Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

MonChoutaart met aardbeientopping

Vandaag deel ik jullie mijn heerlijke recept voor MonChoutaart. Dit is een taart die bij ons altijd favoriet is. Het maakt niet uit welke overheerlijke taart ik erbij maak, de MonChou gaat altijd als een speer.

Natuurlijk kun je de taart uit het welbekende pakje maken, maar het is helemaal niet moeilijk om hem helemaal zelf te maken. Vanaf nu maak je hem dus zonder pakjes of zakjes want die heb je dus helemaal niet nodig. Al is een pakje MonChou-kaas natuurlijk wel een vereiste ;)

Monchoutaart

Meestal wordt de taart met kersen gegeten maar met aardbeien is dit ook erg lekker. Je kunt kiezen voor een blik met vlaaienvulling, maar het is ook erg lekker om vers fruit of jam te gebruiken als topping voor je MonChoutaart. In dit geval ging ik van een combinatie van deze twee, aardbeienjam met verse aardbeien. Iedere keer is deze taart weer een topper op onze verjaardagen, ik hoop bij jullie ook.

Wil je een andere monchoutaart maken? Wat dacht je van deze taart met stroopwafels en karamel?

Monchoutaart txt

MonChoutaart

45 minuten
+ 2 uur
12 punten

Ingrediënten

  • 250 gram jodekoeken
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram aardbeienjam
  • verse aardbeien
  • *Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding

  • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur.
  • Plaats de koeken in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het koekkruimmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op, pas op dat je hem niet te stijf klopt. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is.
  • Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven voor je de aardbeien laag er over smeert.
  • Roer de jam los in een kommetje. Was de aardbeien en halveer ze. Verdeel de jam met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart. Strooi de aardbeien eroverheen.
  • Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

Monchoutaart 01

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

36 Reacties

  1. jp 20 november 2015 om 21:19

    Hoi Brenda, je schrijft dat je de taart zonder pakjes en zakjes maakt maar dat is niet waar. Klopfix bestaat uit dextrose, gemodificeerd zetmeel en anti-klontermiddel (E341). Dat is vergelijkbaar met het pak uit de winkel van Dr. Oetker (daar zit natuurlijk wel gelatine in). Enige verschil is dat je goedkoper uit bent. Desalniettemin vind ik een taart ontzettend lekker, maar ik wilde het toch even gezegd hebben. ;-)

    1. Brenda Kookt 21 november 2015 om 09:12

      Klopfix is inderdaad een zakje ;) Ik gebruik dit zodat de taart opstijft, anders zakt de taart in elkaar als je de vorm er af haalt.

  2. Corry 17 mei 2016 om 21:22

    de monchoutaart heerlijkj, maar niet echt stijf, dat is jammer

  3. Eefje 25 juli 2016 om 15:24

    Dit leek me een heerlijke taart, maar bij mij was de vulling nog helemaal zacht. Ik dacht al dat 1 zakje klopfix weinig was op 500 ml slagroom, jammer..

  4. Kevin 4 augustus 2016 om 23:55

    Wij gebruiken altijd KlopKlop ipv KlopFix, lijkt erop maar werkt in onze ervaring een stuk beter, de monchou wordt er een stuk steviger mee!

  5. Diny Wilbers 12 november 2016 om 20:00

    Hallo Brenda, ik heb de monchoutaart gemaakt met precies de ingrediënten die beschreven
    stonden in het recept, zelfs 4 uur op laten stijven zoals in het recept staat, maar ik wil hem aansnijden en maakt de bakvorm open, en hij was veel te zacht, viel zo uit elkaar, alleen de bodem was goed, recept nog na gekeken, alles gedaan zo als beschreven, ben een ervaren bakster, heb je een ingrediënt vergeten te vermelden, graag een reactie.

    Diny

    1. Brenda Kookt 13 november 2016 om 13:41

      Hi Diny, wat vervelend om te horen. Er zijn geen ingrediënten vergeten. Ik heb de taart 2 weken geleden precies volgens recept gemaakt en was niet te zacht. Slagroom goed opgeklopt, klopfix toegevoegd en monchou roomkaas gebruikt? Niet die in een kuipje

      1. Janine 13 november 2016 om 21:27

        Hoi Breda
        Wat is het verschil dan tussen de monchoutaart pakje en kuipje?
        ik heb de laatste keer een Kuipje gebruikt ( mijn eerste monchoutaart) hij was goed, ok toen ik hem uit de vorm haalde, maar met aansnijden viel ie uit elkaar.

  6. Jolanda herffs 3 december 2016 om 18:07

    Hallo Brenda,
    Vandaaag ook de pepernotentaart gemaakt volgens recept 4 uur laten opstijven maar zakte in. Alles vlgs recept gebruikt. Uiteindelijk in diepvries gezet en nu hebben we een pepernoten ijstaart, ook erg lekker en zeker weten dat hij nu niet uitzakte ?

    1. Brenda Kookt 5 december 2016 om 07:25

      Wat balen Jolanda, wel een hele goede oplossing. En lekker!

  7. Kiki 22 januari 2017 om 13:16

    Hoi

  8. Linda 21 mei 2017 om 10:40

    Deze taart is ook heerlijk met Chocolat chip cookies als bodem! Ik smelt de boter altijd wel voordat ik deze door het koekjes mengsel heen roer, zodat het goed 1 geheel wordt. Wat is de reden dat jij dat niet doet? (Ben benieuwd :D)

    Die tip van slagroom en monchou apart van elkaar kloppen en dan pas mengen is echt geweldig! Taart is super stevig daardoor :)

    1. Brenda Kookt 21 mei 2017 om 20:30

      Wat een leuke tip van de chocolate chip cookies. De boter smelt ik ook voor ik het met de koekkruimels meng. Zie dat ik die stap ben vergeten op te nemen in het recept ;)

  9. Esther Pel 6 november 2017 om 14:48

    Altijd dol op de recepten van jou Brenda!
    Vooral omdat het vaak makkelijk te maken is, altijd lukt en ik niet eerst heel veel verschillende kruiden of andere ingrediënten hoef te kopen die ik daarna bijna nooit meer gebruik.
    Maaarrr deze taart ging niet helemaal goed :(
    De verhouding was eerst al niet goed bij de bodem, veel te nat.
    Dit was makkelijk op te lossen door er extra koek bij te doen.
    Maar toen ik de taart uit de ring haalde liep de taart helemaal weg.
    De smaak was wel top!

  10. Marijke 10 mei 2019 om 19:43

    Hallo, ik doe altijd 1/4 ltr. slagroom. En geen kloofix ofzo iets. Hij is altijd lekker en zakt niet in .
    Morgen ga ik hem weer maken. Heerlijk voor moederdag dan komen kinderen en kleinkinderen genieten.
    Ook van mijn zelf gemaakte kwarktaart.
    Groetjes, en succes allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept