Mango-trifle met frambozen
Bewaren
Een heel lekker paastoetje, Mango-Trifle met Frambozen. Een lekker licht en fris toetje, perfect als afsluiter van de paasbrunch of het paasdiner. Al moet ik bekennen dat dit toetje wat mij betreft de hele lente en zomer op tafel mag hoor. Dat hoeft echt niet alleen met de paasdagen.
Mango-trifle met frambozen
Naast hartige recepten willen we met de paasdagen natuurlijk ook wel een lekker toetje op tafel zetten. Deze mango-trifle met frambozen is hiervoor zeer geschikt!
Trifle is een toetje dat afkomstig is uit de Engelse keuken. Een trifle bestaat uit meerder lagen in een glas of grote glazen kom. Van oorsprong bestaat de trifle uit laagjes cake dat besprenkeld is met sherry. Hier overheen wordt vers fruit verdeeld en een laagje vla of custard.
In dit geval bevat de mango-trifle met frambozen de volgende laagjes: verkruimelde spritsen met daarover een mengsel van slagroom en roomkaas, met een vleugje kokos, blokjes mango en verse frambozen.
Voorjaar in een glaasje, zo zou je deze mango-trifle met frambozen ook kunnen noemen. Een fris en fruitig toetje.
Makkelijk & Snel Agenda
Dit recept is afkomstig uit de Makkelijk & Snel Agenda 2022. Dé agenda en planner in één, met heerlijke recepten! De laatste agenda’s zijn nu nog met korting verkrijgbaar via mijn shop, klik hier voor alle informatie.
Ben je opzoek naar meer inspiratie voor de paasdagen? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle paasrecepten bij elkaar.
Trifle recepten
Heb je na deze Mango-trifle met frambozen de smaak te pakken en wil je vaker met een heerlijke trifle aan de slag? Dan tip ik je graag deze recepten die eerder op de website zijn verschenen:
- Kersttrifle van gingerbread en cranberrysaus (een over de top trifle, ideaal voor de kerstdagen bijvoorbeeld)
- Ontbijttrifle met muesli
- Trifle van brownies met baileys en frambozen
Ingrediënten
Extra benodigd
- plastic zakje of spuitzak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango-trifle met frambozen
Stap 1
Verkruimel de spritsen.Stap 2
Klop de slagroom op.Stap 3
Roer de roomkaas los en meng deze met de slagroom, poedersuiker en vanille. Doe het mengsel in een plastic zakje of spuitzak zodat je het slagroom-mengsel straks in de glaasjes kunt spuiten.Stap 4
Verdeel een eetlepel van de verkruimelde koekjes over de glaasjes, samen met een beetje geraspte kokos. Knip het puntje van het plastic-zakje en spuit een laag van de roomkaas-slagroomvulling op de verkruimelde koekjes. Verdeel daarover een paar blokjes mango en verse frambozen. Herhaal deze laagjes nog een keer.Stap 5
Maak de trifle af met verkruimelde koekjes en geraspte kokos.Stap 6
Serveer de mango-trifle met frambozen direct of zet dit lekkere toetje afgedekt vier uur in de koelkast.Ingrediënten
Extra benodigd
- plastic zakje of spuitzak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango-trifle met frambozen
Stap 1
Verkruimel de spritsen.Stap 2
Klop de slagroom op.Stap 3
Roer de roomkaas los en meng deze met de slagroom, poedersuiker en vanille. Doe het mengsel in een plastic zakje of spuitzak zodat je het slagroom-mengsel straks in de glaasjes kunt spuiten.Stap 4
Verdeel een eetlepel van de verkruimelde koekjes over de glaasjes, samen met een beetje geraspte kokos. Knip het puntje van het plastic-zakje en spuit een laag van de roomkaas-slagroomvulling op de verkruimelde koekjes. Verdeel daarover een paar blokjes mango en verse frambozen. Herhaal deze laagjes nog een keer.Stap 5
Maak de trifle af met verkruimelde koekjes en geraspte kokos.Stap 6
Serveer de mango-trifle met frambozen direct of zet dit lekkere toetje afgedekt vier uur in de koelkast.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Christine
Kan ik de trifle vandaag maken en morgen eten?
Brenda Hoff
Hoi Christine, ja dat kan. Al worden de koekjes dan wel zacht(er).