Ga naar de inhoud

4 complete kerstmenu’s

Kerstmenu'sBen je er nog niet helemaal uit wat je met kerst op tafel gaat zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag deel ik 4 complete kerstmenu’s. Hier zit vast iets voor je tussen.

De afgelopen week heb ik op Facebook en Instagram ‘Brenda’s Kerstinspiratie’ gedeeld. Vier complete kerstmenu’s met recepten van mijn blog. Een vlees-, vis- en vegetarisch menu, plus een gemakkelijk kerstmenu. Bij deze komen ze allemaal nog een keer voorbij. Naast de drie gerechten (voor, hoofd en na) geef ik je extra tips voor bijgerechten en amuses.

Complete kerstmenu’s

Brenda's Kerstinspiratie - Vlees Menu kl

Vlees menu

Start het diner met een crostini met brie en cranberry als aperitief. Serveer daarna als voorgerecht een romig bloemkoolsoepje met krokant baconkruim en een homemade soepstengel. Serveer als hoofdgerecht varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen met daarbij de lekkerste aardappeltjes uit de oven en geroosterde pompoen met broccoli. Sluit je diner af met een overheerlijke frambozenparfait met amaretto. Hiermee kan de avond niet meer stuk!

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

Brenda's Kerstinspiratie - Vis Menu kl

Vis menu

Trap de avond af met een frisse zalmtartaar met limoen. Serveer tussendoor een romig courgettesoepje met krokante croutons. Impress je tafelgasten bij het hoofdgerecht met andijvierolletjes met bacon en tilapia. Serveer hierbij aardappelsterren en rodekool koekjes. Sluit de avond af met de klapper van de avond, een pavlova met chocolade, aardbei en pistache.

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

Brenda's Kerstinspiratie - Vegetarisch Menu kl

Vegetarisch menu

Dit vegetarische menu zal zeker niet alleen bij vega’s in de smaak vallen. Serveer de carpaccio van rode biet als voorgerecht met daarna een bladerdeegtaartje met pompoen als tussengerecht. Het filobakje met spinazie, feta, aardappeltjes en een tomatensausje is een ideaal hoofdgerecht. En een plaatje 🙂 Als je toch niet vegetarisch wilt eten kun je eventueel een stukje vlees of vis naast het filobakje serveren. Maak het bakje in dat geval wel iets kleiner. Sluit af met een topper: Cheesecake! Bestrooi de cheesecake met frambozen of aardbeien on top met extra veel poedersuiker.

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

Brenda's Kerstinspiratie - Gemakkelijk Menu klGemakkelijk menu

De gerechten uit het ‘gemakkelijke kerstmenu’ zijn stuk voor stuk toppers die gemakkelijk zijn om te maken. Je kunt ze goed voorbereiden zodat je tijdens het etentje gezellig bij de gasten kunt zitten. Start de avond met gevulde champignons. Serveer daarna een wortelsoepje met eromheen een carpaccio van avocado met krokante spek. De topper van het diner is een winterse stoofpie met een dakje van bladerdeeg. Serveer daarbij een aardappelgratin en gegrilde courgette. Het diner sluit je af met brownies. Omdat brownies onweerstaanbaar zijn. En altijd goed!

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op