Schnitzelrolletjes met brie en cranberry

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry txtSinterklaas hebben we afgelopen weekend uitgezwaaid, de kerstman staat voor de deur! Net als vorig jaar geef ik jullie de komende weken heel veel kerstinspiratie!

De afgelopen weken (of eigenlijk maanden) heb ik deze maand voorbereid. Ik heb al aardig mogen voorproeven voor de kerstdagen, geen straf ;) Doordat ik al zoveel over het kerstdiner heb nagedacht (en geproefd) is het voor mijn gevoel allang al kerstmis. Daarom heb ik gister ook snel de kerstboom in huis gezet, ik heb er helemaal zin in!

In de concepten van mijn blog staan extra feestelijke (en lekkere) amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes voor jullie klaar. Ook heb ik deze maand extra veel kerstfilmpjes voor jullie gemaakt, de eerste heb je gister al kunnen zien! (Klik hier om deze te bekijken)

Vandaag gaan we voor een hoofdgerecht met vlees. Schnitzelrolletjes met brie en cranberry’s. Een feestelijk gerecht boordevol smaak. Het ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit. Maar dat is het niet. Met een beetje hulp van keukentouw of een paar satéprikkers blijven de rolletjes mooi in model en serveer jij een topgerechtje tijdens het kerstdiner.

Als je voor een niet te moeilijk vleesgerecht met een twist wil gaan dan is dit jouw gerecht. Schnitzelrolletjes met brie en cranberry it is!

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry 02

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry

 

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry

20 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

 • 4 ongepaneerde schnitzels
 • brie
 • 2 eetlepels gedroogde cranberry's
 • 2 eetlepels pijnboompitjes
 • peper en zout
 • boter om in te bakken en om de ovenschotel mee in te vetten

  Extra benodigd: koekenpan, ovenschaal, satéprikkers of keukentouw en huishoudfolie

   Bereiding

   • Sla de schnitzels plat door ze met huishoudfolie te bedekken en er met iets (bijvoorbeeld de onderkant van een koekenpan) op te slaan. Breng de schnitzels op smaak met peper en zout.
   • Beleg de brede kant van de schnitzels met een aantal gedroogde cranberry's en verdeel hier een plakje (of 2 plakjes als ze er dun zijn) brie over. Bestrooi de brie met pijnboompitjes en rol de schnitzels op.
   • Om ervoor te zorgen dat ze schnitzels niet open barsten kun je ze vastprikken met een satéprikker of vastzetten met keukentouw.
   • Bak de schnitzelrolletjes rondom aan in een koekenpan zodat de buitenkant mooi bruin is en verwarm de oven voor op 180ºC.
   • Verwarm de schnitzelrolletjes hierna nog 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn en de brie is gesmolten.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   6 comments

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk