Groentetaart met broccoli en wortel
Bewaren
Yes, we gaan weer back to normal. Het gewone leven begint weer, ik houd wel van dat gewone ritme. Kids naar school, en ik lekker aan het werk. En na de lekkere decembermaand hoort horen daar voor mij ook weer normale (gezondere) maaltijden bij. Met veel groenten. Vandaag deel ik daarom een van mijn favo recepten met veel groenten, een hartige taart. Deze groentetaart met broccoli en wortel was bij ons thuis een groot succes! Zet jij hem ook op tafel?
Vegetarisch koken
Ik heb niet veel voornemens voor het nieuwe jaar, maar één van de voornemens die ik wel heb is dat ik bewust vaker vegetarisch wil eten. Ongemerkt ligt er bij ons bijna altijd vlees (of vis) op het bord. Bij de avondmaaltijd, maar vooral ook op de boterham. Dat wil ik anders. Plan is om 1 avond in de week bewust vegetarisch te eten, we hebben hier nu de woensdag voor aangewezen. Zodat we het ook niet vergeten, zoals vorig jaar gebeurde ;).
Is een maaltijd zonder vlees of vis niet compleet? Echt niet! Bij veel gerechten merk je niet eens dat het vegetarisch is. Bijvoorbeeld bij een pastagerecht of rijstgerecht, of een ovenschotel. Of een hartige taart zoals ik bij deze groentetaart met broccoli en wortel heb gedaan.
Groentetaart met broccoli en wortel
De basis van deze groentetaart met broccoli en wortel is een bodem van hartige taartdeeg en vulling van ei. Broccoli, wortel en paprika geven de groentetaart body en zorgen ervoor dat er lekker veel groente in de quiche verwerkt zit. Knoflook, oregano en cajunkruiden brengen de groentetaart op smaak.
En champignons, die je goed kunt gebruiken als vleesvervanger, vind ik ook een hele fijne toevoeging. Net zoals kaas, dat mag in een taart als deze wat mij betreft eigenlijk niet ontbreken.
De broccoli en wortel kook je kort voor. In een koekenpan bak je de paprika met champignons en knoflook. aan. Hierbij voeg je ook de oregano toe. De voorgekookt broccoli en wortel voeg je hier ook aan toe.
In een ander komt bereid je het beslag van eieren met zout, cajunkruiden en kaas. Hier gaat het groentemengsel bij. Roer kort door elkaar voor je het op het hartig taartdeeg giet. Na 30 minuten in de oven heb je een heerlijke groentetaart met broccoli en wortel. Vegetarisch, met lekker veel groenten dus.
Tip:Â Restjes groentetaart met broccoli en wortel zijn een heerlijke lunch. Deze kun je koud of warm eten.
Andere hartige taart recepten:
Ben je gek op hartige taarten? En wil je na deze groentetaart met broccoli en wortel meer inspiratie? Dan tip ik je graag deze recepten:
- Bloemkoolquiche met bacon
- Hartige taart met pompoen, spinazie en feta
- Pizza salami quiche
- Quiche bolognese
- Quiche met courgette en paprika
- Spinaziequiche met spek en champignons
Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groentetaart met broccoli en wortel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in.Stap 2
Kook de broccoliroosjes en de blokjes wortel 8 minuten voor.Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan en bak hier de champignons met paprika en knoflook in aan. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Stap 4
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.Stap 5
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en cajunkruiden en roer de kaas erdoor. Roer hierna ook het groentemengsel door het quichebeslag.
Stap 6
Giet de vulling in de vorm.Stap 7
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groentetaart met broccoli en wortel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in.Stap 2
Kook de broccoliroosjes en de blokjes wortel 8 minuten voor.Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan en bak hier de champignons met paprika en knoflook in aan. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Stap 4
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.Stap 5
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en cajunkruiden en roer de kaas erdoor. Roer hierna ook het groentemengsel door het quichebeslag.
Stap 6
Giet de vulling in de vorm.Stap 7
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Paul Winters
Perfect gelukt, met een zelfgemaakte taartbodem, Ziet er heerlijk uit
Bep
Heel erg lekker bij mij was 30 minuten in het midden van de oven genoeg
Esther
Ontzettend lekkere vegetarische optie voor doordeweeks. Zelfs de kinderen eten de groente zonder te mopperen omdat we samen " taart" gemaakt hebben! Alleen moest die van ons wel bijna een uur in de oven staan en het laatste kwartier onder zilverfolie zodat hij niet zwart werd. Maar dat kan natuurlijk ook aan onze oven liggen.
Marieke
Die lijkt me heerlijk! Alleen moet de taart 30 (onderaan recept) of 45 minuten (bovenaan) in de oven?