Appel en peer crumble met havermout
Een lekker warm toetje dat helemaal zo slecht niet is. Zowel qua smaak als qua calorieën. Deze appel en peer crumble met havermout is een top toet!Appel en peer crumble met havermout
Bewaren
Ik kan niet zeggen dat dit het meest gezonde toetje is dat er bestaat. Maar het kan wel een stuk slechter 😉 Én deze appel en peer crumble met havermout is ook nog eens heel erg lekker!
Appel en peer crumble met havermout
Voor een workshop waarbij gezond koken centraal stond kon ik het toch niet laten om ook een toetje op tafel te zetten. Iets zoets ter afsluiting is tenslotte altijd goed. Het moest wel een beetje verantwoord zijn en dan kom je al snel op fruit uit. Omdat het een regenachtige dag was besloot ik voor warm fruit te gaan, verwerkt in een crumble met havermout.
Warme appel en peer, gekarameliseerd met een beetje suiker doen het altijd goed. Dit mengsel heb ik verstopt onder een dekentje met een basis van havermout. In de oven krijgt dit een lekkere goudbruin korstje. Al wordt het korstje in dit geval niet zo knapperig als wanneer je geen havermout gebruikt.
Samen met kwark en een beetje honing is dit op een top toet!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appel en peer crumble met havermout
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verhit een pan op middelhoog vuur en verwarm de appel met de peer hierin, samen met de lichte basterdsuiker. Laat op middellaag vuur 5 minuten stoven, roer het mengsel regelmatig door.Stap 3
Meng in een kom de havermout vlokken metkristalsuiker, de bloem en een snuf zout met eventueel de gehakte noten. Voeg de roomboter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.Stap 4
Verdeel het appel en perenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met het havermengsel en bak dit 15 - 20 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is.Stap 5
Roer de kwark los en meng de honing erdoor.Stap 6
Serveer de crumble warm, met de kwark erbij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appel en peer crumble met havermout
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verhit een pan op middelhoog vuur en verwarm de appel met de peer hierin, samen met de lichte basterdsuiker. Laat op middellaag vuur 5 minuten stoven, roer het mengsel regelmatig door.Stap 3
Meng in een kom de havermout vlokken metkristalsuiker, de bloem en een snuf zout met eventueel de gehakte noten. Voeg de roomboter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.Stap 4
Verdeel het appel en perenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met het havermengsel en bak dit 15 - 20 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is.Stap 5
Roer de kwark los en meng de honing erdoor.Stap 6
Serveer de crumble warm, met de kwark erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Femke
Het was heerlijk! Wel 30 min. Oventijd gedaan aangezien het fruit nog vrij vochtig was, zodat dat in de oven verder kom caramelliseren.