Ga naar de inhoud

Lente ovenschotels – 10 ovenschotel recepten

Zijn ovenschotels alleen voor de herfst en winter? Echt niet! Ovenschotels kunnen ook licht zijn, en dus ideaal in de lente of zomer. In dit artikel tip ik je de lekkerste lente ovenschotels. Ovenschotel recepten die het heel goed doen in de lente of zomer. Niet als het bloedje heet is, maar wel op een mooie (of minder mooie) dag.

Ovenschotel recepten

Ik ben gek op ovenschotels. Het hele jaar door! In de winter en herfst ga ik voor echte comfortfood, de wat zwaardere ovenschotels met vlees en kaas bijvoorbeeld. Maar wist je dat ovenschotels ook zeer geschikt zijn voor de lichtere maanden van het jaar?

In dit artikel zet ik 10 heerlijke ovenschotels voor je op een rijtje die het juist heel goed doen in de lente en zomer. Ovenschotels met witte asperges en ham, witlof en een lichte zomerse lasagne zonder tomatensaus. Ik ben benieuwd welke schotel jullie favoriet is.

Lente ovenschotels

10 ovenschotel recepten
Klik op de foto of titel van de ovenschotel om het recept te bekijken.

Aspergeschotel met ham en kaas

Aspergeschotel met ham en kaas

Een echte lente topper: een ovenschotels van witte asperges. Deze aspergeschotel met ham en kaas ie een variant op een favoriet van mij: de witlofschotel met ham en kaas. Deze keer met heerlijke witte asperges, natuurlijk helemaal in het seizoen in de lente.

Klik hier om het recept te bekijken.

Fish and chips ovenschotel

Fish and chips ovenschotel

Fish and chips, met een twist. Verwerkt in een heerlijke fish and chips ovenschotel. Met aardappel en kabeljauwfilet, maar ook wortel en bloemkool. Een heerlijke schotel, het hele jaar rond.

Klik hier om direct het recept te bekijken.

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Deze topper kan wat mij betreft ook het hele jaar rond. Een ovenschotel met een zonnige Italiaanse twist. Met salami, tomatensaus, mozzarella en basilicum. Yum!

Als het goede van een pizza salami, maar dan verwerkt in de ovenschotel.

Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

Bloemkoolovenschotel met ham en kaas

Bloemkool is ook een echte lente en zomergroente bij ons in Nederland. Wat is er lekkerder dan heerlijke schotel met bloemkool en kaas? In dit geval een kaassaus, ham en extra geraspte kaas. En vergeet niet dat krokante korstje. Yum!

Kip fajita ovenschotel met wraps

Kip Fajita ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met kleur en smaak. De kip fajita schotel. Kip fajita wraps, maar dan anders. Verwerkt in een ovenschotel. Uit ervaring weet ik inmiddels dat deze ovenschotel het ook goed doet bij een borrelmiddag met vrienden 😉

witlofschotel met ham en kaas recept

Witlofschotel met ham en kaas

Deze (mijn favoriete ovenschotel) mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje: Witlofovenschotel met ham en kaas. Al jaren mijn favoriete schotel. Het is gewoon altijd goed. In de winter, maar ook in de lente of zomer. Heb jij hem al eens op tafel gezet?

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Zomerse lasagne van courgette en gegrilde paprika

Lasagne, maar dan een lichtere variant. Zonder tomatensaus en zonder gehakt. Met kleur en veel groenten. Courgette en gegrilde paprika. Klik hier om dit heerlijke recept te bekijken.

Kip-pesto wraptaart

Kip-pesto wraptaart

Wraps, maar dan anders dan je gewend bent. Gemaakt tot een wraptaart, een ovenschotel. Gevulde met paprika, kipreepjes, kaas en groene pesto. Yum! Een topper voor de lichte maanden van het jaar.
Klik hier om het recept direct te bekijken.

Prei ovenschotel met kerrie en banaan

Prei-ovenschotel met kerrie en banaan

Deze schotel is misschien een beetje vreemd, maar wel heel erg lekker. Ook bij kids valt deze schotel zeer in de smaak. Waarschijnlijk komt dit door de zoete twist die de schotel heeft. Een ovenschotel van prei met aardappel en gehakt, kerrie en banaan.

Courgette ovenschotel

Ik eindig dit heerlijke lijstje van lente ovenschotels met een ovenschotel recept die wij zelf misschien wel het vaakst eten thuis. De courgette ovenschotel met rode pesto.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op