Babi pangang (slowcooker of stoofpan)
Toegankelijke versie op babi pangang, met hamlappen. Dit recept kun je bereiden in de slowcooker, of met een stoofpan. Serveer met rijst of bami.Babi pangang (slowcooker of stoofpan)
Bewaren
Vandaag deel ik een toegankelijke versie op babi pangang. Dit lekkere babi pangang recept kun je bereiden in de slowcooker of met een stoofpan.
Wij halen bijna nooit Chinees, ik ben er niet zo gek op. Als ik het eet vind ik het lekker, maar het zal niet op mijn initiatief zijn. Mijn man Joost daarentegen is er gek op. En daarom vond hij het de hoogste tijd dat we weer eens gingen bestellen. Stiekem vond ik de babi pangang deze keer heerlijk. En toen ik de volgende dag bij het boodschappen doen hamlappen zag liggen, besloot ik meteen met mijn variant op dit gerecht aan de slag te gaan.
Babi pangang
Mijn versie van babi pangang bereid ik van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus van babi pangang heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees’ komt. Deze saus is wat mij betreft wat de babi pangang zo lekker maakt. Kruidig, fris, zuur en een beetje zoet.
Welk vlees voor babi pangang?
Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken voor dit babi pangang recept. In dit recept gebruik ik hamlappen, omdat dit lekker snel klaar is. Maar in plaats hiervan kun je ook schouderkarbonade (zonder bot), speklapjes of procureur gebruiken om babi pangang te maken.
Bij dit recept krijg je geen krokant laagje om het vlees. Wil je dit wel? Zoek dan eens op babi pangang met buikspek, op de website van Ashley vind je hier ook een lekker recept van.
Extra groente
Om extra groente aan het recept toe te voegen bak ik bami- en nasigroenten die ik voor het serveren door de gekookte bami roer.
Slowcooker of stoofpan
Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of stoofpan. In de stoofpan fruit je eerst de ui en knoflook aan. Daarna bak je het vlees rondom lekker aan. Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, water en het groentebouillonblokje toe. Je brengt dit aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen. Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.
Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water. Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Ook heel lekker met kroepoek.
Babi pangang uit de slowcooker
Babi pangang uit de slowcooker maken is heel makkelijk. Je doet de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, water en het groentebouillonblokje ook toe. Dat laat je lekker pruttelen. Eerst 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low. Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee. Lekker en heel makkelijk!
Houd je van koken met de slowcooker? Klik hier voor meer slowcooker-recepten.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Slowcooker of stoofpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze babi pangang (slowcooker of stoofpan)
Bereiding in de slowcooker:
Stap 1
Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.Stap 2
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.Stap 3
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.Bereiding in de stoofpan:
Stap 1
Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.Stap 2
Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.Stap 3
Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.Stap 4
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.Stap 5
Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.Stap 6
Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.Ingrediënten
Extra benodigd
- Slowcooker of stoofpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze babi pangang (slowcooker of stoofpan)
Bereiding in de slowcooker:
Stap 1
Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.Stap 2
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.Stap 3
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.Bereiding in de stoofpan:
Stap 1
Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.Stap 2
Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.Stap 3
Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.Stap 4
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.Stap 5
Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.Stap 6
Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
40 reacties
Jannie Prins
Vandaag gemaakt in de slowcooker, man man man wat is dit lekker, echt een blijvertje!!! Dankjewel voor dit heerlijke recept!
Brenda Hoff
Wat super om te horen!
Marijke creemers
Als je kipfilet blokjes gebruikt hoeveel gebruik je dan en hoe lang moet het dan ik slowcooker?
Anita de Vrijer
Vandaag gemaakt in de slowcoker echt super lekker dat gaan we vaker doen ik heb er mie met hamblokjes en prei bij gemaakt heerlijkkkkk
Melissa
SUPER lekker recept! Nog lekkerder dan bij de chinees. Deze gaan we zeker nog een keer maken in de slowcooker.
Ineke
Het was heerlijk, gemaakt met hamlapjes, de helft atjar en een beetje taugé erbij is misschien ook een optie
k van den berg
Heerlijk!
Els Meeuwsen
Ik heb dit recept gemakt en tot mijn verrassing heel erg lekker, vooral de kruiden kwamen goed tot zijn recht. Komt vast nog eens op tafel. Groet Els
Marjolijn
Ik heb dit recept gemaakt en kreeg meteen de vraag wanneer we dit weer gaan eten. Dank je wel Brenda!
Yvonne
Dit recept al vele malen gemaakt en het wordt steeds populairder in de familie en daar buiten. Nog even en dan moet ik sparen om de hoeveelheid financieel op te kunnen brengen! 🤣
Brenda Hoff
Wow Yvonne, wat tof om te horen!
Lia
Vandaag de babi pangang gemaakt in de slow cooker. Het is een heerlijk recept of dat het van de chinees komt. Ga dit zeker meerdere keren maken.
Brenda Hoff
Wat goed om te horen
Ellen
Hoi Brenda, Vandaag deze babi pangang gemaakt en wat was het lekker. Ook mijn zoon van 25 heeft er van gesmuld.
