Ga naar de inhoud

Broodje met gegrilde groenten

Soms eet je ergens iets lekkers en weet je bij de eerste hap al dat je het thuis na gaat maken. Bij mij was dat het geval met dit broodje met gegrilde groenten en mozzarella. Ik at dit bij de La Place in Bataviastad en eigenlijk had ik er niet zoveel verwachtingen van. Maar het

Broodje met gegrilde groenten

Gegrilde groenten met pesto

Soms eet je ergens iets lekkers en weet je bij de eerste hap al dat je het thuis na gaat maken. Bij mij was dat het geval met dit broodje met gegrilde groenten en mozzarella.

Ik at dit bij de La Place in Bataviastad en eigenlijk had ik er niet zoveel verwachtingen van. Maar het was zoo lekker. De week er na heb ik dit nog 3x thuis gegeten. En als ik iets zo lekker vind dan mag het zeker gedeeld worden hier op het blog.

Een lekker goed vullende lunch. Met groenten! Dat is top toch? Om het nog lekkerder te maken heb ik het brood getoast en ingesmeerd met groene pesto. De tomaatjes heb ik voor extra smaak ook meegebakken met de groenten.

Staat dit lekkere broodje ook voor jouw neus dit weekend?

Broodje met gegrilde groenten

Broodje met gegrilde groenten

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 oerboterhammen
  • halve courgette
  • halve aubergine
  • halve paprika
  • 6 cherry tomaatjes
  • handje verse spinazie
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Bereiding:

Toast het brood onder de grill mooi krokant.

Schaaf de courgette en aubergine in plakken en snijd de paprika in reepjes. Besmeer de groenten met olijfolie en grill ze in een grillpan of koekenpan mooi gaar. Bak de tomaatjes even mee.

Besmeer de krokante boterham met pesto en beleg met een beetje verse spinazie en de gegrilde groenten. Scheur de mozzarella door middel en leg dit op de belegde broodjes. Bestrooi met zout en peper en giet er een klein beetje extra vergine olijfolie over.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op