Sinterklaastaart – MonChou

Sinterklaas Monchou, SinterklaastaartNa de sinterklaascake is het tijd voor het volgende sinterklaasrecept. Een heuse sinterklaastaart of terwijl: Sinterklaas MonChou! En ik zeg je: als je een taart wilt maken, dan moet je deze sinterklaastaart maken! Hij is MEGA lekker. Om je vingers bij af te likken.

Omdat ik voor het blog soms een beetje op voor werk heb ik eind oktober met de verjaardag van Joost deze sinterklaastaart al op tafel gezet. En ik kan je zeggen, hij vloog weg. Iedereen wilde deze taart proeven. En terecht.

MonChou met kruidnoten, Nutella en truffelkruidnoten… need I say more?

“Sinterklaas MonChou taart”

De taart ziet er spectaculair uit. Maar schijn bedriegt, het is echt niet moeilijk om deze taart te maken. Dus zet deze taart op tafel tijdens jouw heerlijk avondje!

Maak je liever iets anders lekkers voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Sinterklaas Monchou, Sinterklaastaart

Sinterklaas MonChou

Sinterklaastaart MonChou

45 minuten

Ingrediënten

 • 250 gram kruidnoten
 • 100 gram boter
 • 200 gram MonChou
 • 500 ml ongeklopte slagroom
 • 2 zakjes klopfix
 • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 2-3 eetlepels nutella
 • truffelkruidnoten
 • voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade

  Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

   Bereiding

   • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
   • Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
   • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
   • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast en zie extra tips hieronder.)
   • Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
   • Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
   • Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

   Tip:

   • Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven
   • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Roer daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
   • Prik gaatjes in het huishoudfolie als je de taart laat opstijven, hierdoor voorkom je dat de slagroom slap wordt.
   • Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen. Als je je vinger hebt afgeslikt mag deze niet meer in het mengsel komen. Anders stijft de taart niet goed uit.
   Sinterklaas Monchou, sinterklaastaart
   Pin dit recept
   Afdrukken


   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   194 comments
   1. Ziet er lekker uit. Ben sowieso een fan van monchou taarten… En ik zit me te bedenken dat ik echt nooit een Sinterklaas dingetje maak… Tijd om daar eens verandering in te brengen… :)

   2. Woa, ziet er spectaculair lekker uit! Als hiermee de standaard voor de sinterklaasweek gezet is, ga ik nog genieten ;-) Ik moet bekennen dat ik nog nooit een monchou taart gegeten heb, dus ik zal daar dringend eens mee moeten beginnen!

   3. Klinkt lekker. Ga ik eens maken. Alleen lust mijn jongste geen melk of pure chocolade dus ik doe er witte chocolade op of Fluff. Dat lijkt me ook lekker.

   4. Wow! Dit moet echt één van de lekkerste taarten zijn… I love monchou taart en I love truffelkruidnoten… Deze taart gaat snel op mijn baklijstje. Dankjewel voor het delen!!!

   5. Ohhhh wauw….het ziet er echt lekker uit Brenda! En ik ben gek op kruidnoten en mijn man op Nutella, nou ja…ik ook wel hoor! Dus dat komt heel erg goed uit in dit geval!
    Maar kan ik hem ook met Philidephia maken? Dat heb ik nog in huis en dan is die ook gelijk op. Het zal mischien iets zwaarder zijn, mar verder maakt het toch niet zoveel verschil? Bij voorbaat dank!
    Groetjes, Marja. :-D

   6. Hij was goed gelukt en zag er ook spectaculair uit! Naar mijn zin was ‘ie iets te zoet. Morgen je PepernotenTiramisu uitproberen ;-)

   7. Heerlijke taart, wel zoet en machtig maar daar houd ik van. Het uitsmeren van de nutella op de monchou ging niet heel makkelijk. Volgende keer maar ik de nuta echt heel goed warm voordat ik m uitsmeer.

