Ga naar de inhoud

Zalmhapje met roomkaas en citroen

Deze week doen we niet aan uitgebreide maaltijden op brendakookt.nl, maar staan er feestelijke hapjes centraal. Misschien was je dat al opgevallen? Vandaag deel ik een lekker zalmhapje met roomkaas en citroen. Voor dit hapje deed ik inspiratie op tijdens het feestje van onze nieuwe buren. Hier werden vierkante wrap-hapjes...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Zalmhapje met roomkaas en citroen

Zalmhapje met roomkaas en citroenDeze week doen we niet aan uitgebreide maaltijden op brendakookt.nl, maar staan er feestelijke hapjes centraal. Misschien was je dat al opgevallen? Vandaag deel ik een lekker zalmhapje met roomkaas en citroen.

Voor dit hapje deed ik inspiratie op tijdens het feestje van onze nieuwe buren. Hier werden vierkante wrap-hapjes met tomaat uitgedeeld. Meteen dacht ik: hé, dat is een leuk idee! Het is weer eens wat anders dan een wraprolletje.

Ik besloot er thuis voor onze housewarming ook mee aan de slag te gaan. Gerookte zalm doet het altijd goed op feestjes, daarom leek het me lekker om dit in de wraptaart te verwerken. Naast de wraps is de basis roomkaas, die ik op smaak bracht met citroen, dille en honing. Honing is namelijk een hele lekkere combinatie met gerookte zalm.

Dit zalmhapje met roomkaas en citroen is een ideaal hapje als je snel veel lekkere hapjes wilt maken. Van dit recept kun je namelijk 25 hapjes snijden, en je kunt de hapjes tot maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren tot gebruik.

Zalmhapje, Wrap hapjes met zalm en roomkaas

Zalmhapje met roomkaas en citroen

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalmhapje met roomkaas en citroen

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Meng de roomkaas met de citroensap, dille en helft van de honing.
2
Stap 2
Leg een wrap op een snijplank of in een springvorm (zie tips) en besmeer deze met de helft van de roomkaas. Beleg de roomkaas-laag met plakjes gerookte zalm (gebruik maximaal de helft van de zalm). Beleg de zalm met de tweede wrap en besmeer deze met de overige roomkaas.
3
Stap 3
Snijd of scheur de rucola fijner en strooi dit over de roomkaas-laag die je hebt aangebracht. Verdelen met een theelepel de overige honing over de rucola. Ga met de lepel heen en weer zodat kleine sliertjes honing op de rucola vallen.
4
Stap 4
Beleg de rucola-laag met de laatste plakken gerookte zalm en dek dit af met de laatste wrap. Druk de wrap een beetje aan zodat de lagen goed op elkaar zitten.
5
Stap 5
Dek de wraptaart af met huishoudfolie en laat dit minimaal een uur opstijven in de koelkast.
6
Stap 6
Leg de wraptaart hierna weer op een snijplank en verwijder het folie. Snijd de zijkanten van de taart zodat een groot vierkant ontstaat. Snijd dit in 25 vierkante hapjes.

Tips:

• Maak de grote wraptaart in een springvorm, zo kun je de roomkaas gemakkelijk gelijkmatig smeren. En kun je de taart beter vervoeren naar de koelkast.

• Deze hapjes kun je goed voorbereiden en vooraf maken. Bewaar de hapjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Wil je hapjes opstapelen? Plaats er dan een velletje bakpapier tussen zodat de hapjes niet aan elkaar plakken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Brie en croute met spicy noten en bramen
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm
Rode pestosaus met champignons

1 reactie

Stefanie

Zijn sneetjes wit brood (i.p.v. wraps) ook een optie voor deze hapjes? Groetjes Stefanie

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op