Ga naar de inhoud

Ovenschotels & Hartige taarten (+win)

Ovenschotels en hartige taarten 01

Het bakken (en opeten) van ovenschotels en hartige taarten.. ik ben er dol op! Juist omdat je er zoveel kanten mee op kunt, bijna alle combi’s zijn mogelijk. En daarnaast is het natuurlijk ook lekker makkelijk. Veel schotels kun je namelijk heel goed van te voren maken zodat je hem na een dag werken alleen nog even in de oven hoeft te schuiven.

Ik durf wel te zeggen dat ik iedere week een ovenschotel, hartige taart of quiche maak. Voor 2 personen is een schotel of taart vaak veel te veel. Geen probleem, wat over is dat vries ik in. Als we een dag geen tijd of zin hebben om te koken (ja, ook dat komt voor ;)) zet ik de avond van tevoren een bakje in de koelkast zodat het langzaam ontdooid. Als we uit ons werk komen hoeven we het alleen nog even op te warmen. Dit doe ik het liefste in de oven.

Ovenschotels en hartige taarten 02

Dit zijn op dit moment mijn favoriete ovenschotels:

Spitskoolschotel met gehakt en bladerdeeg. Ik moet toegeven dat het niet mijn beste foodfoto ever is, maar deze schotel is gewoon heerlijk.  De combinatie van het gekruide gehakt met appeltjes, spitskool en bladerdeeg.. top! Komende week eet ik deze schotel weer 😉

De hartige taart met broccoli en kip blijft een van de favoriete hartige taarten. Simpele ingrediënten, maar super lekker.

Een schotel die super simpel is en bij ons regelmatig op tafel staat is de sperziebonenschotel. Heel handig voor als J. moet koken 😉

Als ik snel wil gebruik ik vaak voorgegaarde aardappelschijfjes. Een van de schotels waar we die in gebruiken is de courgette schotel met rode pesto. Van deze schotel heb ik gister nog een restje uit de vriezer gegeten.

Quiche met pompoen, spinazie en feta wordt mijn favo deze herfst vermoed ik.

 Win!

Als je een lekkere (hartige)taart of ovenschotel wilt maken zijn er een paar tools die goed van pas komen. Denk aan een bakvorm of ovenschaal. Cruciaal. En een kwastje om je schaal in de vetten is ook best handig. Niet onmisbaar maar wel leuk om in huis te hebben zijn bakbonen (zodat je de bodem voor kunt bakken). En kookboeken hebben we nooit genoeg toch?

Kun je bovenstaande tools wel gebruiken? Doe dan mee, want van Fonq mag ik een mooie Le Creuset bakgeschenkset t.w.v. € 59.50 weggeven!
De bakset bestaat uit:

  • een taartvorm van keramiek Ø 28 cm
  • set bakerwten (ook wel bakbonen genoemd)
  • bakkwastje
  • boekje met recepten en handige baktips

Le Creuset bakgeschenkset

De taartvorm van Le Creuset is gemaakt van aardewerk en daardoor erg sterk en duurzaam. Het schilfert niet en is kras- en vlekvrij. De aardewerk taartvorm kan gebruikt worden bij temperaturen van -18°C tot + 260°. Deze taartvorm met een diameter van 28 cm  en is geschikt voor ovenschotels of taarten voor 4 tot 6 personen.

De set wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking, waardoor het extra leuk is om deze gewonnen prijs cadeau te doen. Aan jezelf of iemand anders!

Doe het volgende om kans te maken op deze mooie bakset:

  • Laat een reactie achter onder dit bericht
  • Like de Facebook-pagina  van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder hebt gedaan)

Deze win-actie is gesloten, de winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op