Aardappelpuree met kaas en spek – Loaded aardappelpuree
Bewaren
Zo simpel, maar zo lekker. Warme aardappelpuree uit de oven. Vandaag tip ik je aardappelpuree 2.0, loaded aardappelpuree met kaas en spek. Loopt het water je al in de mond?
Aardappelpuree met kaas en spek
Sommige dingen zijn nou eenmaal heel erg lekker met een goede lepel aardappelpuree er bij. Stoofvlees of goulash bijvoorbeeld.
Deze loaded aardappelpuree met kaas en spek is een variant op de klassieke aardappelpuree dat een volwaardig bijgerecht is. De basic aardappelpuree verdeel je over een ovenschaal waarna je het bestrooid met lente ui en bieslook, maar ook met geraspte kaas en spek. Door dit in de oven te gratineren vormt de kaas een lekker korstje.
Serveer de loaded aardappelpuree met broccoliroosjes of bloemkool, een hele goede match!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelpuree met kaas en spek – loaded aardappelpuree
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.Stap 3
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant.Stap 4
Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken).Stap 5
Voeg de melk en blokjes boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.Stap 6
Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel de helft van de lente-ui en bieslook over de puree. Bestrooi met kaas en verdeel hierover de blokjes gebakken spek. Bestrooi tot slot met de overige lente-ui en bieslook.Stap 7
Verwarm de aardappelpuree 12 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.Stap 8
De aardappelpuree is een hele lekkere match met gekookte bloemkool of broccoli.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelpuree met kaas en spek – loaded aardappelpuree
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.Stap 3
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant.Stap 4
Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken).Stap 5
Voeg de melk en blokjes boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.Stap 6
Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel de helft van de lente-ui en bieslook over de puree. Bestrooi met kaas en verdeel hierover de blokjes gebakken spek. Bestrooi tot slot met de overige lente-ui en bieslook.Stap 7
Verwarm de aardappelpuree 12 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.Stap 8
De aardappelpuree is een hele lekkere match met gekookte bloemkool of broccoli.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.