Hanneke
Ik was nieuwsgierig geworden na het lezen van de reviews, maar wat is dit een goed recept! Dankjewel!
Henny
Heb de pot atjar met sap erin gedaan was geen succes het was zuur. Volgende keer zal ik het uit laten lekken en alleen de atjar erbij doen.
Ron van Kaam
Een nieuwe slowcooker gekocht en dit was het eerste gerecht vanavond. Wow, zo lekker!! Beter dan we gehoopt gedacht hadden. Hartstikke bedankt! ❤️
Mieke van Rutten
Vandaag gemaakt met hamlappen en het was echt heerlijk. Ga het zeker vaker maken. Dank voor het recept.
Banice Baars
Erg lekker en eerlijk dat alles zo in de slowcooker kan.
Ineake
Ik maak het voor de 2de x maar met kilo hamlappen. Ik neem van alles dubbele hoeveelheden, klopt dit? De atjar is in pot met vocht. Ik laat het uitlekken is dit correct? Bij een kilo doe ik 600 gram (bijna 2 potten) Het is een erg lekker recept, hulde
Daphne Mooiweer
Hoi Brenda, Als ik procureur wil gebruiken maakt dat dan verschil voor de tijd in de slowcooker? Groetjes Daphne
Brenda Hoff
Hoi Daphne, ik heb zelf geen ervaring met procereur in dit recept. Maar ik vermoed wel dat de bereidingstijd dan langer is, omdat het langer duurt voordat het vlees gaar is.
Stefan steenbakkers
Zo zeg, heerlijk! heb de hamlappen wel aangebraden, (tip) hier kan de pangang van de cinees niet tegen op.
Brenda Hoff
Wat superleuk om te horen Stefan, bedankt voor het compliment
Janneke
Ik heb net de babi pangang gemaakt. Smaakt heerlijk. Dank je wel voor het geweldige recept.
Elly Haenen
Het was een superlekker recept.2 dagen van gesmuld. Volgende keer misschien het vlees aanbraden,lijkt het nog meer op babi pangang van de Chinees 👍
Ciska
Nu al voor de 3e keer gemaakt maar dan met kipfilet. Heerlijk.
matijn rossum
lekker recept maar de eerste keer gebruikt ik 2x 70gr tomaten puree zoals wordt aangegeven maar ik denk dat 1 x 70 gr of 2 x 35 gr meer dan genoeg is.
Ria Heerink
Hallo Brenda, ik wil heel graag het kookboek kopen, maar ik wil ook heel graag weten of er ook recepten voor de airfryer in staat. Met vriendelijke groet Ria
Marjo
Dit was mijn allereerste recept uit mijn allereerste slowcooker ooit. Heerlijk! We hebben ervan gesmuld. Ik heb het vlees wel even aangebraden voor nog meer smaak, maar dit recept gaat in de map met favorieten hoor.
Marco Vane
Hoi Brenda, Wij hebben het samen gemaakt (mijn vrouw en ik). We hebben varkensprocureur gebruikt en ipv sambal hebben we 2 verse adjuma pepers klein gesneden. Het was helemaal geweldig. Mijn vrouw heeft rijst en bami gemaakt die we heel simpel hebben gehouden door daar alleen bosui, scrambled egg en kleingesneden plakjes ham erdoor te doen. Zo bleef de focus tenminste op de babi pangang. We hebben nog geen Chinees restaurant meegemaakt die het lekkerder maakt. We hadden drie eters erbij die vonden het helemaal fantastisch!
Greet Reith
De Babi pangang in de slowcooker was een succes, wel was de saus iets wat te zuur. Wat kan ik hieraan doen of heb ik iets verkeerds gedaan. Ik hoor het graag. Groeten Greet
Miriam
Heerlijk gerecht! Is de geraspte gember ook te vervangen door een theelepel gehakte (gepureerde) gemberwortel? Of liever vers geraspt?
Marlene
Zou graag het hele recept willen Alvast bedankt Gr marlene
Marianne
Kan ik ook gember poeder gebruiken ipv verse gember? Zo ja hoeveel moet ik daar dan van in doen? Bedankt!
Ineke
Heel erg lekker recept, ik ga het zeker nog een keer maken, lekkerder dan met spek en zeker net zo lekker als van de Chinees! Jammer dat ik het niet kan pinnen op Pinterest om te bewaren!
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Ineke!
Anke De Meer
Aanbraden voor een knapperig effect voordat t in de slowcoocker gaat. Mvg Anke
Anke De Meer
Hallo Brenda. Ik wou babi pangang maken van de week,lijkt me erg lekker. Toch ff een vraag,kan ik eerst de hamlappen.ff aanbraden voor
Graziella Nizzi
Hoi Brenda, ik zag dit heerlijk recept, nu is mijn vraag de atjar tjampoer moet die erbij met het vocht of alleen de atjar ? Hoor het graag ,fijne dag nog