   8. Ik heb hem vandaag gemaakt, zonder nutella omdat mijn (klein)kinderen allergisch zijn voor noten. Ik heb tijdens het kloppen van de slagroom een theelepeltje speculaaskruiden en een theelepeltje cacao toegevoegd. Ik vond het heel lekker want ik heb natuurlijk de lepel afgelikt. Ik denk dat hij goed opstijft want het was al meteen heel dik.

   9. Jeeeej! Wat was die erg lekker! :-)

    Door mijn mochou- en kwarttaart doe ik altijd gelatine om te voorkomen dat ‘ie niet opstijft.
    Bij dit recept ook gedaan in plaats van klopfix.
    Misschien een tip voor anderen.

    1. Ik heb ‘m gisteren gemaakt voor mijn vriendinnen die kwamen. We hebben er met z’n tienen heel smaakvol van gegeten. Hij was ook goed gelukt! Bedankt buurvrouw!

   10. Het is een hele lekkere taart, maar je recept mist een ingrediënt. Er moet nog gelatine door, de taart zakt nu namelijk in als de bakvorm weg gaat. Het is nu een pudding. Dit is een puntje om te verbeteren. Verder echt een super leuk en lekker recept.

    1. Hoi Lieke, ik gebruik nooit gelatine in de MonChoutaart. Afgelopen week heb ik de taart precies volgens recept gemaakt, hij was niet slap.
     Zo jammer om te lezen dat het bij jou niet gelukt is. Heb je de slagroom opgeklopt met de klopfix er door?

   11. Ik heb de taart vorige week gemaakt en we hebben er van gesmuld. Taart heb ik volgens het recept gemaakt en was prima (niet ingezakt en prima te snijden in punten).
    Denk dat ik de taart voor 5 december nog een keer ga maken!

    Bedankt voor dit recept.

   12. Hij is heerlijk! Mijn taart was helaas ook nog wat aan de zachte/slappe kant. Ondanks 2 zakjes Klopfix en jou tips.. Maar de smaak is er niet minder om :)

    1. Hi Cindy. Ik vind dat zo vervelend om te horen. Omdat ik meerdere reacties kreeg heb ik de taart afgelopen week ook weer gemaakt. Bij mij was ie mooi stijf geworden. Ook bij mensen in mijn omgeving gaat het goed. Vervelend dat het blijkbaar niet bij iedereen goed gaat.
     Welke monchou heb je gebruikt? En was de slagroom goed stijf?

   13. Hoi Brenda,

    Wow wat was die taart lkkr zeg!! Viel erg in de smaak bij iedereen.Was opzich goed gelukt,de taart was niet super stijf maar liep ook niet uit. De nutella was wel ff een dingetje,stolde weer veel te snel terug,waardoor mn taart wel op een slagveld leek ;) Dit mooi kunnen verdoezelen door een laagje v kruidnotenkruim (gezeefd) over de taart te strooien en daar boven op wat grovere stukjes chocolade en truffelnoten…het was echt smullen!

   14. Hoi Brenda,
    Zaterdag gemaakt, dubbele hoeveelheid…. als traktatie zondag bij Ronald mcDonald huiskamer. De vierkantje pakjes monchou, goed romig gemaakt, verder helemaal volgens je recept…. Top! Heerlijk! Vierkantjes gesneden…. perfect! Hele goeie reacties!

   15. O, o ik heb lidl monchou gekocht, ivm erg klein budget, maar als ik zo lees over de mensen waar het niet is gelukt, kan ik beter alsnog echte monchou kopen…
    Ik heb maar 1 kans en dat is zaterdag ;) . Hij lijkt me echt super super lekker!

   16. Hoi Brenda, hij lijkt zo gemakkelijk maar toen ik alle reactie’s dacht ik: pfff toch maar proberen maar wordt spannend. Hij is goed gelukt én heerlijk! Dank voor het delen ! Groetjes Marja

   17. Moet de bodem appart stijven of mag het mengsel er al op? Mag de nutella er dan ook gelijk op?

    Ik wil hem graag morgen maken dus hoop dat je me kan helpen.

