BBQ: witlof met spek
Het werd weer tijd voor een receptje met witlof. Een hele simpele deze keer, maar wel super lekker. Stronkjes witlof zijn namelijk ook heerlijk bij de barbecue! In dat geval gaan we voor witlof me spek. Als ik aan het barbecueën ben eet ik niet zoveel groente. Ik ga dan toch het liefst voor vlees,BBQ: witlof met spek
Bewaren
Het werd weer tijd voor een receptje met witlof. Een hele simpele deze keer, maar wel super lekker. Stronkjes witlof zijn namelijk ook heerlijk bij de barbecue! In dat geval gaan we voor witlof me spek.
Als ik aan het barbecueën ben eet ik niet zoveel groente. Ik ga dan toch het liefst voor vlees, vis, salades en stokbrood. Tot ik via het boek Smart BBQ van Julius Jaspers ontdekte dat je witlof (een van mijn favoriete groenten) ook heel goed op de barbecue kunt roosteren. Sindsdien ben ik om en ligt er regelmatig een stronkje witlof op onze barbecue.
Ik heb het recept inmiddels iets versimpeld, nog steeds is het super lekker. Een heerlijke afwisseling tussen alle andere gerechten die van de barbecue komen. En als het slecht weer is kun je dit ook gewoon in de koekenpan maken 😉
Witlof met spek
Bereidingstijd 15 minuten voorbereiding en 5 minuten bereiding
Ingrediënten voor 6 stukjes witlof (bijgerecht)
- 3 stronkjes witlof
- halve theelepel zout
- halve theelepel suiker
- 6 plakjes ontbijtspek
Bereiding:
Breng water aan de kook, voeg het zou en suiker er bij. Snijd een klein plakje van de uiteinde van de stronkjes witlof en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Kook de stronken witlof in zijn geheel 4 minuten.
Giet de witlof hierna af en laat het op zijn kop in de pan even kort uitlekken. Snijd de stronken witlof hierna over de lengte door en laat het zo op zijn kop tegen de zijkant van de pan afkoelen en uitlekken.
Als de stronken witlof zijn afgekoeld, knijp ze dan uit zodat het overtollige water er uit is. Rol de stronkjes witlof hierna in de ontbijtspek.
Grill de witlof met spek om en om krokant op een hete barbecue.
———————————————
Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Elvira Visser
Afgelopen zaterdag hadden wij de witlof met ontbijtspek op de BBQ en het resultaat was werkelijk om te smullen! Heel goed en heerlijk om nu een mooi recept met groente voor op de BBQ te hebben.
Lia van der Meer
Ga ik gelijk proberen! Wat ook heerlijk is: zoete paprika open snijden over de lengte. Beetje geitekaas met honing en wat pijnboompitjes! En kleine groene asperges met een spekhe eromheen! Is weer een wat anders! Lia
Sanne
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet van witlof houd, maar als ik dit plaatje zie is dat misschien verandert. Ik ga weer eens een poging wagen misschien vind ik het nu wel lekker :)
Marja
Wat een goed, en lekker, idee zeg! Ik bbq eigenlijk nooit groenten. Het blijft altijd bij een salade en vlees. Maar dit is een lekkere aanvulling daarop. Bedankt voor de tip Brenda! Ik ga het zeker uitproberen. Groetjes en tot een volgende keer, Marja. . :-D
Brenda Kookt
Ja dit is een mooie afwisseling hoor. Ik zou zeggen, zet hem op de lijst voor de volgende barbecue :)
kelly
Wat een goed idee. Kom vaak niet verder dan mais of een salade bij de bbq. Witlof vind ik heerlijk!