Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Limoncello semifreddo

Als ik terugdenk aan dit toetje loopt het water me in de mond.. Wat was dit heerlijk zeg! Deze Limoncello semifreddo heb ik gemaakt voor de verjaardag van een vriendinnetje. Het lijkt misschien veel werk. Maar dat is het niet. Dit toetje is uitstekend geschikt voor een grote(re) groep eters.

En het is lekker, echt heel erg LEKKER!

Ik geloof dat iedereen die aanwezig was dit wel kan beamen.Een prima vervanger voor de verjaardagstaart en een heerlijk toetje. 

Limoncello semifreddo

Ingrediënten (8-10 personen)

  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 80 ml limoncello
  • 325 gram lemon curd
  • 250 gram verse stevige roomkaas (ik ging voor monchou)
  • 250 gram mascarpone
  • 24 lange vingers

Citroensiroop:

  • 100 gram kristalsuiker
  • fijne rasp van 1 citroen

Bereiding:

Meng in een kom de citroenrasp en het sap met de suiker en limoncello. Klop met een mixer in een andere kom de lemon curd door de roomkaas. Klop de mascarpone er vervolgens ook door.
Bekleed een kleine cakevorm (1 liter inhoud) met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.

Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en schik ze op de boden van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo 6 uur, of een hele nacht in de diepvries om op te stijven (langer mag ook).

Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest (citroenrasp) in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in 5-6 minuten licht inkoken. Schenk de siroop in een kom en laat het afkoelen zodat het iets stroperig wordt.

Neem de semifreddo 30 minuten voor serveren uit de diepvries. Snijd het in plakken en sprenkel er citroensiroop over.

Geniet er van!

Tip: Dit toetje was iets machtiger dan ik dacht. Ik had de gasten redelijk grote porties gegeven (dikke plakken). De volgende keer houd ik hier rekening mee.

Bron: Delicious Magazine 6 2012

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

74 Reacties

  1. wil van der Starre 16 november 2017 om 17:26

    Beste Brenda,

    Dit lijkt mij een geweldig toetje!
    Zou ik deze limoncello semifreddo ook kunnen maken met philidelphia light ipv monchou?

    1. Brenda Kookt 17 november 2017 om 06:54

      Hoi Wil, daar heb ik geen ervaring mee. Maar ik vermoed dat dit geen probleem is.

  2. Caroline 17 november 2017 om 23:01

    Vandaag voor het eerst gemaakt. Wat is dit verslavend lekker.
    Heel het gezin heeft ervan genoten.

  3. Yas 29 januari 2018 om 08:57

    Hi Brenda,
    Kun je ook slagroom gebruiken ipv monchou zodat het misschien minder machtig wordt? Of is het dan niet net zo lekker?

    1. Brenda Kookt 30 januari 2018 om 09:45

      Hier heb ik geen ervaring mee. Ik denk dat de semifreddo dan een andere structuur krijgt. Maar je kunt het zeker proberen wat mij betreft.

  4. Marleen janssens 9 juni 2018 om 18:46

    Wat is lemoncurd en waar kan ik het kopen . Graag een antwoord ,want ik wil dit wel eens maken.
    Alvast bedankt gr marleen

  5. Maddie Ijzer 14 december 2019 om 10:32

    Super dessert, keek links keek rechts en op was het.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *