Ga naar de inhoud

Aardappelschotel met tonijn

Tuna melt, maar dan in een ovenschotel verwerkt. Met aardappelen en tomatensaus. Een heerlijke ovenschotel die bij het hele gezin in de smaak valt.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Aardappelschotel met tonijn

Aardappelschotel met tonijn

Vandaag gaan we voor een hele lekkere ovenschotel, de aardappelschotel met tonijn. Een ovenschotel met aardappel, tonijn en kaas. Met heerlijke tomatensaus. Kortom een toppertje die bij ons thuis zeer in de smaak viel en zeker vaker op tafel gaat komen!

Aardappelschotel met tonijn

Ovenschotel recepten

Ovenschotels zijn bij ons thuis altijd een hit! Zeker als er aardappel in zit. Ik vind het heerlijk om te maken omdat ik ovenschotels vaak al kan voorbereiden. Zo hoef ik einde van de middag alleen de oven even voor te warmen en schuif ik de schotel zo de oven in.

Deze keer ging ik voor een aardappelschotel met tonijn en tomatensaus. Een soort tuna melt ovenschotel, maar dan wel met groenten.

Aardappelschotel met tonijn

Aardappelschotel met tonijn

Deze aardappelschotel met tonijn is een variant op de pastaschotel met tonijn en rode pesto. Het leek me leuk om een soortgelijke schotel te maken met aardappel. Omdat aardappelovenschotels het bij ons thuis altijd goed doen. De meiden smullen ervan, en wij ook.

Roerbakgroenten bakken we aan in een pan. Hierbij gaat crème fraîche en passata en dit bakken we even mee, samen met 1 uitgelekt blikje tonijn.

De helft van de aardappelschijfjes verdelen we over een ingevette ovenschaal. Hierover veredelen we het groentemengsel en de overige aardappelschijfjes. Daarop verdelen we een tweede blikje uitgelekte tonijn en dit bestrooien we met geraspte kaas.

Anders is het natuurlijk geen tuna melt.

De schotel verwarmen we 15 tot 20 minuten in de oven tot deze een mooi goudbruin korstje heeft. En dan is het tijd om het op tafel te zetten, en te smullen!

Aardappelschotel met tonijn

Andere recepten met tuna melt

De combinatie van tonijn met gesmolten kaas is een klassieke combi die eigenlijk bijna altijd goed is. Op de site zijn al meerdere recepten met deze combinatie gepubliceerd. Heb je na deze aardappelschotel met tuna melt de smaak te pakken en wil je meer inspiratie met tuna melt? Dan tippen we je graag deze toppers:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappelschotel met tonijn

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui tot deze glazig is. Doe hierna de roerbakgroenten erbij en bak deze mee tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
3
Stap 3
Voeg de crème fraîche en passata bij het groentemengsel, verwarm 10 minuutjes mee. Roer 1 blikje tonijn erdoor.
4
Stap 4
Verdeel de helft van de aardappeltjes over de ovenschaal en verdeel hierover het groentemengsel over de ovenschaal en verdeel vervolgens de overige aardappelschijfjes erover. Verdeel hierover een blikje uitgelekte tonijn en bestrooi met geraspte kaas.
5
Stap 5
Verwarm de schotel 15 tot 20 minuten in de oven tot deze een goudbruin korstje heeft. Serveer de ovenschotel direct uit de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

1 reactie

Heleen

Hij was heerlijk Brenda! Ik heb tegelijk met de passata nog sambal toegevoegd voor wat meer pit.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op