Bitterkoekjes tiramisu met Amaretto
Bewaren
Yum, dit zijn de toetjes waar ik gek op ben. Super simpel om te maken, en super lekker! Bitterkoekjes tiramisu met Amaretto. Een heerlijke afsluiter van ieder diner.
De kerstdagen zijn natuurlijk dé tijd om te gaan voor een toetje na de maaltijd. En niet zomaar een toetje, maar een waar kerstdessert. Deze tiramisu van bitterkoekjes is een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Simpel om te maken en ontzettend lekker.
Kortom, ben je opzoek naar een heel simpel maar toch heel erg lekker toetje voor de feestdagen? Dan moet je echt voor deze bitterkoekjes tiramisu met Amaretto gaan.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgewerkte recept van de bitterkoekjes tiramisu.
Bitterkoekjes tiramisu met Amaretto
Een kerstdessert dat snel klaar is, dat is natuurlijk ideaal met de feestdagen.
De basis van deze tiramisu is een mengsel van slagroom met mascarpone, een beetje suiker en een drupje Amaretto. Dit klop je op tot een romig geheel.
De bitterkoekjes dopen we in een mengsel van espresso (of koffie) met Ameretto.
De in het koffiemengsel gedoopte bitterkoekjes verdelen we over de bodem van de schaal. Hier overheen verdelen we het mascarponemengsel. Maak de bitterkoekjes tiramisu af met de overige bitterkoekjes.
Je kunt de tiramisu na het klaarmaken direct serveren. Maar je kunt hem ook afgedekt in de koelkast bewaren tot je hem serveert. Dit kan tot 1 dag van te voren. Bestrooi in dat geval de tiramisu vlak voor het serveren met cacao en garneer het dan ook met de overige bitterkoekjes.
Tip: het is extra lekker om de bitterkoekjes tiramisu te serveren met een kopje espresso met een shotje Amaretto.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Jumbo.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bitterkoekjes tiramisu met amaretto
Stap 1
Klop met de mixer de slagroom met de suiker lobbig. Voeg de mascarpone en 25 ml amaretto toe en klop dit nog 1 minuut tot een luchtige massa.Stap 2
Doe de rest van de amaretto samen met de espresso in een kommetje.Stap 3
Leg de bitterkoekjes even in het espressomengsel en verdeel het over de bodem van de schaal. Zorg ervoor dat de hele bodem van de schaal is bedekt met bitterkoekjes.Stap 4
Verdeel hierover de laag mascarpone-crème. Bestrooi eventueel met cacaopoeder en verdeel hierover de overige bitterkoekjes over de tiramisu.Serveer met een kopje espresso met een shotje amaretto.
Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met cacao en garneer met de bitterkoekjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bitterkoekjes tiramisu met amaretto
Stap 1
Klop met de mixer de slagroom met de suiker lobbig. Voeg de mascarpone en 25 ml amaretto toe en klop dit nog 1 minuut tot een luchtige massa.Stap 2
Doe de rest van de amaretto samen met de espresso in een kommetje.Stap 3
Leg de bitterkoekjes even in het espressomengsel en verdeel het over de bodem van de schaal. Zorg ervoor dat de hele bodem van de schaal is bedekt met bitterkoekjes.Stap 4
Verdeel hierover de laag mascarpone-crème. Bestrooi eventueel met cacaopoeder en verdeel hierover de overige bitterkoekjes over de tiramisu.Serveer met een kopje espresso met een shotje amaretto.
Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met cacao en garneer met de bitterkoekjes.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.