Ga naar de inhoud

Toetjes voor grote groepen

Als er mensen komen eten mag een lekker toetje natuurlijk niet ontbreken. Maar welke toetjes zijn geschikt voor grote groepen? Waar moet je allemaal om denken en wat is handig? In dit artikel tippen we je de lekkerste en makkelijkste toetjes voor grote groepen. Zodat je zelf ook van het etentje of diner kunt genieten en zo min mogelijk in de keuken hoeft te staan. 

Etentje organiseren

Er is niets leuker dan een gezellig (en lekker) etentje organiseren. Al moet ik bekennen dat het met grotere groepen soms wel lastiger is. Want dat betekent ook dat je er meer werk aan hebt. Al hoeft dat dus niet. Met een paar tips zorg je ervoor dat iedereen lekker (en spectaculair) eet en ook jij kunt genieten aan tafel samen met je gasten. En dus niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan.

Kies voor een menu waarbij je veel dingen of soms zelf hele gerechten kunt voorbereiding. Zodat je ze alleen nog de oven in hoeft te schuiven of uit de koelkast hoeft te halen. Bij een toetje kan dit heel gemakkelijk. Veel toetjes die geschikt zijn voor grote porties of grote groepen kun je vooraf al klaarmaken.

Maak het jezelf dus niet te ingewikkeld. Voorbereiding is key, neem een toetje die je van tevoren al klaar kunt maken. Zodat je zelf bij je gasten kunt genieten en na het hoofdgerecht nog een compleet dessert hoeft klaar te maken. 

Toetjesrecepten voor grote groepen

Er zijn meerdere toetjesrecepten die geschikt zijn voor grote groepen, juist doordat je ze vooraf kunt voorbereiden. 

Tiramisu – Tiramsu moet even opstijven en dat maakt dit gerecht ideaal voor een etentje. Je schuift het in de koelkast en hebt er geen omkijken meer naar. Je kunt tiramisu in kleine glaasjes opbouwen of in een grote schaal. Ik tip je graag deze tiramisu-recepten:

Semifreddo – Semifreddo en parfait is een soort ijstaart, deze moet je vooraf klaarmaken omdat het mengsel moet opstijven/bevriezen. Ideaal dus bij een etentje. En ook zeer geschikt om in grotere porties klaar te maken. Hetzelfde geldt voor een ijstaart.

Brownies – Een brownie is wat mij betreft altijd goed. Supermakkelijk om in grote porties te maken, mijn brownie-recept is bijvoorbeeld al voor 12 tot 16 stuks. Bolletje ijs erbij en je hebt een goddelijk dessert. 

Trifle – een ander toetje dat perfect in grote porties te maken is, is een trifle. Maak hem op in een grote glazen schaal of neem juist kleine schaaltjes zodat iedereen zijn eigen glaasje heeft. 

Panna cotta of verrine – een panna cotta of verrine heeft tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Ideaal dus bij een etentje. Dit kun je het beste in eenpersoonsporties klaarmaken. 

Op deze manier is het een stuk gemakkelijker om een nagerecht voor grote groepen te maken. Je neemt dus een gerecht dat je goed kunt voorbereiden, of eigenlijk helemaal kunt bereiden. En daarbij zijn dit toetjes die je gemakkelijke in grote porties kunt maken, zonder dat het veel extra tijd kost.

Ik kreeg nog de vraag, hoe groot is een grote groep? Wat mij betreft vanaf 6 personen tot zo veel je zelf wilt. 10? 20? Of 40? Het kan allemaal natuurlijk. Deze toetjes kun je zo groot maken als je zelf wilt. Maak ze op in meerdere schalen, en zet deze verdeeld over de tafel neer, of op een vaste plek als een soort buffet.

5 reacties

Isabelle

Simone Stegehuis heeft eigenlijk een heel goed punt! Als we hier met 10 eten is de koelkast ook al aardig vol: alcohol, non alcohol, je standaard potjes, sauzen ed. De boodschappen voor het diner....

Laat een bericht achter

Hetty

Hoi Brenda, Leuke ideeën heb je ! Ik wil voor een groep van plm. 30 personen toetjes maken, maar deze moeten daarna naar een andere locatie. Heb je een goede vervoer/koeltip voor me?

Laat een bericht achter

Gerrie

Ik gebruik hiervoor een cupcake carrier of Coulier voor 36 stuks (3 plateaus á 12 stuks) daar passen de plastic glaasjes van AH perfect in (dan hoef je na de tijd ook niet achter je serviesgoed aan).

Simone Stegehuis

Hoi Brenda, ik zie altijd leuke recepten op je site. Met name ben ik geinteresseerd in recepten voor grote groepen. Ik zag dat je leuke toetjesrecepten hebt voor groepen, maar dat deze allemaal de koelkast in moeten om op te stijven. Als ik kook voor grote groepen heb ik die koelkastruimte echt niet omdat de accommodatie zoveel koelkastruimte niet heeft en ik deze al vol heb liggen met de boodschappen van de komende dagen. Ook de oven kan ik lang niet altijd gebruiken omdat ik die voor het hoofdgerecht gebruik. Misschien dat je nog andere leuke gerechten hebt die dan kunnen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Simone, daar heb je een goed punt :) Ik ga er eens over nadenken.

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op