Quiche bolognese
Vandaag staat er een klassieker met een twist op het menu. Een quiche met een twist. Deze quiche bolognese bevat de heerlijke smaken van een goede bolognesesaus. En dat maakt een verdomd lekkere quiche kan ik je zeggen. Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op quiches en hartige...Quiche bolognese
Bewaren
Vandaag staat er een klassieker met een twist op het menu. Een quiche met een twist. Deze quiche bolognese bevat de heerlijke smaken van een goede bolognesesaus. En dat maakt een verdomd lekkere quiche kan ik je zeggen.
Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op quiches en hartige taarten. Ik maakte er zelfs al een podcast aflevering over. Ik heb al heel veel ingrediënten verwerkt in quiches. Groenten, vlees, vis, kaas, aardappel. Noem maar op! Éé ding ontbrak nog, maar stond wel op mijn wishlist. Een quiche met gehakt.
Ik heb daar zo lang mee gewacht omdat ik niet wist of dat wel lekker zou zijn. Meestal bevatten mijn quiches een basis van groenten, niet van vlees. Nadat ik van meerdere mensen te horen kreeg dat ik dat echt eens moest proberen bedacht ik deze quiche bolognese. Een lekkere hartige taart met gehakt, tomaat, wortel en kaas. En nu weet ik wel beter. Een quiche met gehakt is ontzettend lekker. In ieder geval wel als je het op deze manier klaarmaakt!
Quiche bolognese
In plaats van groenten bestaat de basis van de quiche bolognese uit een gehaktmengsel. Met tomaten, wortel en tomatenpuree. Het eierbeslag met crème fraîche en kaas past hier super goed bij. En het resultaat is dan ook een hele lekkere quiche.
Lekkere quiche met gehakt
Doordat de quiche meer vlees bevat is hij wel machtiger dan ik van een quiche gewend ben. Maar het is zeker een quiche die ik vaker ga maken. Ons hele gezin smulde er van (inclusief dreumes) dus dat zegt genoeg denk ik. Dit wil je een keer proberen.
Quiche met bolognesesaus
Dit recept bewijst dat echt alles lekker is in een quiche. Deze quiche met bolognesesaus smaakt nog beter dan ik had durven dromen. Daarom weet ik zeker dat hij hier vaker op tafel belandt. Ook bij jou?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche bolognese
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij en bak dit rul.Stap 3
Kook de blokjes wortel ondertussen 10 minuten voor.Stap 4
Snijd 2 tomaten in plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.Stap 5
Doe de blokjes tomaat en tomatenpuree samen met de oregano bij het gehakt en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de wortel door het gehaktmengsel.Stap 6
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.Stap 7
Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ook het gehaktmengsel door het beslag.Stap 8
Giet de vulling in de vorm. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel de plakjes tomaat over de quiche.Stap 9
Bak de quiche bolognese 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche bolognese
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij en bak dit rul.Stap 3
Kook de blokjes wortel ondertussen 10 minuten voor.Stap 4
Snijd 2 tomaten in plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.Stap 5
Doe de blokjes tomaat en tomatenpuree samen met de oregano bij het gehakt en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de wortel door het gehaktmengsel.Stap 6
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.Stap 7
Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ook het gehaktmengsel door het beslag.Stap 8
Giet de vulling in de vorm. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel de plakjes tomaat over de quiche.Stap 9
Bak de quiche bolognese 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
19 reacties
Liesbeth
Hoi Brenda Kun je deze quiche ook met bladerdeeg maken? En kun je het van te voren klaarmaken zodat hij alleen nog in de oven moet als de visite komt?
Brenda Hoff
Ja, dat kan zeker. Beide :)
Benny
Ik ben niet zo een fan van quiches, omdat het ei nogal door smaakt. Maar deze … is super lekker. Je proeft weinig ei en de andere ingrediënten maken het zeer lekker. TOP !!!
Marianne
Ik heb alleen een quichevorm van 28 cm doorsnee, kan dit of maar een maatje kleiner aanschaffen?
Brenda Hoff
Hoi Marianne dat kan wel hoor. Eventueel kun je een randje van het deeg omvouwen.
Rebekka
Hoi Brenda, ik wil deze taart graag gaan maken. Hoe groot is de vorm die je hebt gebruikt?
Brenda Hoff
Deze vorm is 22 cm
Lieve
Wat bedoel je met crème fraiche is dat opgeklopte slagroom
Els
Vandaag klaargemaakt, supper lekker! Ga ik zeker nog eens maken.
Marieke
Deze taart viel bij ons gezin ook goed in de smaak. Makkelijk recept. Deed me ook een beetje aan lasagne denken.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Marieke
Wilma
Beste Brenda, Kun je deze taart ook invriezen?
Ellen
Hoi Brenda, Is blind voorbakken niet nodig? Ik heb vaak dat de bodem niet goed gaar wordt. Bedankt. Groeten Ellen
Brenda Kookt
Ja dat kan heel goed Wilma
Marja
Hoi Brenda, Ik zou niet op het idee komen om bolognese saus in een quiche te doen, maar als ik het zo lees lijkt het me toch wel erg lekker. Ik ga het op zeker proberen want mijn man heeft heel graag bolognese saus bij om het even welke pasta. Dan zal dit vast en zeker in de smaak vallen. Bedankt voor de tip en tot een volgende keer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.