Broodje spinazie met ei en truffel
Bewaren
Een lekker broodje voor de lunch. Deze keer een broodje die een beetje anders dan anders is. Broodje spinazie met ei en truffel!
Een broodje dat ik regelmatig zelf maak voor de lunch. Ik kreeg er via Instagram veel vragen over toen ik het deelde, dus besloot ik het recept uit te werken en het broodje te fotograferen. Bij deze deel ik het recept met je.
Dit broodje is gebaseerd op één van de recepten uit het plan van mijn coach Jonathan Klaassen. In dat geval is het een broodje met runderrookvlees en gebakken spinazie met een gekookt eitje. Dit broodje heb ik de afgelopen jaren regelmatig als ontbijt of lunch gegeten. Inmiddels heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en eet ik het meestal zoals in dit artikel staat beschreven.
Een broodje dat ook goed past bij mijn voornemens. Namelijk vaker lunchen met groenten.
Broodje spinazie met ei en truffel
De boterham bestrijk ik in dit geval eerst met truffelmayonaise. Hierop verdeel ik gebakken verse spinazie en bruingebakken champignons. Daarover verdeel ik een beetje truffeltappenade. Als je hier niet zo van houdt kun je dit uiteraard achterwege laten, en als je het niet in huis hebt is het ook geen probleem. Als finishing touch leggen we een gekookt eitje op het broodje. Zo hard of zacht zoals jij lekker vindt. Zelf houdt ik van niet te hard, maar ook niet te zacht. Zodat het eigeel wel lekker over het broodje loopt, maar het eiwit wel is gestold.
Variatietips voor het broodje spinazie met ei
- Ik gebruik meestal een normale boterham als ik dit broodje klaarmaak. Maar wat ook lekker is: je broodje even roosteren/toasten of grillen.
- Je kunt dit lekkere broodje van spinazie met ei natuurlijk ook eten als ontbijt. In dat geval laat ik de truffelmayo en -tappenade weg.
- Ook lekker om een plakje runderookvlees of kipfilet toe te voegen.
Andere lekkere broodjes met groenten
Dit lekkere belegde broodje met spinazie en ei laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om groenten te eten bij de lunch. Een paar andere lekkere (luxe) belegde broodjes met groenten tip ik je graag:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje spinazie met ei en truffel
Stap 1
Eventueel: bestrijk de boterham met olie en rooster dit op een grillpan.
Stap 2
Verwarm boter in een koekenpan en bak hier de champignons in bruin. Doe de spinazie erbij en bak dit mee.
Stap 3
Kook het eitje in een pan met water, zo hard of zacht als jij lekker vindt.Stap 4
Breng het spinaziemengsel op smaak met zout en peper.Stap 5
Bestrijk de gegrilde/getoaste boterham met truffelmayonaise en beleg dit met het spinaziemengsel. Verdeel hierover een beetje truffeltappenade.
Stap 6
Pel het eitje en snijd hem doormidden op het broodje met spinazie. Breng op smaak met beetje zout en peper. En geniet…
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje spinazie met ei en truffel
Stap 1
Eventueel: bestrijk de boterham met olie en rooster dit op een grillpan.
Stap 2
Verwarm boter in een koekenpan en bak hier de champignons in bruin. Doe de spinazie erbij en bak dit mee.
Stap 3
Kook het eitje in een pan met water, zo hard of zacht als jij lekker vindt.Stap 4
Breng het spinaziemengsel op smaak met zout en peper.Stap 5
Bestrijk de gegrilde/getoaste boterham met truffelmayonaise en beleg dit met het spinaziemengsel. Verdeel hierover een beetje truffeltappenade.
Stap 6
Pel het eitje en snijd hem doormidden op het broodje met spinazie. Breng op smaak met beetje zout en peper. En geniet…
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.