    1. Hi Renee, de bodem moet even in de koelkast koud worden en opstijven (zie in het recept: Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.)
     De nutella mag er pas op als het monchoumengsel is opgesteven. Anders wordt de taart niet mooi stijf maar blijft hij slap.

   18. Hij staat nu in de koelkast op te stijven! Hopelijk ziet hij er morgen net zo lekker uit als hierboven!! Ik heb op de bodem nog een verse karamellaag toegevoegd m.b.v. gepasteuriseerde melk en donkere basterdsuiker. Ben benieuwd! :)
    Groetjes!

   19. Zo deel staat in de koelkast van de taart. Morgen ga ik hem afmaken. Ik heb nog eens zitten nadenken over het niet opstijven van de taart. Waarschijnlijk zetten ze de taart afgedekt in de koelkast. Dit kan wel maar dan even gaatjes in de folie prikken,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Dit doe ik nl ook. En bij slagroom taart ook. Altijd wat gaatjes in de deksel van de doos prikken anders wordt je slagroom slap.

   20. Hallo Allemaal.
    Ik heb deel nu in koelkast staan. Morgen ga ik hem verder afmaken. Ik heb nog even na zitten denken over het niet stijf worden van de taart. Jullie zetten hem waarschijnlijk afgedekt in de koelkast om op te stijven. Dit kan wel, maar dan even gaatjes prikken in de folie,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Doordat er vocht onder folie blijft zitten wordt de slagroom slap. Hetzelfde doe je ook met een slagroomtaart. Even wat gaatjes in de deksel van de doos prikken en je slagroom blijft mooi stevig.

   21. Dit is de perfecte taart voor het Sinterklaas avondje morgen. Het “onderstel”staat nu in de koelkast, kan het nog ff een nacht opstijven en dan morgen fijn versieren! Ben heel benieuwd, het monchou mengsel was hartstikke mooi en stevig toen ‘t de springvorm inging, dus ben benieuwd of het stand houdt qua stevigheid. Heb goede hoop ;-) Fingers crossed, heb 2 pakjes monchou gebruikt en 1 zakje klopfix voor de slagroom

    1. Beste Gitte,

     Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

   22. Nog nooit zo’n mooie stijve monchou taart gehad! Perfect gelukt! Gistermiddag gemaakt, slagroom goed geklopt en een zakje klopfix gebruikt, die gebruik ik voortaan altijd maar! Ben benieuwd of ‘ie in de smaak valt vanavond! :)

    1. .. Ik heb de taart ook gemaakt!
     Precies het recept gevolgd. Ik was best wel een beetje huiverig voor een slappe vulling door een aantal reacties maar hij is helemaal gelukt!!
     Hij ziet er prachtig uit!!
     Dank voor het recept!

    1. Hij is echt super lekker! Ik zal je toevoegen op Facebook dan kun je de foto’s zien, heb al veel reacties erop ontvangen, bedankt voor het recept!

   23. Mijne staat nu net een halfuur in de koelkast :) mengsel was al aardig stijf toen ik het in de vorm deed.
    Nutella ga ik weglaten. Voor de smaak heb ik een beetje kaneel en speculaaskruiden door het mengsel gedaan. En er boven op doe ik pure chocolade krullen. Ik wel laat weten of het smaakt :)

   24. Dit recept is door vele collega ‘s gekopieerd! Mijn taart is perfect gelukt met hulp van mijn 2 kinderen. Geen probleem met opstijven hoor!!

   25. Net mijn taart klaar..
    Niet ingezakt en dat wat ik al geproefd heb was super lekker!
    Vanavond gezellig na alle cadeautjes mijn mooie en lekkere taart eten :D

    Bedankt voor de tip!

