Ga naar de inhoud

Geroosterde Spruitjes

Spruitjes geroosterd uit de oven. Een makkelijk en smaakvol recept, ook voor degene die niet gek zijn op spruitjes!
15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde Spruitjes

Geroosterde spruitjes

Spruitjes! Je houdt er van of niet. De meeste mensen niet geloof ik. Ik hoop niet dat je nu stopt met lezen omdat je ze niet lust. Dit recept met spruitjes is namelijk heel erg lekker! Zelf heb ik er iemand die geen spruitjes lust van laten eten. En hij vond het lekker. Het mag vaker op tafel komen.

Zelf ben ik er niet gek op. Maar ik lust ze wel. Met kruiden en andere smaakmakers kun je een heerlijke maaltijd bereiden met spruitjes.

Deel 3 in de 26x Groente-reeks, de S van Spruitjes.
Ik geef je een recept met geroosterde spruitjes, en twee serveersuggesties.
Met aardappelen en een gehaktbal en als stamppotje.

Geroosterde spruitjes

Om de spruitjes smaak te geven gaan we ze roosteren in de oven. Andere smaakmakers zijn citroen, Parmezaanse kaas, knoflookolie en rozemarijn. Dat moet wel lekker zijn. En dat is het ook.

geroosterde spruitjes

Dit recept kwam ik tegen via okoko, en blijkt een recept van Nigella Lawson te zijn! Uit haar nieuwe boek, Nigellissima. Weer een groente-recept van Nigella, geen chocoladetaart dus 😉

Geroosterde spruitjes

Serveer de spruitjes met gekookte aardappelen en een gehaktbal.

Of

Als stamppotje met aardappelen gebakken spekjes.

Geroosterde spruitjes

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde spruitjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
2
Stap 2

Hak de rozemarijn fijn, rasp de citroen (gebruik een fijne rasp), rasp de kaas. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.

3
Stap 3
Giet de knoflookolie in een ondiepe braadslee of ovenschaal, doe hier de gehakte rozemarijn, citroenschil en dan de gehalveerde spruitjes in. Verdeel dit goed. Ze de schotel 20 minuten in de oven.
4
Stap 4
Controleer of de spruitjes gaar zijn. Rooster ze anders nog 5 minuten extra. Haal de schotel uit de oven.
5
Stap 5
Doe de spruitjes in een verwarmde schaal, strooi de kaas erover en hussel goed voor je er na smaak peper en zout aan toevoegt. Voeg indien gewenst een beetje citroensap toe aan de geroosterde spruitjes.
6
Stap 6
Serveer de spruitjes met aardappelen en een gehaktbal.
7
Stap 7
Hou je meer van stamppot? Meng er aardappelen, beetje warme melk en uitgebakken spekjes door.
  • Als je geen knoflook-olijfolie in huis hebt, gebruik dan olijfolie met een half teentje geperste knoflook.
  • Zijn je spruitjes aan de grote kant? Snijd ze dan in vieren.
  • Bron: Nigellissima, Nigella Lawson (2012) Okoko

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op