Snap Shots Januari 2013
Bewaren
Eind 2012 heb ik me voorgenomen maandelijks mijn lekkerste/mooiste/leukste of apartste foodfoto’s met jullie te delen in een blogpost. Vanaf nu deel ik deze foto’s met jullie in deze ‘Snap Shot’ serie. De meeste foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon, echte snap shots dus.
Januari zou een ‘gezonde’ maand worden na al het feest-eten van november en december. Uiteindelijk is dit niet helemaal gelukt. Doordat we in december aardig vol zaten met gezellige dingen zijn een aantal feestjes en afspraken in januari beland. Hierdoor was januari uiteindelijk ook een erg gezellige en lekkere maand.
We beginnen gezond, met een smoothie naar het werk. Ik maakte een smoothie van 400 ml sinaasappelsap, 2 sinaasappels (met vruchtvlees) 2 kiwi’s en 2 bananen. Dit is voldoende voor 2 personen. (2 grote bekers vol)
Voor collega’s maakte ik mini kaneelbroodjes die ik vond op de blog van Tess. Deze heerlijke zoete broodjes maak je gemakkelijk zelf met croissantdeeg. Binnenkort plaats ik een recept dat hierop geïnspireerd is.
In het weekend staat er bij ons regelmatig soep op tafel. Uiensoep it is!
Een verlaat familie sinterklaasfeestje. We speelden Oud-Hollandse spelletjes en gingen gourmetten. Als toetje kregen we dit super lekkere grand dessert!
Ik hou van stoofpotjes! J. gelukkig ook, daarom maakte hij een lekker stoofpotje naar recept van 24Kitchen.
Een gezellige (verlate) nieuwjaarsmiddag bij vrienden. We zouden het simpel houden, gewoon even een hapje. Geen gedoe. Uiteindelijk was er weer veel werk van gemaakt. Er stonden verschillende sandwiches op tafel, en een broodtaart. Heerlijk!
Januari was een koude maand. Deze sapjes worden warm gehouden in het schap van de Kiosk op het station.
Healty Lunchtime @ Work! Toast met kipfilet, avocado, tomaat, peper en zout.
Iets minder gezond, maar wel erg lekker: Chocolademelk met kaneel, echte stukjes chocolade, geklopte slagroom én hagelslag on top! #genieten
Het jaarlijkse ‘kerst-etentje’ met vriendinnen en onze boys vond ook eindelijk plaats in januari. We genoten eindeloos bij Tydloos in Enkhuizen.
Ik bakte voor het eerst zelf brood! Dit is een zogenoemde ‘Flat-bread’. Een lekker brood om mee te dippen. Het recept van de tomatendip waar ik dit brood mee at zal ik ook op mijn blog plaatsen. Zelf broodbakken is ook een van de voornemens die ik voor dit jaar stelde. En dit is zeker niet het laatste brood dat ik in 2013 bak, in april ga ik een workshop broodbakken volgen.
Een kom snert kon deze koude maand niet ontbreken.
In het nieuwe nummer van Memory Magazine staat een van mijn recepten! Super leuk! Het is de lekkere Limoncello Semifreddo.
Tijdverdrijf op zondagmiddag: koekjesbakken!
Het recept van deze chocolade koekjes plaats ik volgende week op mijn blog.
Een avondje theater. Met mijn nicht ging ik naar de voorstelling ‘Heb je hun weer’ van Plien en Bianca. Voordat we de voorstelling bekeken aten we een lekker hapje bij de Bonte Bengel in Alkmaar. Ik koos voor de Nacho Todos. Onder de salade met crème fraîche en guacamole zitten nacho’s en pittig gekruid gehakt. Yum!
Vrienden weten inmiddels waar ik van hou. Voor mijn verjaardag kreeg ik een scheurkalender met recepten! Super leuk, want ik mag iedere dag een recept afscheuren. Een recept met deze naam MOET ik wel bewaren natuurlijk 😉