   26. Hoi brenda,
    Heb m gisteren gemaakt maar wel aangepast aan Lactose vrij dieet. Zalige smaak maar ook bij mij ingestort.

    Ik heb m daarom in de vriezer gezet. Werd t een ijstaart maar daardoor erg goed aan te snijden en op de schoteltjes werd ie vanzelf zachter.!

    Heerlijk! Met speculaas bodem ga ik m ook gebruiken voor kerst ;)

    Bedankt!

   27. Ik heb hem gisteravond ook gemaakt (wij vieren vanmiddag sinterklaas), op voorhand al een extra zakje klopfix toegevoegd, verder netjes het recept gevolgd (en met een ijzeren discipline niet mijn vingers afgelikt), slagroom goed stijf geklopt, hele nacht in de koelkast laten opstijven… en toch is hij niet opgestijfd :'( hopelijk kan ik hem nog redden met een diepvriesbehandeling! Echt jammer, hij lijkt me zo lekker!

   28. Na alle reacties was ik erg benieuwd hoe de taart zou gaan worden….maar hij was helemaal perfect en echt ongelofelijk lekker!
    Heb voor de zekerheid 2 zakjes klopfix gebruikt én een hele nacht laten opstijven in de koelkast (niet afgedekt) en hij was echt helemaal goed! Nutella goed warm gemaakt in de magnetron. Ouders en schoonouders vonden hem ook enorm lekker!
    Dank voor dit heerlijke recept :-)

   29. Ik heb de taart volgens het recept gemaakt voor pakjesavond en deze was prima gelukt. Omdat de taart bij iedereen enorm in de smaak viel (en ik nog een hele zak kruidnootjes had liggen) heb ik hem net nog een keer
    gemaakt voor Oudjaarsavond. Ben benieuwd of het deze keer weer zo goed lukt.

   30. Heb hem van het weekend gemaakt.
    Mega lekker, niet moeilijk te maken en goed opgesteven. Heb wel in de slagroom 1 theelepel cacao en 1 theelepel koekkruiden gedaan, was erg lekker. Geen pasta gebruikt.

    1. Wat jammer dat je geen Nutella lust. Je kunt bijvoorbeeld ook een jam gebruiken als topping. Hierdoor wordt de Sinterklaas monchou taart fruitiger. In dat geval zou ik gaan voor een kersen- of bosbessenjam.

    2. Je zou dan ook speculoos kunnen gebruiken of een andere chocopasta als je die wel lekker vind. Dan blijf je iets meer in de sint sfeer dan met jam.

   31. Oooow die wil ik zeker proberen! Ziet er erg lekker uit!
    Maar heb wel een vraagje…. (Ja zal vast bekennen ik ben van de makkelijk ?) Als ik een pak voor monchou taart gebruik van bijv. Dr. Oetker moet ik dan ook de klopfix, vanillesuiker en witte basterdsuiker gebruiken? Of kan ik deze ingrediënten dan weglaten? Alvast bedankt!
    Groetjes

   32. Hoi Brenda

    Ik heb hem gemaakt en gelijk verzoeken gekregen om er veel meer te maken voor anderen.
    Hij is zo makkelijk te maken en zooooooo lekker

    Gr. Gea

   33. Gisteravond deze monchoutaart gemaakt. Geheel gewerkt volgens het recept. Ik had al een naar gevoel bij het monchou-mengsel… . Veel te dun…. maar goed, niet direct te negatief zijn en een hele nacht in de koelkast laten staan. Net gekeken en inderdaad, mijn gevoel was terecht. Bij verwijderen van de springvorm zakt de taart in. Nu de bovenkant opgemaakt met kruimels en chocoladeschaafsel en de truffelnoten er tegenaan gedrukt en toch maar weer even in de koelkast gezet totdat de verjaardagsvisite komt…. ik ga het straks echt proeven!

