Als ik terugdenk aan dit toetje loopt het water me in de mond.. Wat was dit heerlijk zeg! Deze Limoncello semifreddo heb ik gemaakt voor de verjaardag van een vriendinnetje. Het lijkt misschien veel werk. Maar dat is het niet. Dit toetje is uitstekend geschikt voor een grote(re) groep eters.
En het is lekker, echt heel erg LEKKER!
Ik geloof dat iedereen die aanwezig was dit wel kan beamen.Een prima vervanger voor de verjaardagstaart en een heerlijk toetje.
Limoncello semifreddo
Ingrediënten (8-10 personen)
- rasp en sap van 1 citroen
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 80 ml limoncello
- 325 gram lemon curd
- 250 gram verse stevige roomkaas (ik ging voor monchou)
- 250 gram mascarpone
- 24 lange vingers
Citroensiroop:
- 100 gram kristalsuiker
- fijne rasp van 1 citroen
Bereiding:
Meng in een kom de citroenrasp en het sap met de suiker en limoncello. Klop met een mixer in een andere kom de lemon curd door de roomkaas. Klop de mascarpone er vervolgens ook door.
Bekleed een kleine cakevorm (1 liter inhoud) met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.
Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en schik ze op de boden van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo 6 uur, of een hele nacht in de diepvries om op te stijven (langer mag ook).
Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest (citroenrasp) in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in 5-6 minuten licht inkoken. Schenk de siroop in een kom en laat het afkoelen zodat het iets stroperig wordt.
Neem de semifreddo 30 minuten voor serveren uit de diepvries. Snijd het in plakken en sprenkel er citroensiroop over.
Geniet er van!
Tip: Dit toetje was iets machtiger dan ik dacht. Ik had de gasten redelijk grote porties gegeven (dikke plakken). De volgende keer houd ik hier rekening mee.
Bron: Delicious Magazine 6 2012
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!