Ga naar de inhoud

8x Pizza recepten met een twist

Vandaag, woensdag 9 februari is het Internationale Pizzadag! Een excuus om vandaag op de doordeweekse woensdag lekker pizza te eten. Hier op de site zet ik vandaag dan ook graag pizza recepten met een twist in het zonnetje. Pizza op alle mogelijke manieren. Van traditionele pizza en pizzahapjes tot een plaattaart en heuse pizzaquiche!

Internationale Pizzadag

Als je de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender in huis hebt dan wist je vast al dat het vandaag Internatioale Pizzadag is. In de scheurkalender vermelden we namelijk naast de traditionele feestdagen ook speciale fooddagen, zoals deze feestelijke pizzadag. En daarbij delen we een passend recept, een pizza plaattaart vandaag.

Heb je de scheurkalender nog niet in huis? Dan is dit je laatste kans! De aller laatste scheurkalenders bestel je nu met korting via de webshop. Klik hier om de acties te bekijken en jouw exemplaar te bestellen. OP = OP. Tip: de 2022 combi met de agenda erbij is nu super voordelig!

Pizza recepten met een twist

Pizza recepten

Wat is pizza? Pizza is een Italiaans deeg-recept. Het is een rond lap deeg, belegd met tomatensaus en verschillende toppings, en kaas. De pizza wordt afgebakken in de oven. Pizza heeft de wereld inmiddels veroverd, overal is het verkrijgbaar. Daarbij worden niet altijd de originele Italiaanse toppings gebruikt, maar vind je ook variatie recepten.

In dit artikel deel ik alles met betrekking tot pizza recepten. Recepten van pizza gelijk aan de originele Italiaanse pizza’s, maar ook gerechten met een twist. Gerechten die er niet zoveel meer van weg hebben. Maar wel heel erg leuk (en lekker) zijn om te maken. Om mee af te wisselen.

Wat is jouw favoriete pizza recept?

Pizzarecepten overzicht, met een twist

pizza van de barbecue

Pizza van de barbecue, tips and tricks

Zelf maken wij vaak pizza klaar op onze Bastard-BBQ. De pizza’s die we hier zelf op maken zijn serieus de allerlekkerste, daar kan geen pizzeria tegenop. In dit artikel deel ik onze tips and tricks zodat je zelf ook aan de slag kunt.

Pizza salami quiche

Pizza salami quiche

Mijn favoriete pizza is de pizza salami. Wat mij betreft is dat altijd goed. Het leek me leuk om van mijn favo pizza een gerecht met een twist te maken. Het werd deze ontzettend lekkere quiche met salami. Een topper, die eigenlijk iedereen een keer zou moeten maken. Ga jij er ook mee aan de slag?

 

Pizzarette inspiratie

Super leuk om samen met kids te doen: zelf pizza’s bakken met de pizzarette. Het is een soort gourmetten, maar dan met mini pizza’s. Voordeel is dat je de pizza’s zelf belegd, en ook meerdere toppings kunt proberen omdat je meerdere kleine pizza’s eet. De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos! In dit artikel tip ik je de lekkerste toppings om je pizza mee te beleggen bij de pizzarette.

Pizza van Turks brood met gehakt

Pizza van Turks brood met gehakt

Dit is een heel erg lekker snack-recept dat we regelmatig in het weekend maken. Als bodem gebruik ik een Turks brood. Hier maak je heel gemakkelijk een soort pizza-brood van. Klik hier om dit te bekijken.

Kip pesto plaattaart

Kip-pesto plaattaart

Een andere vorm van zelf pizza maken op een snelle manier is het maken van een plaattaart. In dit geval gebruik je bladerdeeg als bodem van de pizza. Deze plaattaart heb ik belegd met pesto, kip ,tomaat, pijnboompitjes en rucola. Een super lekkere combinatie. Eigenlijk vind ik dat iedereen deze een keer zou moeten maken. Of het nou Internationale Pizzadag is of niet, dit reept moet iedereen een keer proberen.

Houd je niet van kip en pesto? Probeer dan ook eens deze plaattaart met carpaccio.

Spiraalpizza

Dit is een ideaal voorbeeld van pizza met een twist. Pizzadeeg dat deels wordt belegd en hierna opgerold. Zo ontstaat er een gevulde pizzabodem. Nadat deze spiraalpizza gebakken is kun je hem beleggen met een extra topping. Zoals gedroogd ham, super lekker! Klik hier om deze variant op de pizza te bekijken en er zelf mee aan de slag te gaan.

Pizza vlechtbrood

Een lekker pizzabrood dat het zeer goed doet als hapje bij de borrel. Het lijkt een ingewikkeld brood, maar dat is het niet. Het vlechtbrood maak je binnen no time klaar. Kun je daarna lekker bij de gasten zitten. En natuurlijk genieten van dit lekkers.

Ik vulde dit pizza vlechtbrood met tomatensaus, mozzarella en salami. Maar hiermee kun je natuurlijk ook lekker variëren. Gebruik de pizza-topping die jij de aller lekkerste combinatie op een pizza vindt.

2022 Borrelplateau - Oud en Nieuwhapjes

Borrelplateau van pizzahapjes

Een super feestelijk pizzarecept. Een borrelplateau van verschillende pizzahapjes. Hiervan kun je een leuke vorm maken, of zelfs cijfers afbeelden. Zoals we met 2022 hebben gedaan als hapje voor Oudejaarsavond. Een super lekker borrelrecept met pizzahapjes, met verschillende pizza-vullingen. Klik hier om het recept te bekijken.

 

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op