    1. Wat vervelend Sylvia, ik kan er zo van balen als iets niet goed lukt. Ik hoop dat het na de tweede keer opstijven toch gelukt is. Misschien was de slagroom niet stevig genoeg? Had je ook de klopfix gebruikt?

   34. Deze taart vorige week gemaakt, super gelukt en heerlijke smaak!
    Je kunt inderdaad voor taarten absoluut niet de Monchou zacht en luchtig gebruiken, dat stijft totaal niet op (ervaring helaas). De gewone monchou wel, of, zoaks ik altijd gebruik: roomkaas vd Aldi (veel goedkoper, minstens net zo lekker). Als je de slagroom en monchou apart opklopt en dan mengt, kan er mijns inziens niet veel misgaan!
    Bedankt voor dit recept. Groeten, Janny

    1. Bedankt voor je reactie Janny. Ik gebruik inderdaad gewone monchou, niet zacht en luchtig. Roomkaas heb ik nog nooit geprobeerd, maar vermoed dat de smaak dan wel anders is. Minder zoet denk ik.

   35. Hallo Brenda, ik ga deze sinterklaastaart beslist maken.
    Heb alleen nog een vraagje. Heb je nog andere ideeën om de bovenlaag te garneren, iets vrolijks of kleurrijk?
    Ik hoor heel graag van jou,

    vriendelijke groet,
    Marion

   36. Wat een leuke recepten zijn dat van Sinterklaas ,
    Zoals pepernoten maken en een lekkere speculaas caké ,
    Of een Gevulde speculaaskoeken .
    En ik zie ook een andere recept dat is macaroni stroganoff .
    En een Hartige Banketletter .

     1. Beste Gitte,

      Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

    1. Ik heb de taart gemaakt, alleen wel met gelatine. De taart zag er prachtig uit, heerlijk van smaak en ook nog leuk om te zien.
     Voor sinterklaasavond wordt de taart nog een keer gemaakt, maar dan voor de hele familie!
     Bedankt voor dit heerlijke recept!

   37. Als je de verhoudingen uit het recept gebruikt, de slagroom goed opklopt en de juiste monchou gebruikt (dus niet de zachte luchtige variant) moet het helemaal lukken.

    Als je in dit geval voor minder slagroom kiest is de smaak zoeter. De taart wordt minder hoog omdat je in dat geval minder slagroom gebruikt.

   38. Bedankt voor het recept! Is prima gelukt met 2 zakjes klopfix. Is een cadeautje voor mijn zwager, dus vanavond pas proeven. De vulling heb ik stiekem al wel geproefd, heerlijk?.

   39. hallo brenda

    ik wil dinsdag deze heerlijke taart maken voor woensdag avond
    hoeveel zakjes klopfix heb ik precies nodig om garantie te krijgen dat mijn taart goed opstijft en niet inzakt
    normaal probeer ik altijd eerst iets uit voor ik het aan mijn visite geef maar helaas ontbreekt daar nu even de tijd voor

    ik hoor heel graag van je terug

    Groetjes Manuela

     1. Hallo Brenda

      ik wilde nog even een reactie geven op je sinterklaastaart.
      We hebben de slagroom en 2 zakjes klopfix heel goed opgeklopt tot hij niet meer uit de kom viel en daarna de monchou er doorgeoerd dit ging super doordat de monchou op kamertemperatuur was.
      vervolgens 1 nacht in de koelkast gezet en gisteren eind van de dag uit de koelkast gehaald
      hij was helemaal goed opgestijfd vervolgens heb ik tofa chocoladesaus er overheen gedaaan en daarna de chocoladestukjes en gebroken kruidnootjes

      SAVONDS VAN GEGETEN EN WAT WAS HIJ SUPER LEKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRR

      de visite vond hem ook erg lekker

      Het belangrijkste is dat de slagroom goed opgeklopt word met de klopfix dit is het belangrijkste van heel je taart om stijf te worden.

