Ga naar de inhoud

Trifle brownie, baileys en frambozen

Soms moet (of wil) je een toetje verzorgen maar heb je daar eigenlijk helemaal geen tijd voor. De verleiding is groot om dan maar iets ‘kant en klaars’ of een bak ijs op tafel te zetten. Maar dat hoeft niet! Met weinig moeite kun je namelijk ook hele lekkere (zelfgemaakte) toetjes op tafel zetten. Op het blog
Delen op

Trifle brownie, baileys en frambozen

Brownie frambozen trifle  txt

Soms moet (of wil) je een toetje verzorgen maar heb je daar eigenlijk helemaal geen tijd voor. De verleiding is groot om dan maar iets ‘kant en klaars’ of een bak ijs op tafel te zetten. Maar dat hoeft niet! Met weinig moeite kun je namelijk ook hele lekkere (zelfgemaakte) toetjes op tafel zetten.
Op het blog TLT- The Little Things van Denise kwam deze trifle langs, net op het moment dat ik hem nodig had. Ik zou het toetje verzorgen voor een diner met 8 personen, maar ik had eigenlijk geen tijd om het voor te bereiden.

Het oorspronkelijke recept van de trifle heb ik iets aangepast, ook heb ik voor iets extra’s baileys toegevoegd. Maar als je daar niet van houdt, of als je het voor kinderen maakt, kun je dat ook weg laten.
Deze trifle is heerlijk en staat binnen een kwartiertje op tafel. Zelfs als je het voor 10 personen moet maken. Een ideaal recept om achter de hand te houden.

Brownie frambozen trifle 01

Trifle brownie, baileys en frambozen

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • vier brownies (ik nam de brownies volgens dit recept die ik twee dagen eerder alvast maakte)
  • 6 eetlepels baileys
  • 375 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone

Bereiding:

Breek de brownies in stukje en verdeel het over vier glazen of schaaltjes. Verdeel de baileys over de brownies en strooi hierover de frambozen.
Klop de slagroom met een mixer lobbig en meng voorzichtig de mascarpone erdoor. Schep het mascarponemengsel over de schaaltjes en garneer die met browniekruimels.

Het is het lekkerste als je de trifles even laat opstijven in de koelkast zodat de baileys lekekr in de brownies trekt.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus
Ratatouillepizza met burrata
Mini caprese quiches

5 reacties

nadja

Hoi, kan je de baileys ook vervangen door liqeur43 of is dan de combi niet lekker?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan zeker. Al vind ik persoonlijk Baileys wel lekkerder. 43 is wat sterker, amaretto kan ook

Elles

Wauw, precies het type recept waar ik naar op zoek was! Snel, makkelijk en met Baileys mmmmm

Laat een bericht achter

Anneke

Laatst dit toetje gemaakt voor een etentje met vrienden, makkelijk voor te bereiden en echt super lekker!

Laat een bericht achter

Sabine

Omg, dit klinkt echt als de hemel.. Baileys en brownies, yes please!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op