Ga naar de inhoud

Fish and chips ovenschotel

Vrijdag, visdag! Vandaag deel ik een heerlijke fish and chips ovenschotel. Een ovenschotel met vis en aardappel dus. Ik was opzoek naar een gezondere variant op de welbekende fish and chips. Friet met gepaneerde en gefrituurde vis. Eerder maakte ik deze traybake, deze keer wilde ik fish and chips verwerken...
15 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de blokjes aardappel 10 minuten voor. Kook de bloemkoolroosjes en de wortelen in een andere pan samen ook 5 minuten voor.
3
Stap 3
Dep de kabeljauw droog en snijd in blokjes. Breng de blokjes vis op smaak met zout, peper, paprika en kerriepoeder. Roer hier sap van een halve citroen doorheen.
4
Stap 4
Verdeel de blokjes aardappel, bloemkoolroosjes en blokjes wortel over de ovenschaal. Verdeel hierover de blokjes kabeljauw. Bestrooi dit met dille en verdeel de panko over de ovenschaal. Besprenkel de schotel tot slot met de vloeibare margarine.
5
Stap 5
Verwarm de fis hand chips ovenschotel 25 – 35 minuten in de oven. Tot de panko mooi bruin kleurt en de vis gaar is.
6
Stap 6
Roer de crème fraîche los en breng op smaak met zout, peper en de overige citroensap.
7
Stap 7
Serveer de ovenschotel met de crème fraîche.

Fish and chips ovenschotel

Vrijdag, visdag! Vandaag deel ik een heerlijke fish and chips ovenschotel. Een ovenschotel met vis en aardappel dus.

Ik was opzoek naar een gezondere variant op de welbekende fish and chips. Friet met gepaneerde en gefrituurde vis. Eerder maakte ik deze traybake, deze keer wilde ik fish and chips verwerken in een ‘echte’ ovenschotel. Het resultaat pakte verrassend goed uit!

Fish and chips ovenschotel

Fish and chips ovenschotel

Grove blokjes aardappel en kabeljauw zijn de basis van deze ovenschotel met vis. Wortel en bloemkool voeg ik toe omdat ik er een volwaardige maaltijd met groente van wilde maken.

Kerriepoeder, paprikapoeder en gedroogde dille geven de schotel nog meer smaak. En de finishing touch is panko (of paneermeel) welke door het toevoegen van margarine in de oven goudbruin en krokant wordt. Bij de schotel serveer ik een sausje van crème fraîche met citroen.

Het resultaat is een heerlijke maaltijd voor iedere dag. Een gezondere variant op fish and chips. Met bloemkool en wortel.

Fish and chips ovenschotel

Fish and chips ovenschotel

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

1 reactie

Matanja

Ziet er heel lekker uit, ga ik ook maken binnenkort. Hoe groot snij jij de aardappelblokjes Brenda? Ik heb een keer gehad met aardappels voorkoken dat ik had ze geneens zo klein gesneden en bij 10 minuten koken waren ze al bijna gaar.......

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op