   40. Afgelopen zondag met ons kookclubje gemaakt… heerlijk!!! Als gevolg daarvan ga ik ‘m aankomend weekend voor de sinterklaasviering met de familie nogmaals maken.

   41. Dit moest ik maken wat ziet het er lekker uit! Voor de zekerheid na het lezen vd reacties voor 2 taarten ingrediënten gehaald want Moet er 1 hebben voor vanmiddag!
    De eerste poging netjes de stappen gevolgd maar bij 1 stap zag ik het fout gaan en idd de taart vulling te dun en stijft niet op! Omdat ikzelf het vermoede had waar het fout ging, nogmaals geprobeerd gisteravond en deze ziet er perfect uit!!!
    Ipv de slagroom en de monchou door elkaar de ‘kloppen’ ( waar ik als onervaren bakster de mixer voor gebruikte, oeps)
    rustig de twee bij elkaar scheppen en goed maar ‘rustig’ roeren?!?!

    Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak, maar aan de reacties te lezen moet dat sowieso goed komen!

    Bedankt voor het recept!!!

   42. Heerlijk! Met zelf gebakken kruidnoten en in plaats van nutella cacao poeder erover gezeefd. Hij leek me anders erg machtig. Zag er mooi uit en smaakte perfect.

   43. Vorige week gemaakt. De hele familie was enthousiast! Ik heb het recept exact gevolgd. En de smaak is verrukkelijk! Ik was blij dit recept te vinden. Heel erg bedankt Brenda!

   44. Kan je deze taart ook laclactosevrij maken?
    Het is een super lekkere taart maar ben op zoek naar een taart die we allemaal in ons gezin kunnen eten.

   45. Dat kan wel, onderaan kun je op print-vriendelijke versie klikken. Vervolgens kun je zelf bepalen wat je uitprint door weg te klikken wat je overbodig vind. Bv de inleidende tekst of foto’s.

   46. Vandaag gemaakt met een beetje eigen twist erin. Ik heb er stukjes stoofpeer aan toegevoegd. Bij het slagroom mengsel. En de nutella vervangen voor pure chocolade rasp. Was super lekker en goed gelukt. Slagroom mengsel was goed opgesteven. Wel twee zakjes klopfix toegevoegd. Voor herhaling vatbaar!

   47. Ondanks sommige negatieve reacties, vandaag toch deze taart voor mijn verjaardagsfeest durven te maken. Wat was hij heerlijk! Ik kreeg alleen maar positieve reacties! Als je het recept gewoon volgt kan er na mijn inziens weinig mis gaan. Ik heb de taart wel een hele nacht (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes erin) in de koelkast laten staan.
    Deze ga ik zeker vaker maken!!

   48. Vanmiddag om 14.00uur gemaakt en om 19.00uur heerlijk opgegeten. Klopfix 2 zakjes en de slagroom & monchou apart kloppen waren echt goede tips! (Nog nooit eerder gedaan bij monchoutaarten, maar nu echt stevige taart). Heb bodem van speculaas gemaakt en versierd met chocoladepepernoten. Ben helemaal fan van je recepten :)

     1. Breda, heb jij alle tips en opmerkingen van de taartenbaksters in jouw artikel verwerkt? Ik wil de taart zondag maken als we sinterklaas vieren en ik zag dat al een hoop nuttige ervaringen gedeeld zijn. Zo niet dan ga ik met pen en papier erbij alle reacties doornemen.

   49. ik ga het maken, lijkt me erg lekker. nog een vraag: heb jij recepten voor allerlei koekjes enz zonder ei erin, daar ben ik nl allergisch voor. vast bedankt

   50. Ha ha, wat leuk.
    Krijg ik van mijn schoondochter en haar zus een recept via zelfmaakideetjes die ik voor a.s. zondag moet maken, kom ik hier uit :)
    Tussen mijn deadline van een opdracht door nog even een Sinterklaastaart maken, nu weet ik tenminste zeker dat hij lekker is.

