Bananenbrood (met echte suiker en boter)
Het is vandaag zondag, bakdag! Heb je zin om vandaag wat lekkers uit de oven te toveren? Dan MOET je deze bananencake maken. Hij is té lekker. Ineens lagen er nog 4 te rijpe bananen op de fruitschaal. Daar moest ik iets mee. Om nou heel veel banaanpannenkoekjes te bakken leek me niet zo’n goedBananenbrood (met echte suiker en boter)
Bewaren
Het is vandaag zondag, bakdag! Heb je zin om vandaag wat lekkers uit de oven te toveren? Dan MOET je deze bananencake maken. Hij is té lekker.
Ineens lagen er nog 4 te rijpe bananen op de fruitschaal. Daar moest ik iets mee. Om nou heel veel banaanpannenkoekjes te bakken leek me niet zo’n goed idee. Daarom besloot ik voor de good old bananenbrood te gaan. Hip ook wel banana bread genoemd.
Het afgelopen jaar vlogen de bananenbroden ons om de oren. De een nog gezonder dan de ander, ook ik deed hier aan mee, check dit recept. Maar het bananenbrood dat ik vandaag met jullie deel is anders. Namelijk super lekker en lekker fout.
Dit is namelijk een echte cake dat echte suiker en echte (vette) boter bevat. Niet gezond dus. Maar daardoor is de cake extra lekker. Veel lekkerder dan al die gezonde varianten zonder suiker als je het mij vraagt.
Verwen jezelf en bak dit lekkere bananenbrood. Een minder gezonde maar super lekkere versie.
Bananenbrood
Bereidingstijd 20 minuten en 60 minuten baktijd
Ingrediënten voor 1 cake:
- 4 rijpe bananen
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 200 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
- 100 gram boter
- 3 eieren
- 1 eetlepel verse citroensap
- 1 theelepel kaneel
- 100 gram gehakte pecannoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180º. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Meng de bloem met de bakpoeder het kaneel en zout. Pel en prak een papje van 3 bananen.
Laat de boter in een pannetje smelten. Meng in een keukenmachine of met een handmixer de boter met de kristal- en vanillesuiker tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de eieren een voor een toe samen met het citroensap. Meng dit met het bloemmengsel. Voeg ook de geprakte bananen toe en meng door elkaar. Roer tot slot de gehakte pecannoten toe.
Verdeel het beslag over de cakevorm. Snijd de overgebleven banaan in de lengte door en leg dit op het beslag, druk het er een klein beetje in.
Bak de cake 60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (deze komt er in dat geval schoon uit). Laat de cake kort afkoelen in de vorm en stort het daarna op een rooster om verder af te koelen.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
19 reacties
Riny de Krom
Goedemorgen, Ik las het recept van het bananenbrood en schrok. Je hebt het over echte suiker. Wat bedoel je met "echte"? De suiker die tig keer bewerkt/gebleekt, geraffineerd is? Dat is geen echte suiker maar een chemisch aftreksel van wat ooit begon als een natuur produkt. Ik heb er geen problemen mee als mensen soms kiezen voor suiker, is hun eigen keus. Maar benoem het dan anders. Want er is niets echts aan witte kristalsuiker.
Brenda Kookt
Met echte suiker bedoel ik dat dit geen gezond bananenbrood is waarbij de suiker vervangen wordt door honing of agavesiroop zoals je dat vaak ziet bij recepten voor bananenbrood.
Kim
Klinkt heerlijk!
Marianne
Superlekker!! Ook met walnoot en stukjes chocolade... :)
Annette
Lijkt me heerlijk, die super healthy varianten spraken mij ook al niet zo aan dus deze ga ik zeker proberen!
Dorine
De cake is erg goed gelukt, voor herhaling vatbaar! Mij viel op dat het de dag erna wat droger was. Heb je tips hoe ik deze cake (of cake in het algemeen) goed kan bewaren zodat het zo lekker en vers mogelijk blijft?
Renate
Bananenbrood zit in de oven! Ruikt Mmmm..! Nb: de hoeveelheid zout ontbreekt nog bij de ingredienten!
Brenda Kookt
Wat leuk Renate, geniet er van zo. Hoop niet dat je er teveel zout in hebt gedaan ;) Het ging om een snufje.
Fran
Heerlijk: een bakrecept met normale ingrediënten. Ik bak alleen maar met roomboter en suiker en gewone bloem. Als ik daar niet mee "mag/kan" bakken, dan bak ik liever niet. Ik ga deze dan zeker ook maken.
Robin
In je ingrediënten staat kristalsuiker, in je bereiding basterdsuiker. Welke van de twee moet het zijn? En wat doe je met het citroensap? Groetjes, Robin
Boudine
Wat een lekkere recepten en deze heb ik vanmiddag direct gemaakt. In je ingrediënten staat citroensap maar als ik het receptuur volg kom ik dit niet meer tegen. En hoeveel zout doe je erin? Groetjes :-)
Brenda Kookt
Oh die ben ik vergeten te benoemen, het gaat bij het beslag samen met de eieren.
Marja
Kun je dit lang bewaren? Meestal doe ik een week met 1 cake. Ik vraag me af of de banaan wel goed blíjft?
Brenda Kookt
In de koelkast kun je deze cake goed bewaren, zeker 5 dagen.
Rineke
Staat nu in de oven. Met walnoten en stukjes pure chocolade omdat er nog een halve reep lag. Ruikt alvast heerlijk in huis.
Judith
Gelukkig zijn er nog bloggers die voor traditionele ingredienten gaan!!! Deze zijn wellicht niet het meest gezond, maar je hebt helemaal gelijk: je baksel wordt er wel het lekkerst van! En zolang je niet iedere dag snoept en voordat je op de bank kruipt met een stuk bananencake en kop thee eerst nog een rondje wandelt, fietst of hardloopt is er geen enkel probleem: het leven is te kort om niet te genieten!
Angelina
Ohh daar heb ik nu wel zin in haha! Met echte suiker en boter ;-) hmm!
Brenda Kookt
Jaa de enige echte. Dat is toch het lekkerste hé?
Marlotte
Haha, ik moest wel lachen om de titel: "met echte suiker en boter". Ziet er heerlijk uit!