Ga naar de inhoud

Aardappeltartaartje met makreel

Perfecte start van het diner: aardappeltartaartje met makreel. Het is licht, fris, smaakvol.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Aardappeltartaartje met makreel

Licht en fris. Dit aardappeltartaartje met makreel is de perfecte starter van het (kerst)diner.

Met het kerstdiner eet je vaak meerdere gangen. In dat geval kun je beter voor gerechten gaan die lichter zijn en niet zo zwaar op de maag vallen. Zoals een lekker gerecht met vis. Dit aardappeltartaartje met makreel is wat dat betreft een ideaal voorgerecht.

Aardappeltartaartje met makreel

Dit aardappeltartaartje kookte ik voor het diner van Princes vis, eind september. Dit gerecht moest uiteraard uit vis uit blik van Princes bestaan. Tonijn heb ik in het hoofdgerecht verwerkt (ik maakte gevulde courgette tonno) bij het voorgerecht wilde ik iets anders dan tonijn. Uiteindelijk maakte ik dit tartaartje met makreel. En dat was zo lekker dat ik direct wist dat ik dit recept ook met jullie wilde delen. Niet in september, maar nu zodat jullie het kunnen meenemen in jullie menu voor het kerstdiner.

Aardappeltartaartje met makreel

Het aardappeltartaartje met makreel is een fris gerecht dat bestaat uit meerdere componenten. De basis is een romige laag van blokjes aardappel met mierikswortel, dille, zure room met citroen en komkommer.

Hieroverheen verdelen we een makreelmengsel van makreel uit blik met citroen. En tot slot verdeel ik een handje rucola met verse dille over het aardappeltartaartje.

Een drupje olijfolie maakt er een extra feestelijk gerecht van.

Aardappeltartaartje met makreel

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Dresseerring
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappeltartaartje met makreel

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de aardappelblokjes beetgaar in gezouten water. Giet de aardappelblokjes hierna af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Voor de aardappelsalade:

1
Stap 1
Doe de sjalotsnippers in een kom en schep er de aardappelblokjes onder. Voeg mierikswortel toe. Meng een beetje citroensap met de appelblokjes en voeg deze samen met de komkommer toe.
2
Stap 2
Hak de dille fijn en meng dit samen met scheutje azijn en 1 eetlepel olijfolie met zure room room bij. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de makreeltopping:

1
Stap 1
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Snijd de vis in kleine stukjes meng de tartaar met een beetje olijfolie en rasp van ½ citroen. Breng op smaak met peper en grof zout. Roer dit mengsel even door elkaar.

Overige:

1
Stap 1
Maak de rucola even aan met een eetlepel olijfolie, zout en peper.
2
Stap 2

Zet een dresseerring op een bord. Schep er een laag aardappelsalade in en druk goed aan. Ga verder met een laag makreeltopping en druk dit ook goed aan.

3
Stap 3

Haal de dresseerring van de tartaar weg en werk af met enkele blaadjes rucola met dille. En maak af met een drupje olijfolie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

2 reacties

Annemieke

Lijkt me lekker Brenda! En heel makkelijk Ik denk dat alle lose “onderdelen” ook prima een dag van te voren te maken zijn toch? Trekken de smaken ook lekker in. En dan alleen het bord opmaken vlak voor het serveren?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan in dit geval prima Annemieke. Goed verpakken en in de koelkast bewaren.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op