Snap Shots december #1
Bewaren
Jaa daar ben ik weer met een nieuwe editie van de Snap Shots! Deze editie is iets verlaat, maar daar is een hele mooie reden voor. Ik bevind me op dit moment namelijk op een hele mooie roze wolk.
Dit is een speciale editie met foodfoto’s. Niet alleen vierde ik mijn 30e verjaardag, inmiddels is ook ons dochtertje Fem geboren. Dus ook in deze editie van de snap shots: foto’s van de kraamweek, en ons moppie Fem.
Mijn zwangerschap duurde iets langer dan ik had gedacht, namelijk 41 weken en 3 dagen. Dus genoot ik de laatste weken van de ‘extra vrije’ tijd die ik had. Met extra lekkere lunches. Thuis en buiten de deur.
Worst van de slager, kaas van de markt, broodjes geitenkaas met vriendinnen, soep en kaas-uienbollen en een appelpannenkoek. Ik zorg best goed voor mezelf, uhm voor ons.
Ik ben altijd een slechte drinker geweest, maar de laatste weken van mijn verlof klokte ik ineens hele glazen limonade achter elkaar weg.
Mijn 30e verjaardag werd met bijna 41 zwangerschap niet uitbundig gevierd. (het kon ten slotte ieder moment gebeuren.. ) Maar natuurlijk was er wel taart, ik had toch genoeg tijd om te bakken namelijk 😉 Ik maakte de sinterklaas-monchou taart, en een monchou taart met aardbeitopping. En ook bakte ik een notentaart die zeer goed in de smaak viel. Het recept voor de notentaart deel ik in 2016 met jullie.
Happy Birthday to me!
Qua hapjes deed ik het lekker gemakkelijk. Worst van de slager en kaas van de markt vallen bij mijn familie altijd in de smaak. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Ik ontving ook weer heerlijke foodpost. Albert Heijn liet me een heerlijk kerstgerecht uit de allerhande kerstbox proeven. Helaas was het vacuümverpakte gerookte vis en durfde ik dat niet aan, de schoonfamilie heeft er wel van genoten.
Verkade stuurde me een chocoladeletter, nutella vond dat ik meer chocopasta moest eten en stuurde me een mega pot. En deze maand laat Verival me iedere ochtend ontbijten met een andere muesli of cruesli.
En ik ben gespot in de Libelle! Of nouja ik, mijn pepernoten tiramisu!
Een filmavondje met mijn lief, en genieten van verjaardage-restjes
41 weken zwanger… de aller laatste foto met dikke buik!
Onze laatste zondag met zijn tweetjes gingen we nog even lekker de stad in. De hot choco met slagroom en brownie met salted karamelsaus van de Zwarte Olifant in Hoorn sla ik niet af 😉
En toen, op 2 december, was het eindelijk tijd voor beschuit met muisjes! Roze muisjes!
Onze mooie lieve dochter Fem is geboren!
Ik greep meteen mijn kans door in het ziekenhuis een broodje rosbief te bestellen 😉
Toen we weer thuis waren was het tijd voor taart! Mieke heeft op basis van ons geboortekaartje deze prachtige geboortetaart voor Fem gemaakt.
Wat een plaatje he? Het is eigenlijk zonde om in te snijden…
En zelfs de binnenkant is een plaatje, en super lekker!
Wat een mooie laagjes he? De taart is gevuld met laagjes Zwitserse room, frambozenconfiture en frambozen-mascarpone slagroom, afgesmeerd met chocolade ganache en bekleed met marsepein.
We hadden het geluk dat we een super lieve kraamhulp hadden die ons ontzettend heeft geholpen. En mij heeft ze ook goed verwend. Dit is slechts een selectie van de lekkere gezonde hapjes die ze voor me heeft gemaakt. Wat een feest he?
Op dit moment heb ik mijn handen vol aan ons lieve moppie. Koken komt er dus even niet van. Gelukkig kan Joost heel lekker koken en is de vriezer goed gevuld 😉 Het eerste (en enige ;)) gerecht dat ik de afgelopen weken heb gekookt zijn gebakken aardappeltjes met wortels en vissticks. Lekker culinair he?
Gespot: Mijn schnitzelrolletjes met brie en cranberry staan deze maand in het nieuwe magazine van Showhome. Het magazine is o.a. verkrijgbaar bij AH, Bruna en Primera. Klik hier om het recept te bekijken
Als de baby nog slaapt dan geniet mama nog even van een lekkere lunch!
Op dit moment ben ik meer de babypaparazzi dan dat ik foodfoto’s maak. Tijd om een babyfoto te delen… Dit is d’r dan, onze lieve Fem! Inmiddels alweer 2 weken oud, de tijd vliegt.
Na de bevalling moesten we allebei even bijkomen, maar inmiddels gaat het erg goed met ons. Fem is een topper en doet het super goed. Op dit moment houd ik me zo’n beetje de hele dag bezig met food. Als ik zelf niet aan het eten ben dan ben ik haar aan het voeden. Of aan het knuffelen.
Tot eind deze maand lopen de artikelen op Brenda Kookt door, ik heb de artikelen die deze maand online zijn verschenen voorbereid zodat ik jullie ondanks mijn verlof kan inspireren voor het kerstdiner. Hier kun je de kerstrecepten bekijken, er zit vast iets lekkers voor je tussen.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!