   51. Deze taart is echt verrukkelijk!!! Heel gemakkelijk te maken en iedereen vind hem lekker. Persoonlijk heb ik er 15gram minder suiker in gedaan want ik vond hem wat zoet.
    Deze taart is zeker een aanrader!

   52. Hallo,

    Ik heb een vraag over de sinterklaastaart,
    Als je de slagroom met de klopvast heb gemixt doe je dan het monchou mengsel ook weer met de mixer erdoor of spatel je het erdoor.
    Heel graag een reactie ga hem morgen maken.

    Hennie

   53. Hoi Brenda,

    Na een jaar twijfelen en moed verzamelen heb ik uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en de taart gemaakt. Ik heb er voor gekozen om de tip op te volgen van een eetlepel cacao en een eetlepel speculaaskruiden door de slagroom en het resultaat was super, iedereen was laaiend enthousiast! Verder heb ik het recept gewoon gevolgd, de slagroom met 2 zakjes klopfix geklopt, de taart een nachtje in de koelkast op laten stijven (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes) en ‘s ochtends versierd met de truffel pepernoten.

    Dit weekend wordt de taart in ieder geval weer gemaakt :)

   54. Lekkere taart! Voor onze smaak mocht er iets meer monchou in in verhouding met de slagroom. Morgen nog een sinter-kerst feestje dus dan ga ik dat eens proberen. Dank voor t recept!

   55. heerlijke taart, deze maak ik al jaren .
    Mag ik vragen waarom je de bron niet vermeldt hebt? Of is dit jouw variatie op de originele versie?

   56. dit is een leuk recept, maar wel machtig denk.

    in plaats van choco pasta kan je ook de taart met kersen gelei afdekken, lijkt me ook lekker.

    en slagroom en peper noten, ziet leuk.

    eventueel wat pietjes als versiering.

    zo maar een idee.

   57. Hallo!!!

    Heb deze heerlijk taart van jou gemaakt en die was verukklijk”
    Heb wel een vraag aan jou?
    De nutella die werd hard in de koelast en met het snijden van de taart was dat erg vervelend want omdat ik druk moest zetten om door de harde nutella moest ging de taart verpletteren… wat heb verkeerd gedaan?

   58. Ziet er erg lekker uit. Men stuurde mij dit recept, met de mededeling graag maken voor onze sinterklaasavond.
    Dus morgen ga ik hem maken voor zondag.
    Ben benieuwd, lijkt me erg lekker.

   59. Wat een heerlijke taart! Vooral de kids aten hun vingers er bijna bij op!
    Wat speculaaskruiden door de slagroom gedaan, superlekker.
    Taart stijfde mooi op en was prima te snijden. Echt een aanrader voor de feestdagen!

   60. Hoi Brenda. Ik ga deze dit weekend maken. Kun je er ook een laagje speculoos op doen ipv nutella. Dat leek mij ook lekker. Ik neem aan dat je dat ook los krijgt even in de magnetron.

   61. Heb de taart ook gemaakt,voor het eerst een taart gemaakt,smaakte geweldig en was goed gelukt,heb nu gelijk er een gemaakt met als bodem Bastogne koeken en op de monchou als topping kersen die je ook gebruikt op de vlaaien.
    Heerlijk.

   62. Hallo Brenda,
    De SINTERKLAASTAART was super lekker. Nu wil ik de taart ook maken voor kerst met wat aanpassingen. De bodem denk van bastogne koeken
    Maar wat kan ik aan de zijkantt doen ipv truffelpepernoten?

   63. Gister voor het eerst de sinterklaastaart gemaakt en dat ging perfect!
    Vanmorgen de taart verder afgemaakt en daarna opgegeten met z’n alle.
    Wauw wat is de taart lekker zeg, die ga ik zeker nog een x maken.

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk