Ga naar de inhoud

Trifle van vla met frambozen

  J. vroeg zich af waarom hij al een tijdje geen toetjes van Brenda Kookt had gegeten. Dat was een goede vraag. Ik denk dat ik na de kerstdagen even genoeg had van toetjes. Tot ik bedacht dat je ook een toetje kunt maken van redelijk gezonde ingrediënten zoals vla. En zo ontstond deze eenvoudige, maar lekkere trifle van vla

Trifle van vla met frambozen

 

Trifle van vla en frambozen

J. vroeg zich af waarom hij al een tijdje geen toetjes van Brenda Kookt had gegeten. Dat was een goede vraag. Ik denk dat ik na de kerstdagen even genoeg had van toetjes. Tot ik bedacht dat je ook een toetje kunt maken van redelijk gezonde ingrediënten zoals vla. En zo ontstond deze eenvoudige, maar lekkere trifle van vla met frambozen. Met kwark en bastogne koekjes.

Trifle van vla en frambozen

Zo maak je van normale ingrediënten die je in huis hebt, een feestelijk toetje. Ik had verwacht dat dit een lekker toetje zou worden, maar niet dat het zó lekker zou zijn.

Trifle van vla en frambozen

 Trifle van vla met frambozen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram kwark
  • 150 gram vanille vla
  • 150 gram frambozen (eventueel uit de diepvries)
  • 8 bastogne koeken
  • 1 theelepel suiker

Bereiding:
Laat de frambozen ontdooien. Hak of stamp de koekjes fijn.
Hou een paar mooie frambozen achter, pureer de rest van de frambozen met een staafmixer of in de blender. Voeg de suiker hierbij en meng dit goed door.

Verdeel de helft van de koekkruimels over twee glazen. Schep hierover de helft van de vla, en hierop de de helft van de kwark, en de helft van de frambozen.
Herhaal deze laagjes nog een keer zodat iedere laag twee keer voorkomt.

Verdeel voor de fihishing touch een paar framboosjes over de trifles.

Tip: Krijg je visite? Maak de trifle’s van te voren klaar. Je kunt ze zeker een halve dag in de koelkast bewaren.

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op