Snap Shots december #2
Bewaren
Weer een hele leuke editie van de Snap Shots, al zeg ik het zelf 😉 De aanloop naar en voorbereiding voor de kerstdagen. En natuurlijk de Kerst! Ben je benieuwd wat er tijdens de kerstdiners bij mij op tafel stond? Lees (en kijk) dan verder.
Laat ik aftrappen met de Hollandse pot, we aten de lekkere zuurkoolschotel. Het recept staat hier op mijn blog.Â
Gevolgd door een lekkere lunch met twee ham-kaas croissants.
De vervanger van het kerstdiner met vrienden: spelen en eten bij het Funfestijn met onze kids!
Toch missen we ons echte kerstdiner samen, dus deze gaan we in maart ofzo zeker nog inhalen 😉
Allebei geconcentreerd aan het eten 😉
Ik hoef vast niet uit te leggen dat deze nieuwe Tony’s reep de kerstboom niet heeft gehaald 😉
#actiefoto En deze schotel staat niet alleen op de foto, ook op film! Er zijn namelijk weer een aantal kookvideo’s opgenomen!
Ik heb een zwak voor kerstkransjes met chocolade. De week voor kerst zijn er dus meer dan genoeg van gegeten.
Op social media zag ik de ene kerstlunch na de andere voorbij komen. Daarom trakteerde ik de medewerkers van brendakookt.nl ook op iets lekkers bij de lunch: een bakje verse kibbeling.
En ook voor de kerstdagen mocht ik weer een aantal exemplaren van Snelle klassiekers met een twist inpakken! Zo leuk ook om jullie berichtjes op social media te lezen nadat jullie het boek hebben ontvangen.
Eindelijk bakte ik de perfecte Moskovische tulband! Het recept deelde ik direct met jullie, op deze pagina kun je hem bekijken.
Ook testte ik de nieuwe Koopmans Oviebollen. Deze oliebollen bak je in de oven, in plaats van de frituur Hier lees je wat ik van de Oviebollen vind.
Sushiavondje met mezelf 🙂
Ziet mijn keuken er niet ontzettend opgeruimd en netjes uit? Deze foto stuurde ik naar een vriendin omdat het een uur eerder toen ze langskwam een ravage was. Zo kon ze zien hoe mijn keuken er eigenlijk uit ziet zonder alle rommel, pannen, afval en gekookte kerstgerechten.
Kerstavond: lekkere hapjes eten met zijn drietjes. Al at Fem natuurlijk geen carpaccio 😉
En door naar kerstochtend: het kerstontbijt is extra feestelijk met Fem d’r eerste knutselwerkje op het kinderdagverblijf, zo leuk!! <3
Het toetje van het kerstdiner zette ik ook nog even op de foto, hij was zo goed gelukt! Het recept deel ik in december 2017 😉
En hier zijn we klaar om naar mijn ouders te gaan. Handig hoor, een kinderwagen 😉
(Het kind was al bij opa en oma)
3 generaties in de keuken <3
Het voorgerecht: carpacciorolletje en bruschette vitello tonnato uit mijn boek en de zalmcocktail van mijn moeder. Altijd goed 🙂
Het hoofdgerecht was de gevulde Copas kalkoen van Boers & Boers. Wat een traktatie, hij was weer super goed gelukt! We hebben er ontzettend van gesmuld.
Lege borden: dat is een goed teken 🙂
Tweede kerstdag werd er ook weer uitgebreid ontbeten. Daar houd ik van!
Ik vond het onzin dat tweede kerstdag de supermarkten open waren, maar daar kwam ik toch van terug. Ook ik had nog iets nodig voor het toetje..
Dit zijn de componenten van mijn toetje voor de schoonfamilie.
Mijn zwager maakte een lekke uiensoep als voorgerecht.
En zo zag het hoofdgerecht er uit. Boeuf Bourguignon met allemaal lekkere bijgerechten.
The day after: kerstrestjes op maken. Ik at een lekker broodje met kalkoen en cranberrysaus.
De komende 1,5 week houden we lekker vakantie thuis. Al vermoed ik dat dat er zo nu en dan ook gewerkt gaat worden. Meestal als ik niet hoef van mezelf komen juist de lekkerste ideeën boven borrelen. Over twee weken zien jullie meer!