiseerd bij de nieuwe Jamie’s Italian in Den Haag. En Mr. Jamie Oliver was er ook bij, zo tof!
We proefden meerdere gerechten uit zijn kookboek en tussendoor schoof Jamie bij ieder tafeltje een kwartiertje aan. Dat kwartiertje vloog voorbij, want als je Jamie een vraag stelt antwoordt hij uitgebreid. En ja, in het echt is hij minstens net zo leuk als op tv en Instagram 😉 In dit artikel vertel ik je meer over de middag en de antwoorden op de vragen die ik hem kon stellen.
Hieperdepiep hoera!! Fem is 2 jaar geworden!
Wat wordt onze kleine meid groot, het is al een echte dame die de oren van mijn kop kletst en graag met haar keukentje en popje speelt.
Heel erg tof: dit jaar hebben we een ‘brendakookt kerstpakket’ samengesteld en via mijn webwinkel verkocht. Zo leuk om te doen!
En ik eindigde het jaar ook heel erg tof: met een item in het RTL Nieuws op eerste kerstdag!
Als ik het zo op een rijtje zie was 2017 weer een topjaar. De verhuizing speelde een grote rol natuurlijk, en daarnaast heb ik super toffe dingen mogen doen! Opvallend is dat ik veel voor de camera heb gestaan, en het ook een paar keer op TV is uitgezonden. Super leuk!Â
Ik ben benieuwd wat 2018 voor ons in petto heeft. De komende week doe ik het nog even rustig aan zodat ik daarna weer kan knallen en heel veel food-inspiratie kan geven! Ik wens jullie een geweldig 2018 toe, met heel veel kookplezier 🙂Â