Ga naar de inhoud

Quiche lorraine

Naast zoete hapjes is het ook lekker om bij een high tea hartige hapjes te serveren. Zelf geniet ik meestal meer van de hartige hapjes dan van de zoetigheden. Zoet wordt snel te veel, van hartige hapjes kan ik geen genoeg krijgen. Wel vind ik het belangrijk dat een hartig hapje niet te groot en te machtig is,
Delen op

Quiche lorraine

Quiche lorraine txt

Naast zoete hapjes is het ook lekker om bij een high tea hartige hapjes te serveren. Zelf geniet ik meestal meer van de hartige hapjes dan van de zoetigheden. Zoet wordt snel te veel, van hartige hapjes kan ik geen genoeg krijgen. Wel vind ik het belangrijk dat een hartig hapje niet te groot en te machtig is, er moeten namelijk nog meer hapjes gegeten worden.

Dit Quiche Lorraine hapje is ideaal bij een high tea. Een smaakvolle quiche met niet té veel ingrediënten, hierdoor wordt het niet machtig en zit je niet zo snel vol. Als je de quiche in een vierkante vorm bakt kun je er gemakkelijk vierkantjes of reepjes van snijden zodat de hapjes niet te groot worden.

Quiche lorraine 01

Quiche Lorraine

Bereidingstijd 20 minuten en 45-55 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels (ongeveer 50 gram) bloem
  • 125 gram champignons
  • 3 stengels lente ui
  • 125 gram spekreepjes
  • peper en zout
  • 150 gram gruyère kaas

Extra benodigd: Bakplaat of bakvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vet een ovenschaal, bakplaat of bakvorm in en bekleed het met hartige taartdeeg, zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar vast zitten.

Snijd de lente ui in ringetjes en de champignons in plakjes. Rasp de kaas.
Bak de spekjes in een droge koekenpan aan.

Kluts de eieren en meng de bloem en 3/4 deel van de kaas door en breng dit op smaak met peper en zout. Roer ook de lente ui, champignons en spekjes door. Giet het beslag over het deeg en bestrooi dit met de overige kaas.

Bak de Quiche Lorraine 40 – 55 minuten in de oven, tot het ei gestold is.
Als de quiche te snel kleurt en donker wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.

———————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op