Ga naar de inhoud

Amuse: Geitenkaas met rode bieten spread

Gesponsord artikel Vandaag heb ik een lekkere snelle amuse voor je klaar staan. Als je uitpakt met bijvoorbeeld het hoofdgerecht heb je niet altijd tijd om veel werk te maken van de amuse van het diner. Daarom deel ik deze snelle tip met geitenkaas en rode bieten spread. Voor deze amuse heb ik Zonnatura Groentespread Rode

Amuse: Geitenkaas met rode bieten spread

Gesponsord artikel

Vandaag heb ik een lekkere snelle amuse voor je klaar staan. Als je uitpakt met bijvoorbeeld het hoofdgerecht heb je niet altijd tijd om veel werk te maken van de amuse van het diner. Daarom deel ik deze snelle tip met geitenkaas en rode bieten spread.

Voor deze amuse heb ik Zonnatura Groentespread Rode Biet gebruikt. Dit is een lekker smeerseltje met daarin meer dan 70% groente, wat fors meer is dan bij andere verkrijgbare groentespreads. Naast de variant met rode biet heeft Zonnatura ook groentespreads met Tomaten, Spinazie met pijnboompitten, Paprika en Pompoen in het assortiment.

De groentespreads van Zonnatura kun je smeren op brood, een cracker of rijstwafel maar ook verwerken in gerechten. Bijvoorbeeld in een pastasalade of deze amuse met geitenkaas.

De amuse is zeer smakelijk en snel klaar te maken. De gasten zullen versteld staan van je kookkunsten, terwijl er dus stiekem weinig te koken is aan dit lekkere gerechtje. Dat mag ook wel eens toch? 😉

Amuse rode biet en geitenkaas

Amuse van rode bieten spread met geitenkaas

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten voor 4 amuses:

  • 4 rondjes geitenkaas (plus extra om er bij te serveren)
  • 4 eetlepels Zonnatura Rode bieten spread
  • pluk tuinkers
  • geroosterde pijnboompitjes
  • balsamico crème

Bereiding:

Verdeel de rondjes geitenkaas over de bordjes en besmeer ze met de rode bieten spread. Verdeel ook een beetje van de spread over het bord, met daarnaast een streepje balsamico crème.

Garneer het bord met pijnboompitjes en tuinkers en serveer direct.

Dit artikel is een samenwerking met Zonnatura, lees mijn disclaimer

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

2 reacties

Proef de Smaak

Wat een leuk voorgerechtje, simpel maar toch luxe om te zien en het lijkt me heerlijk! Ben benieuwd naar die bietenspread, de pompoenversie lijkt me ook wel wat!

Laat een bericht achter

Marlotte

Oh wauw, wat ziet dit er héérlijk uit zeg! Dit is een hele goede kanshebber voor het kerstdiner dit jaar.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op