Ga naar de inhoud

2022 Borrelplateau met pizzahapjes – Oud en Nieuwhapjes

Yes, we gaan vandaag voor lekkere hapjes. Ik moet jullie zo na de kerstdagen natuurlijk ook weer voorbereiden op een feestelijke oudejaarsavond toch? Met dit 2022 borrelplateau met pizzahapjes gaat dat wel goedkomen denk ik! Het zijn kleine pizzahapjes (vegetarische en met vlees) in de vorm van het jaartal 2022....
15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

2022 Borrelplateau met pizzahapjes – Oud en Nieuwhapjes

Yes, we gaan vandaag voor lekkere hapjes. Ik moet jullie zo na de kerstdagen natuurlijk ook weer voorbereiden op een feestelijke oudejaarsavond toch? Met dit 2022 borrelplateau met pizzahapjes gaat dat wel goedkomen denk ik!

Het zijn kleine pizzahapjes (vegetarische en met vlees) in de vorm van het jaartal 2022. Extra leuk om dit op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag zo te serveren.

2022 Borrelplateau - Oud en Nieuwhapjes

Nog even en we gaan met zn allen het nieuwe jaar in. Kun jij het geloven? De tijd gaat zó snel. Het is alweer bijna 2022! Tijd dus voor een oud & nieuw-hapje dat makkelijk te maken is en toch superfeestelijk op tafel staat! Want wat is er lekkerder dan een soort mini-pizzaatjes op tafel hebben staan op oudjaarsavond? En dat die mini-pizzaatjes dan ook nog de vorm hebben van het nieuwe jaartal is natuurljk extra leuk en feestelijk!

2022 Borrelplateau met pizzahapjes – Oud en Nieuwhapjes

Dit borrelplateau van de cijfers 2022 hebben we gevormd van hele lekkere pizzahapjes. Want pizza lust iedereen wel toch 😉

Voor de vulling van deze nieuwjaarsletters maakten we  2 opties: een vega-variant met tomatensaus, pasta en mozzarella (Caprese dus!) en voor de vleesvariant kwam ik uit bij tomatensaus, pesto, prosciutto en geraspte kaas. Zo is er voor ieder wat wils en valt er wat te kiezen op oudjaarsavond. Heerlijk toch?

Zet jij dit 2022 borrelplateau ook op tafel?

borrelplateau

Variatietips

Dit 2022 borrelplateau met pizzahapjes is natuurlijk super feestelijk. Maar wil je geen warm hapje serveren, of gewoon geen pizza? Dan kun je op deze manier natuurlijk ook andere hapjes serveren op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag. Leg ze op een grote plank, of de tafel bedekt met bakpapier in een grote 2022 vorm.

Een paar tips welke hapje je hiervoor kunt gebruiken:

2022 Borrelplateau - Oud en Nieuwhapjes

2022 Borrelplateau

 

 

Ingrediënten

personen

Voor de vega-variant*

Voor de vleesvariant*

Extra benodigd

  • bloem
  • deegroller
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze 2022 borrelplateau met pizzahapjes – oud en nieuwhapjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2
Stap 2
Bestuif je werkblad met wat bloem. Verdeel de rol pizzadeeg over de breedte in 2 rollen. Rol beide delen uit met deegroller tot een rechthoek.
3
Stap 3
Verdeel 1 – 2 eetlepels van de tomatensaus over de elke rechthoek. Verdeel de pesto over beide rechthoeken. Verdeel vervolgens de mozzarellabolletjes over de ene rechthoek en de prosciutto en de geraspte kaas over de andere rechthoek.
4
Stap 4
Rol vervolgens beide rechthoeken over de lange zijde op. Doe dit zo strak mogelijk. Snijd dunne (niet te dunne) rolletjes van de pizzarollen (per rol zo’ n 12 stuks) en leg ze op de snijkant op de bakplaat. Vorm van de rolletjes van de ene smaak een 2 en een 0 op de ene bakplaat en vorm met de rolletjes van de andere smaak twee cijfers 2 op de andere bakplaat.
5
Stap 5
Bak de pizzacijfers 15 – 20 minuten in de oven. Wissel de bakplaten halverwege. Eventueel kun je beide bakplaten nog even los van elkaar 5 minuten bakken daarna.
6
Stap 6
Laat de cijfers iets afkoelen en schuif ze dan op een groot bord of op een grote plank. Bestrooi ze voor het serveren nog met wat verse platte peterselie.
Bekijk ook andere recepten
Vanillecake basisrecept
Camembert brûlée uit de oven
Traybake met broccoli en zoete aardappel
Spaghetti met broccolipesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op