Bietjessalade met veldsla
Een heerlijke gezonde salade. Dat is deze bietjessalade met veldsla, zilveruitjes, paprika, appel, hazelnoten en tomaat. En natuurlijk geitenkaas. Het lijkt wel zomer!Bietjessalade met veldsla
Bewaren
De feestdagen zijn voorbij. We doen weer even normaal. Gezond dus. Na de laatste maanden van 2012, waarin ik heel veel lekkers heb gegeten, eet ik weer lekker veel groente en fruit.
Daarom begin ik met een bietjessalade. En dit is meteen het eerste recept in de 26x Groente-reeks.
Dit jaar ga ik 26 recepten plaatsen met groente in de hoofdrol. De 26x Groente dus! Hierbij klamp ik me vast aan het alfabet. Iedere letter is een recept. Naast hoofdgerechten komen er ook voor- en nagerechten voorbij in deze reeks.
We gaan het niet op volgorde doen. Het mag willekeurig. Daarom begin ik bij de B, van bietjes. Bietjessalade om precies te zijn.
Dus we beginnen 2013 met gezonde ingrediënten. Even geen chocolade, suiker en room. Maar veldsla, bietjes, zilveruitjes, paprika, appel, hazelnoten en tomaat. Met geitenkaas.
Met deze ingrediënten creëer je een gezonde, lekkere en frisse salade.
Wij moeten er nog even op wachten, maar het is alvast zomer op je bord.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bietjessalade met veldsla
Stap 1
Rasp de bietjes, snijd de appel en paprika in blokjes. Snijd de zilveruitjes en tomaatjes in partjes.Stap 2
Meng de bietjes met balsamicoazijn, witte wijnazijn en olijfolie. Roer hier de blokjes appel door.Stap 3
Verdeel in een bord of schaal de veldsla. Leg hierop de bietjes. Strooi hier de blokjes paprika, zilveruitjes, gehakte hazelnoten en partjes tomaat over. Verbrokkel tot slot de geitenkaas over de salade.Als je erg van balsamico houdt (zoals ik) kun je er nog een beetje overheen gieten/sprayen.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bietjessalade met veldsla
Stap 1
Rasp de bietjes, snijd de appel en paprika in blokjes. Snijd de zilveruitjes en tomaatjes in partjes.Stap 2
Meng de bietjes met balsamicoazijn, witte wijnazijn en olijfolie. Roer hier de blokjes appel door.Stap 3
Verdeel in een bord of schaal de veldsla. Leg hierop de bietjes. Strooi hier de blokjes paprika, zilveruitjes, gehakte hazelnoten en partjes tomaat over. Verbrokkel tot slot de geitenkaas over de salade.Als je erg van balsamico houdt (zoals ik) kun je er nog een beetje overheen gieten/sprayen.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
20 reacties
Marloes
Deze salade is zo lekker! We eten hem zeer regelmatig; lente, zomer, herfst en ook lekker bij het kerstdiner. De combinatie van de zilveruitjes, met de bietjes, volle geitenkaas en gebrande noten is echt heerlijk. Dank voor dit recept, het gaat in het favorietenmapje :)
Wilma
Hoi Brenda, Al regelmatig je recepten gebruikt. Dankjewel: lekker en uitvoerbaar ! Is deze salade geschikt voor Kerst bij rood vlees ? Bvd voor je reactie !
Brenda Kookt
Hoi Wilma, bedankt voor het compliment. Zo leuk om te horen dat je mij recepten regelmatig gebruikt. De salade kun je goed serveren bij het kerstdiner, naast rood vlees. Geniet er van,
Elise
Heerlijk gegeten !!! Wel veel voor 2 personen....
Niek
erg lekker! bedankt voor je recept. ik heb de paprika nog even 10 minuutjes in de oven gedaan en het vel eraf gehaald.
Jessica
Bedankt voor je lekkere recept, Brenda! Ik ben ook aan de slag gegaan met bieten om uit te vinden wat je er allemaal mee kunt (heel veel!). Ik kwam uit op deze appel-bietenspread voor op brood. Misschien is het iets voor je lezers! Je kunt mijn recept nalezen op mijn blog.
kenneth
Wij hebben hem vanavond ook gegeten. Ik heb hem wel wat aangepast omdat het een maaltijdsalade moest worden. Ik heb gekleurde vlinder pasta toegevoegd en daarbij ook kappertjes (een handje) en verse perterselie en pijnboompitjes er overheen gestrooid. Daarnaast heb ik Feta gebruikt ipv geitenkaas. Hij viel prima in de smaak bij de jongens, ondanks dat ze niet dol zijn op bietjes. Maar de combinatie maakte blijkbaar veel goed want ik mag hem vaker klaar maken :-)
Dorine
Vanavond gegeten als maaltijdsalade, heerlijk!! Kindjes eten wel liever iets anders ;)
Cindy
Vandaag kom ik per ongeluk op je website en gelijk dit recept geprobeerd. Echt heerlijk! Ik kom hier dus vaker ;-)
Brenda Kookt
Wat leuk Cindy, welkom! En leuk dat je vaker langs gaat komen :)
annemarie
Hoi Brenda, Heb je de bietjes eerst gekookt. Ben genieuwd! groetjes Annemarie
Brenda
Hoi Annemarie, ik heb voorgekookte bietjes gebruikt. Deze heb ik hierna zelf niet meer gekookt, de bietjes waren al gaar. Groetjes Brenda
Es
Ik ben ook dol op salades, maar in de winter eten we ze weinig. Ik vind het te koud... Deze ziet er wel heel erg lekker uit, ik bewaar hem voor wanneer het warmer wordt!
Brenda
Leuk dat je dit recept bewaard Es. In de lente/zomer ben ik ook meer van de salades. Deze salade is ontstaan doordat ik bietjes in huis had, en niet veel tijd had. Bietjessalade was ideaal, en nog lekker ook!
Fatima
Ik ben gek op bietjes en je salade ziet er heerlijk uit. Qua ingredienten een leuke combinatie, die gaan we eens proberen.
Brenda
Leuk Fatima :)
myrthe
Heerlijk! Ik ben dol op salades! Deze combinatie heb ik nog nooit gehad! Maar eens uitproberen dus ;)
Brenda
Ik zeg doen! Deze salade heeft mij ook verrast :-) (in positieve zin ;-))