Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #81 Feestjes en de griep (januari ’23)

Yes, zoals beloofd zijn we weer terug met de #foodfoto’s. Het is begin februari, dus tijd om terug te kijken op januari. Het was een beetje een gekke maand. Voor mijn gevoel zijn we namelijk vooral ziek geweest (zoals zo’n beetje half Nederland inmiddels). Maar als ik de foodfoto’s van de afgelopen maand erbij pak hebben we ook veel leuke dingen gedaan, en lekker gegeten.

De eerste week van januari vierde we nog kerstvakantie met z’n viertjes. We waren nog lekker een weekje vrij. Deze week hebben we veel leuke dingen gedaan. De week erna zou het gewone leven weer beginnen, maar werden we om de beurt ziek. We hadden het even flink te pakken. En daarna was het tijd om het gewone leven echt weer op te pakken, en ik kon weer lekker aan het werk. Ik stond veel in de keuken, ging op pad en heb veel lekkers voor jullie voorbereid. Kijk je mee naar mijn januari-maand in foodfoto’s?

Foodfoto’s #81 – Januari 2023

1 januari 2023, we starten de dag met een gebakken eitje voor het hele gezin. Na de gezellige oudejaarsavond/nacht hebben we lekker uitgeslapen.

En 1 januari is ook dé dag waarbij we beginnen met het scheuren in de nieuwe Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Ik ben zo trots op de 2023 editie! (klik hier voor alle informatie, de laatste exemplaren zijn nu verkrijgbaar)

Dat vraagt om een foto 😉

Januari betekent ook, goede voornemens en weer wat gezonder eten. De smoothies vinden de meiden ook erg lekker, zeker als ie roze is.

De eerste week van januari vieren we samen nog kerstvakantie thuis. Dus doen we ook wat leuke dingen met de meiden. Een van de avonden kwam het gezin van mijn zusje eten. De kid wilden graag pizza, dus gingen we voor de pizzarette. Dit combineerde ik met een voorgerecht en toetje met een Italiaanse twist. Ik maakte de carpacciotorentjes (echt een topper) en het Italiaanse schuimtoetje.

Net als de rest van het land gingen we ook naar de bios. Popcorn mag daarbij niet ontbreken.

Én ik ging lekker samen met Joost een nachtje weg, naar Apeldoorn. We lunchte bij Martins brasserie in de stad.

We verbleven in hotel de Cantharel, een heel fijn (Van der Valk)hotel op de Veluwe. En het allerfijnste daaraan was wel ons diner bij Huisje James, het restaurant dat daarnaast ligt. Omdat het restaurant volgeboekt was reserveerde we de chef’s table. En het was zo’n fijne avond! Extra speciaal omdat we deze avond door een annulering met 4 personen waren (ipv 12). Het was echt ontzettend genieten! #aanrader

‘s Morgens doken we nog even het zwembad in bij het hotel, en daarna schoven we aan bij het heerlijke (en uitgebreide) ontbijt.

Weer thuis meteen door naar eten waar de kids ook van genieten: pannenkoeken!

De kerstvakantie sloten we af met een nieuwjaarsborrel bij vrienden.

Januari is nu echt begonnen, tijd voor extra vitamientjes.

Die kwamen extra van pas, want in de loop van de tweede week van januari kregen we hier thuis allemaal omstebeurd te griep..

Iets wat ik ook deze maand gedaan heb: veel gekookt uit de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Zo tof dat jullie nu ook eindelijk met de lekkere maaltijden aan de slag mogen. Ik heb via Instagram zoveel berichtjes van jullie ontvangen. Echt te leuk!

Dit jaar doe ik toch ook weer aan goede voornemens. Mijn voornemen voor januari was: lunchen met groenten. Veel dagen is dat gelukt!

Ik heb ook iets nieuws ontdekt: matcha. Dit is een soort groene theepoeder, dat veel antioxidanten bevat. Lekker om het te drinken als matcha latte met opgeklopte melk. (alsof ik eindelijk als niet-koffiedrinker ook een cappuccino kan drinken ;))

Je ziet er weinig van terug in de foodfoto’s, maar ook deze maand is er veel achter de laptop gewerkt. Er komen de komende maand heerlijke recepten online die ik inmiddels heb ingepland.

Vaste prik in januari: Vriendenuitje met de hele groep! De groep is te groot om met z’n allen oud en nieuw te vieren, dus halen we het ergens in januari in. Deze keer met alles-kunner spellen, lekker borrelen (ik deed niet aan dry January ;)) en we deden ook nog een leuke quiz.

Tijdens kookdagen kook en fotografeer ik meerdere gerechten voor de site. Hier zie je de setting van het recept van de romige zalm met een krokante kruidenkorst, een toprecept!

Nog een uitje: eten bij Ter Marsch & Co in Rotterdam

En daarna door naar de Vrienden van Amstel. Zoals je ziet hadden we goed uitzicht.

Etentje met vriendinnen bij Da Noi in Hoorn. We kennen elkaar van de basisschool, en hebben elkaar de afgelopen jaren weinig gezien. Deze avond was weer als vanouds, zo gezellig! Dus dat gaan we zeker weer vaker oppakken.

Als er veel gekookt en gefotografeerd is moet het daarna ook worden bewerkt en ingepland 🙂

Jullie zien hier in de foodfoto’s voorbij komen dat ik in de keuken sta, maar regelmatig kook ik ook op deze manier: een maaltje uit de vriezer. Ideaal om zo altijd wat achter de hand te hebben.

Voorbereidingen voor de schooldag. Ik probeer tegenwoordig de broodtrommels ‘s avonds te vullen zodat ik het in de ochtend wat rustiger heb.

Lunch! Dit broodje met spinazie, champignons en ei is een van mijn favorieten van dit moment. Het recept deelde ik inmiddels ook op de website, hier kun je het terugvinden.

Voorbereidingen voor de paasrecepten zijn inmiddels ook begonnen 🙂

En er is nog iets nieuws! Ik ben niet alleen actief op Instagram, maar heb nu ook een TikTok account aangemaakt. Je vind me daar op het account brenda_kookt.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op