Ga naar de inhoud

Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

Heerlijk hoofdgerecht om te delen. Bladerdeegkrans met zalm en MonChou. Knapperig bladerdeeg met gebakken zalm en romige MonChou met citroen en dille.
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

Kijk dit heerlijke (en feestelijke) kerst-hoofdgerecht om te delen. Een krokante bladerdeegkrans met zalm en MonChou. Knapperig bladerdeeg gevuld met gebakken zalm en romige MonChou met citroen en dille.

Zalm met een romig laagje verpakt in krokant bladerdeeg. Dat is smullen! En daarbij een plaatje op de kersttafel en ook nog eens ook gemakkelijk om te maken. Win-win-win dus!

Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

Zalm wellington variant

Bij het hoofdgerecht van het kerstdiner wil je natuurlijk een spektakelstuk op tafel zetten. Iets dat lekker is, indruk maakt én net even anders dan anders is. Wat dat betreft is deze bladerdeegkrans met zalm en MonChou wat je nodig hebt.

Zalm wellington, maar dan niet verpakt als een groot pakketje maar in een kerstkrans.

Deze bladerdeegkrans met zalm en MonChou in bladerdeeg zijn geïnspireerd op een andere topper van de website, de populaire zalm wellington pakketjes. Het leek me leuk om hier een andere variant op te maken, de bladerdeegkrans.

Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

Dat werd deze bladerdeegkrans met zalm en MonChou. Een krans van krokant gebakken bladerdeeg gevuld met zalm en een romig laagje. Afgemaakt met MonChou-toeven en dille. Een heerlijk onderdeel van het kerstdiner. En gemakkelijk te combineren met andere kerstrecepten.

En wat ook heel fijn is: de bladerdeegkrans is eenvoudig te bereiden. En je kunt dit onderdeel van het hoofdgerecht van te voren klaarmaken. Bewaar de nog ongebakken bladerdeegkrans afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Dan hoef je hem voor het diner alleen nog maar met ei te bestrijken en schuif je het zo de oven in.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de bladerdeegkrans.

Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

Hoe maak je de bladerdeegkrans?

De bladerdeegkrans is eenvoudig om te maken. MonChou Zacht & Luchtig roer je los en breng je op smaak met zout en peper en dit meng je met met mosterd, honing en fijngehakte dille. Halveer de zalmfilets en breng ze op smaak met zout en peper, en besprenkel met citroensap.

Snijd een zo groot mogelijke cirkel van het grote vel bladerdeeg. Snijd hier in het midden een kleinere cirkel uit. Bestrooi het midden van het bladerdeeg met een beetje paneermeel. Leg de stukken zalm rondom op het paneermeel. Besmeer de bovenkant van de zalm met het Monchou-mengsel.

Leg een tweede cirkel van bladerdeeg erop. Vouw de randjes om zodat het bladerdeeg goed dicht zit. Versier het deeg eventueel met het overige bladerdeeg en bestrooi met sesamzaadjes.

Laat de bladerdeegkrans met zalm en MonChou even afkoelen. Spuit hierna van het overige MonChou-mengsel toeven op het bladerdeegkrans. Garneer de toeven met fijngehakte dille.

Serveer de bladerdeegkrans met zalm en MonChou voor een compleet hoofdgerecht met diverse bijgerechten.

Ben je opzoek naar meer kerstinspiratie? Klik hier voor een overzicht van alle kerstrecepten van de website.

Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

Recept opslaan in je eigen account

Wist je dat je op de website van Brenda Kookt in je eigen account recepten kunt opslaan? Zo staan al je favoriete Brenda Kookt recepten bij elkaar en pak je ze er gemakkelijk weer bij. Ideaal met de feestdagen in het vooruitzicht. Klik hier om je account aan te maken.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met MonChou.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bladerdeegkrans met zalm en monchou

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Roer de MonChou Zacht & Luchtig los en meng dit met de honing, mosterd en dille. Breng op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap. Halveer de zalmfilets.
3
Stap 3
Snijd een zo groot mogelijke cirkel van het grote vel bladerdeeg. Snijd hier in het midden een kleinere cirkel uit.
4
Stap 4
Bestrooi het midden van het bladerdeeg met een beetje paneermeel. Leg de stukken zalm rondom op het paneermeel. Besmeer de bovenkant van de zalm met het Monchou-mengsel.
5
Stap 5
Leg een tweede cirkel van bladerdeeg erop. Vouw de randjes om zodat het bladerdeeg goed dicht zit.
6
Stap 6
Bestrijk de bladerdeegkrans met losgeroerd ei. Versier het deeg eventueel met het overige bladerdeeg. Bestrijk dit ook met losgeroerd ei en bestrooi met sesamzaadjes.
7
Stap 7
Bak de bladerdeegkrans met zalm en MonChou in de oven, 30 minuten op 200 graden tot het bladerdeeg goudbruin kleurt en de zalm gaar is.
8
Stap 8
Laat de bladerdeegkrans met zalm en MonChou 15 minuten afkoelen.
9
Stap 9
Doe het overige MonChou-mengsel in een spuitzak, eventueel met een spuitmondje. Spuit hier toeven van op de krans. Garneer de toeven met dille.
10
Stap 10
Serveer de bladerdeegkrans met zalm en MonChou hierna direct. Lekker om te combineren met diverse bijgerechten.
Bekijk ook andere recepten
Kip enchilada's
Pokébowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta
Pasta schotel met salami

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op