Ga naar de inhoud

Tuna melt quiche

Tuna melt, verwerkt in een quiche. Een quiche met tonijn en kaas. En courgette, rode ui en tomaat. Een heerlijke tuna melt quiche!

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak hier de courgette, rode ui en de knoflook in aan. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje tabasco. Roer de tonijn, groenten en 2/3 van de kaas erdoor.
5
Stap 5
Giet de vulling in de vorm, bestrooi met de overige kaas en verdeel de gehalveerde tomaatjes erin.
6
Stap 6
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Tuna melt quiche

Wat is er lekkerder dan een tosti of panini tuna melt? Tonijn met gesmolten kaas? Bijna niets, wat mij betreft is dit echte comfortfood! Deze keer maken we er een lekkere maaltijd van en verwerken we de tuna melt in een quiche. Een quiche met tonijn en kaas. 

Tuna melt quiche

Tuna melt quiche

Ik ben gek op quiches, dit eten we dan ook regelmatig. Het leuke is om het iedere keer de quiche of hartige taart weer anders te maken door andere ingrediënten toe te voegen. Andere groenten, kaassoort of om te variëren met vlees of vis. Deze keer gaan we met de tuna melt quiche voor een variant met vis dus, met tonijn.

Bij de tuna melt quiche zijn de tonijn met kaas de hero van het gerecht. Zij stelen de show! Omdat ik er een complete maaltijd voor iedere dag van wilde maken wilde ik toch groenten toevoegen. Ik heb gekozen voor courgette, rode ui en cherrytomaatjes. Dit maakt meteen een mooi plaatje, en de vrij neutrale courgette past hier heel goed bij.

Tuna melt quiche

De quiche maken

Het maken van een quiche is eigenlijk heel simpel. Voor deze tuna melt quiche bak ik eerst ui met knoflook en courgette aan in een koekenpan. We bedekken de quichevorm met deeg. Voor het maken van de quiche gebruik ik hartige taart deeg. Uit de vriezer of op rol uit de koeling, het kan allebei.

In een grote kom roer ik de eieren samen met de melk los en dit breng ik op smaak met zout, peper en een beetje tabasco. Daarna roer ik de tonijn, het courgette-mengsel en 2/3 van de kaas door het eibeslag. Ik gebruik in dit geval een mengsel van cheddarkaas en extra belegen kaas.

Deze vulling giet je in de vorm en daaroverheen verdeel je rest van de geraspte kaas en gehalveerde cherrytomaatjes. De quiche gaat hierna in de oven mag je er na een half uur weer uit halen, als de vulling is gestold en het deeg goudbruin en gaar is.

De tuna melt quiche is een lekkere makkelijke maaltijd, maar je kunt hem ook als lunch of hapje/snack serveren.

Tuna melt quiche

Quiche recepten

Ik ben gek op quiches en er staan dan ook al vele quicherecepten hier op de website. Op deze pagina vind je alle recepten bij elkaar. Een variatie aan quiche-recepten. Met vis maar ook met vlees of vegetarische varianten. Allemaal op basis van het eibeslag, en allemaal lekker.

Deze toppers zijn op dit moment mijn favorieten:

Tuna melt quiche

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op