Ga naar de inhoud

Knolselderijsalade met prosciutto – 5 ingrediënten – Jamie Oliver

Vandaag deel ik een hele snelle salade van Jamie Oliver uit zijn nieuwe kookboek 5 ingrediënten. Namelijk knolselderijsalade met prosciutto. Én ik vertel je meer over mijn lunch met Jamie (zoo tof! Met de enige echte! ) en de proeverij van gerechten uit zijn kookboek! Vorige week was ik uitgenodigd...
10 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de selderijknol en snijd hem met een scherp mes, het juliennemes van een mandoline (met beschermkapje) of op een bolrasp in dunne luciferreepjes.
2
Stap 2
Maak de sliertjes in een grote kom aan met mosterd, yoghurt en 1 eetlepel extra vergine olijfolie en een eetlepel rodewijnazijn. Schep alles goed om. Pluk de dragonblaadjes, strooi ze erover, meng alles goed, proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
3
Stap 3
Verdeel de salade over twee borden en leg de plakjes prosciutto er losjes omheen. Sprenkel er 1 theelepel extra vergine olijfolie over en strooi er uit de hoogte een snufje zwarte peper op.

Knolselderijsalade met prosciutto – 5 ingrediënten – Jamie Oliver

Vandaag deel ik een hele snelle salade van Jamie Oliver uit zijn nieuwe kookboek 5 ingrediënten. Namelijk knolselderijsalade met prosciutto. Én ik vertel je meer over mijn lunch met Jamie (zoo tof! Met de enige echte! ) en de proeverij van gerechten uit zijn kookboek!

Vorige week was ik uitgenodigd bij de presentatie van het nieuwe kookboek 5 ingrediënten in Jamie’s nieuwe restaurant in Den Haag, Jamie’s Italian. En het aller tofste: Mister Jamie Oliver was zelf ook aanwezig!

Bij ieder tafeltje schoof Jamie een kwartier aan om met ons te kletsen. Er was gelegenheid om vragen te stellen, maar Jamie praat zo lekker door dat we niet aan veel vragen toe zijn gekomen 😉 Hij vertelde over zijn restaurants in Nederland (binnenkort opent een Jamie’s Diner in Rotterdam!) en natuurlijk ook over zijn nieuwe kookboek.

Jamie vertelde dat het zijn ‘simpelste kookboek’ is, maar ook degene waar de meeste tijd in is gaan zitten voor de ontwikkeling voor de recepten. Wist je bijvoorbeeld dat zijn gerechten 4x in de testkeuken worden gekookt en daarna nog een keer door mensen thuis? Hierdoor zijn de gerechten in dit boek helemaal on point.

Tijdens de lancering proefden we naast de knolselderijsalade als voorgerecht ook de (rijk gevulde) tomatensoep en krokante pijlinktvis met avocadopuree. Deze laatste is super lekker op smaak gebracht met limoen.

Bij het hoofdgerecht genoten we van aubergine penne arrabbiata, pasta met garnalen, pesto en rosé en de weergaloze ribeye (met hele lekkere boontjes). Er staan zoetigheid in het boek, hiermee werd de proeverij afgesloten: ananas carpaccio, frambozen met honing en filodeeg en chocolademousse met kersen.

Stuk voor stuk heerlijke gerechten met maar 5 ingrediënten, die qua smaak niet onderdoen voor een gerecht met meerdere ingrediënten. Ik vroeg Jamie wat zijn favoriete recept uit boek is, maar daaruit kon hij niet kiezen. Het is alsof je een van je kinderen moet kiezen vertelde hij.

Met dit kookboek laat Jamie zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag lekker en gezond kunt eten. Het boek is simpel en helder opgemaakt. Zo is ieder gerecht met dezelfde achtergrond gefotografeerd en worden de 5 ingrediënten naast het recept op foto weergegeven. Leuk extraatje: bij ieder recept staan ook de voedingswaarden vermeld.

5 ingrediënten | Jamie Oliver | Kosmos Uitgevers| verkrijgbaar voor € 29,99
Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen via bol.com

De knolselderijsalade met prosciutto heeft me verrast. Ik vind het een super leuke (en lekkere) manier om knolselderij te verwerken. De combinatie van rauwe knolselderij met een romige dressing, dragon en prosciutto is heel fijn. De salade is ideaal als lunch, voorgerecht of bijgerecht.

Recept – Knolselderijsalade met prosciutto

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op