Romige Courgettesoep
Bewaren
Geen tomaten- of champignonsoep, maar courgettesoep! Een soep boordevol courgette die je helemaal zelf maakt, zonder pakjes of zakjes.
Het recept voor de romige courgettesoep heb ik gevonden op de blog van Wilma. Deze foto’s heb ik een tijd geleden gemaakt, toen het nog courgettetijd was. Geen idee waarom ik dit recept niet eerder gepubliceerd heb. Dit recept heb ik sindsdien al vaak gemaakt, want het is een heerlijke soep. Door de hoeveelheid courgette vult de soep goed. Lekker als lunch, voorgerecht of met een stokbroodje erbij als comfortfood op de luie zondag.
De courgettes worden geraspt. Dit is het meeste werk. Maar als je dit gedaan hebt, is het een fluitje van een cent.
Een lekkere romige soep met pit!
Romige Courgettesoep!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige courgettesoep
Stap 1
Was de courgettes en rasp ze grof. Pel en snipper de ui, pers de knoflook.
Stap 2
Verhit olie in een pan, fruit de ui hierin aan. Voeg de knoflook en geraspte courgettes toe en bak ze al roerend 3 minuten mee.
Stap 3
Giet de bouillon erbij en voeg cayennepeper, zout en peper toe. Laat dit met deksel op de pan ongeveer 25 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Voeg hierna de wijn en slagroom toe. Breng dit kort aan de kook en pureer de soep met een staafmixer.
Stap 5
Spoel de basilicum af, dep ze droog en snijd ze in dunne reepjes. Serveer de soep met reepjes basilicum en eventueel een beetje crème fraîche, croutons en een stokbroodje.
Bron: Kookgek Wilma
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige courgettesoep
Stap 1
Was de courgettes en rasp ze grof. Pel en snipper de ui, pers de knoflook.
Stap 2
Verhit olie in een pan, fruit de ui hierin aan. Voeg de knoflook en geraspte courgettes toe en bak ze al roerend 3 minuten mee.
Stap 3
Giet de bouillon erbij en voeg cayennepeper, zout en peper toe. Laat dit met deksel op de pan ongeveer 25 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Voeg hierna de wijn en slagroom toe. Breng dit kort aan de kook en pureer de soep met een staafmixer.
Stap 5
Spoel de basilicum af, dep ze droog en snijd ze in dunne reepjes. Serveer de soep met reepjes basilicum en eventueel een beetje crème fraîche, croutons en een stokbroodje.
Bron: Kookgek Wilma
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
11 reacties
Vera. de bruijn
zalig ,wat een fijn soepje.
Natascha Op het Veld
Deze romige courgettesoep is echt zaaaalig!! Mijn dochter van 14 is een kieskeurige eter maar deze soep vindt ze echt superlekker!
M.
Waarom het tijdrovende geschaaf als later de staafmixer erdoor gaat? Courgette in blokjes snijden volstaat, lijkt me.
Barbara
Net als jij, geen tijdrovend geschaafd, dat kan ik met mijn spierziekte niet . Courgettesoep heb ik al vaak gemaakt in alle mogelijke combinatie en recepten, maar nog nooit de courgette geschaafd of geschild, gewoon in blokjes met de andere ingrediënten en op het laatst even de staafmixer erdoor. Heerlijk en makkelijker kan niet.
Nienke
Wat een lekker soepje!
Iris
Zojuist gemaakt en het is echt heeeerlijk!
Leon Dupuis
Hallo Brenda, Ik ben al jaren een hobby kok en maak van alles wat we maar kunnen bedenken, en nu ben ik ook begonnen om een recepten blog te maken. Daarom zoek ik andere blogs om te kijken hoe het allemaal is opgebouwd. En natuurlijk kom je dan ook lekkere recepten tegen zoals deze, wij zijn hier dol op courgette en gebruiken het veel in de verschillende recepten. En nu heb ik ook een recept voor een soep, bedankt voor het delen en ik ga ook zeker op de blog van Wilma kijken.
Wilma
Hoi Brenda, leuk dat je het recept geplaatst hebt. De soep is hier in huis ook favoriet! Buon Appetito! Groetjes, Wilma.
Brenda
Grazie ;-)
Annie
Ik maak vaak van die lekker romige soepen, vooral ook van restjes groente. Courgettes rasp ik niet maar ik snij ze in blokjes. Dat is sneller gedaan dan raspen en de soep wordt toch gepureerd! groetjes
Brenda
Heerlijk hé Annie, ik bewaar restjes groenten ook. Gek op soep ;-)