Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Deze Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami is een topper. Italiaans, zonder pasta. Een gerecht dat bij jong en oud in de smaak valt. Deze ovenschotel is een speciale. Ik zou hem eigenlijk helemaal niet delen hier op de blog. Hij staat namelijk in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020. Bij...
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Deze Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami is een topper. Italiaans, zonder pasta. Een gerecht dat bij jong en oud in de smaak valt.

Deze ovenschotel is een speciale. Ik zou hem eigenlijk helemaal niet delen hier op de blog. Hij staat namelijk in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020. Bij deze maak ik een uitzondering, en deel ik hier een recept van de 2020 scheurkalender.

Makkelijke Maaltijden Scheurkalender

Dit is een recept uit de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020. Deze was nog voor 1 januari 2020 uitverkocht! Inmiddels is de 2023 editie verkrijgbaar, klik hier voor alle informatie.

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender zorgt er voor dat je gevarieerd en lekker eet. Het is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Iedere dag inspiratie om een snelle, lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten.

In de kalender vind je de bekende toprecepten van BRENDAKOOKT.NL zoals kip kerrie, spaghetti met ballen en de Mexicaanse wraptaart. Plus 150 nieuwe recepten! Klik hier voor alle informatie, en om je bestelling te plaatsen.

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Voor de meer dan 250 recepten van de scheurkalender haal ik overal inspiratie vandaan. Inspiratie voor dit gerecht kwam van iets dat ik jaren geleden heb gegeten. In de loop van tijd heb ik het recept regelmatig aangepast. Bij het testkoken voor de scheurkalender likten Joost en Fem hun vingers er bij af. Fem vond het lijken op pizza salami 😉

De basis van de schotel zijn aardappeltjes, met een tomatensaus. De saus is rijk gevuld met paprika, courgette en (heel verrassend) tomaten. De kruidige salami zorgt voor extra pit. Mozzarella brengt alles bij elkaar en verse basilicum zorgt voor de finishing touch.

Italiaans, met een twist. Met aardappeltjes. In de scheurkalender vind je nog veel meer van dit soort gerechten die anders dan anders zijn. Al worden ze ook afgewisseld met bekende klassiekers die echt niet op je bord mogen ontbreken in het jaar.

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Verwarm een grote pan met olijfolie en bak hier de courgette en paprika in. Doe hierna de tomaten erbij, samen met de passata. Breng op smaak met zout, peper en de oregano. Verwarm dit en laat het 5 minuten pruttelen op zacht vuur. Roer hierna de crème fraîche erdoor.
3
Stap 3
Verdeel de aardappeltjes over de ovenschaal en verdeel hierover de saus met de groenten. Verdeel hierover de salami met mozzarella.
4
Stap 4
Bak de schotel in 25 minuten af en serveer direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

16 reacties

Marja
5/5 sterren

We eten dit regelmatig, lekker, makkelijk en snel. Wij vinden het juist lekker dat er wat extra vocht onderin is. Een aanrader

Laat een bericht achter

Friedi

Het was een heerlijke schotel alleen heel jammer dat het zo vochtig is. Echt een flinke bodem met vocht. Wat kan ik hier de volgende keer aan veranderen?

Laat een bericht achter

Roman

Gemaakt met een aantal aanpassingen. Heb ui, champs en gehakt toegevoegd. Maakt het wat "voller" Tevens verse basilicum ipv oregano. Absoluut heerlijk gerecht! Ga het vaker maken en dan eens met pasta/gnocchi.

Laat een bericht achter

An
5/5 sterren

Gisteren voor het eerst gemaakt. Had er ook nog een bakje champions bij gedaan. Heel lekker! Ik zal het zeker nog maken.

Laat een bericht achter

Friedi

Hebben het gisteren uitgeprobeerd. Wat was het lekker!!

Laat een bericht achter

erwin

nou Brenda ik ga t ook proberen

Laat een bericht achter

Toinny

Ga het vanavond maken. Wel voeg ik ui én knoflook toe:-)

Laat een bericht achter

Elswin

Zeer lekkere, eenvoudige en toch smakelijke ovenschotel!!! Ik heb de aardappelen in blokjes, mozzarella en chorizo eerst in de schotel gekieperd met daarboven de saus en dan rijkelijk veel parmezaanse kaas overheen gestrooid!! Jammie!!!

Laat een bericht achter

M

Wij aten het zojuist en het was smaakvol! Wel was het bij ons onderin de schaal erg vochtig, het leek wel een beetje op soep. Hoe kan ik dat proberen te voorkomen de volgende keer?

Laat een bericht achter

Willem-jan Huizen

Heerlijk gerecht. makkelijk klaar te maken met de pannen van HorecaTraders. Goede service en kwaliteit. Zeker aan te raden.

Laat een bericht achter

Hanneke

Ziet er heerlijk uit! Ik heb ipv aardappels gnocchi gekocht. Mijn man houdt niet zo van aardappel. Zou je die dan ongekookt er bij doen? Of eerst bakken of koken? En Hoelang dan in de oven?

Laat een bericht achter

Renate

Ga het vanavond maken maar ik doe het met een twist ipv salami gebruik ik chorizo?

Laat een bericht achter

Christa

Lijkt me een heerlijk gerecht. Deze week maar snel maken

Laat een bericht achter

Wilma

Lijkt mij heerlijk,vanavond ga ik het maken voor kleinzoon,dochter en mijn vriend! Schoonzoon kan helaas voor hem niet mee eten?

Laat een bericht achter

Narska

Dit gerecht komt als geroepen!!! Ik liep vanochtend nog nadenken dat ik iets met salami moet doen. Deze ligt al een weekje in de koelkast en moet deze week echt op. Komt goed dus :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat komt wel heel erg goed uit zeg! :) Eet smakelijk vanavond

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op