Ga naar de inhoud

Pizza vlechtbrood

Een lekker stuk pizzabrood bij de borrel vindt iedereen toch lekker? Daarom deel ik deze lekkere pizza vlecht. Een simpel vlechtbrood die je in een mum van tijd op tafel zet!

15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed het bakblik met bakpapier.
2
Stap 2
Verwarm de gezeefde tomaten, breng op smaak met oregano en zout en peper.
3
Stap 3
Snijd de mozzarella in plakjes, snijd de verse basilicum grof.
4
Stap 4

Bestrijk de rechthoekige deeglap met de tomatensaus. Beleg het midden van de deeglap met plakjes salami en vervolgens met de mozzarella. Bestrooi met verse basilicum.

5
Stap 5
Snijd het deeg boven en onder het beleg in zodat strengen ontstaan. Vouw de strengen om en om naar het midden, over het beleg zodat een gevlochten brood ontstaat.
6
Stap 6
Bestrijk de bovenkant van het deeg met olijfolie en bak het pizza borrelbrood in 25 minuten af.
7
Stap 7
Snijd het brood voor het serveren in stukken.

Pizza vlechtbrood

pizzabrood-met-salami

Recepten als deze doen het altijd goed. Een lekker stuk pizzabrood bij de borrel vindt iedereen toch lekker? Daarom deel ik deze lekkere pizza vlecht. Een simpel vlechtbrood die je in een mum van tijd op tafel zet!

Op feestjes vind ik het altijd lekker naast koude hapjes ook een warme snack te serveren. Pizza is altijd gewild. Bij deze deel ik het recept van de pizza vlechtbrood. Ik heb het brood gevuld met salami en mozzarella. Maar natuurlijk kun je hier lekker mee variëren.

Maak een vegetarische variant door de salami weg te laten en gegrilde groenten toe te voegen, of voeg bijvoorbeeld tonijn toe als je hiervan houdt.

Het brood kun je van te voren bereiden. Bewaar het in de koelkast en schuif hem voordat je het gaat serveren in de oven om af te bakken.

snel-pizzabrood

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

3 reacties

Ri

Hij was heerlijk. Gemaakt voor gathering op oudejaarsavond met/bij vrienden. Aanrader.

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Wat een lekker idee!

Laat een bericht achter

Walter

Dergelijke zaken staan altijd leuk op brunches dezer dagen. Ipv kant-en-klare zaken laat hier nog wat creativiteit toe. Doe aub enthousiast verder in 2017. Groetjes aan al je dierbaren.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op