Ga naar de inhoud

Romige zalm met krokante kruidenkorst

Een speciaal en extra lekker stukje zalm. Namelijk romige zalm met krokante kruidenkorst. Echt smullen!

15 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Romige zalm met krokante kruidenkorst

Vrijdag, visdag! En vandaag gaan we wel voor een heel speciaal en extra lekker stukje zalm. Namelijk een romige zalm met krokante kruidenkorst. 

Romig, en krokant. Kan dat? Jazeker! Een stuk zalm uit de oven met een romig kruidenlaagje, en krokante kruidenkorst. Dubbel zo lekker! En wat fijn is, het is een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Je hoeft er weinig aan te doen, het is binnen no time klaar én je zet een top- gerecht op tafel. 

Wild Alaska Seafood Month

Wist je dat januari Wild Alaska Seafood Month is? Dit is dan ook dé maand om aan de slag te gaan met een mooi stuk verse zalm uit Alaska.

Zalm uit Alaska wordt wild gevangen, hierdoor is het een product met minder belasting voor het milieu. De zalm wordt duurzaam gevangen met zorg voor de instandhouding van de populatie. 

Voor de Wild Alaska Seafood Month ben ik aan de slag gegaan met een mooi stuk verse Sockeye zalmfilet. Ga voor meer informatie over Wild Alaska Zalm naar https://www.alaskaseafood.org/. Vraag naar Wild Alaska Zalm bij de betere vishandel (bijvoorbeeld Frank’s Smoke House), ook is het te verkrijgen bij Grutto en de supermarkt zoals Albert Heijn (o..a. Bart’s Fish Tales).

Zalm met krokante kruidenkorst

Een verse zalmfilet is wat mij betreft altijd een feestje, en heeft eigenlijk weinig nodig. Beetje citroen, zout en peper en het is al smullen! Maar in dit geval heb ik toch even uitgepakt. We gaan voor een romige en krokante zalm. Extra lekker dus! 

De zalm bestrijken we eerst met een romige laag van kwark dat op smaak gebracht is met verse kruiden (dille, peterselie en bieslook) en citroen. Hierop verdelen we een laag dat straks tijdens het bakken in de oven mooi krokant wordt. Panko met geraspte Parmezaan, kruiden, citroenrasp en olijfolie. Dit vormt een goudbruin en krokante laag op de romige kwarklaag. 

Het resultaat is een feestelijk gerecht, deze zalm met kruidenkorst misstaat niet op een diner. Zachte gebakken roze zalm met daarop een romig laagje met verse kruiden en daarop een heerlijke goudbruine krokante korst. Echt smullen! Scroll snel naar beneden voor het heerlijke recept.

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Wild Alaska Seafood .

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze romige zalm met krokante kruidenkorst

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Leg de zalm met de huidkant op het bakpapier en dep de andere kant droog met keukenpapier. Breng de zalm op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap.
3
Stap 3
Roer de kwark los en meng dit met de mosterd, knoflookpoeder, uienpoeder, 3/4 van de fijngesneden kruiden en de helft van de geraspte citroenschil.
4
Stap 4
Meng in een kom de panko met de overige kruiden, geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de citroenrasp.
5
Stap 5
Verdeel het kwarkmengsel over de zalm. Bestrooi dit met het panko-Parmezaan mengsel en druk het lichtjes aan en besprenkel de olijfolie hierover.
6
Stap 6
Verwarm de zalm 10 minuten in de oven. Je kunt controleren of de zalm gaar is door er met een vork of vinger zachtjes op te drukken. Als de zalm in vlokken uit elkaar valt is hij gaar. Komt er wit vocht uit de zalm? Dan is hij eigenlijk al te veel door gegaard.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op