Ga naar de inhoud

Groentetaart met broccoli en wortel

Lekkere groentetaart met broccoli en wortel. Hartige taart met basis van ei-mengsel met groenten.

20 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in.
2
Stap 2
Kook de broccoliroosjes en de blokjes wortel 8 minuten voor.
3
Stap 3

Verwarm olie in een grote koekenpan en bak hier de champignons met paprika en knoflook in aan. Breng op smaak met zout, peper en oregano.

4
Stap 4
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
5
Stap 5

Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en cajunkruiden en roer de kaas erdoor. Roer hierna ook het groentemengsel door het quichebeslag.

6
Stap 6
Giet de vulling in de vorm.
7
Stap 7
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Groentetaart met broccoli en wortel

Yes, we gaan weer back to normal. Het gewone leven begint weer, ik houd wel van dat gewone ritme. Kids naar school, en ik lekker aan het werk. En na de lekkere decembermaand hoort horen daar voor mij ook weer normale (gezondere) maaltijden bij. Met veel groenten. Vandaag deel ik daarom een van mijn favo recepten met veel groenten, een hartige taart. Deze groentetaart met broccoli en wortel was bij ons thuis een groot succes! Zet jij hem ook op tafel?

Groentetaart met broccoli en wortel

Vegetarisch koken

Ik heb niet veel voornemens voor het nieuwe jaar, maar één van de voornemens die ik wel heb is dat ik bewust vaker vegetarisch wil eten. Ongemerkt ligt er bij ons bijna altijd vlees (of vis) op het bord. Bij de avondmaaltijd, maar vooral ook op de boterham. Dat wil ik anders. Plan is om 1 avond in de week bewust vegetarisch te eten, we hebben hier nu de woensdag voor aangewezen. Zodat we het ook niet vergeten, zoals vorig jaar gebeurde ;).

Is een maaltijd zonder vlees of vis niet compleet? Echt niet! Bij veel gerechten merk je niet eens dat het vegetarisch is. Bijvoorbeeld bij een pastagerecht of rijstgerecht, of een ovenschotel. Of een hartige taart zoals ik bij deze groentetaart met broccoli en wortel heb gedaan.

Groentetaart met broccoli en wortel

Groentetaart met broccoli en wortel

De basis van deze groentetaart met broccoli en wortel is een bodem van hartige taartdeeg en vulling van ei. Broccoli, wortel en paprika geven de groentetaart body en zorgen ervoor dat er lekker veel groente in de quiche verwerkt zit. Knoflook, oregano en cajunkruiden brengen de groentetaart op smaak.

En champignons, die je goed kunt gebruiken als vleesvervanger, vind ik ook een hele fijne toevoeging. Net zoals kaas, dat mag in een taart als deze wat mij betreft eigenlijk niet ontbreken.

De broccoli en wortel kook je kort voor. In een koekenpan bak je de paprika met champignons en knoflook. aan. Hierbij voeg je ook de oregano toe. De voorgekookt broccoli en wortel voeg je hier ook aan toe.

In een ander komt bereid je het beslag van eieren met zout, cajunkruiden en kaas. Hier gaat het groentemengsel bij. Roer kort door elkaar voor je het op het hartig taartdeeg giet. Na 30 minuten in de oven heb je een heerlijke groentetaart met broccoli en wortel. Vegetarisch, met lekker veel groenten dus.

Tip: Restjes groentetaart met broccoli en wortel zijn een heerlijke lunch. Deze kun je koud of warm eten.

Andere hartige taart recepten:

Ben je gek op hartige taarten? En wil je na deze groentetaart met broccoli en wortel meer inspiratie? Dan tip ik je graag deze recepten:

Groentetaart met broccoli en wortel

 

Groentetaart met broccoli en wortel

Bekijk ook andere recepten

1 reactie

Marieke

Die lijkt me heerlijk! Alleen moet de taart 30 (onderaan recept) of 45 minuten (bovenaan) in de oven?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op