Zalm wellington pakketjes
Bewaren
We gaan deze woensdag voor een heel lekker gerecht met vis. En niet zomaar een gerechtje met vis, maar een hele feestelijke. Dit is één van mijn favorieten voor het kerstdiner van dit jaar. Zalm wellington pakketjes.
Zalm met een romig laagje verpakt in krokant bladerdeeg. Dat is smullen!
Sinterklaas is nog maar net uitgezwaaid, en we gaan alweer door naar het volgende feest. De kerstdagen. Vanaf vandaag deel ik hier op de website heerlijke inspiratie voor het kerstdiner.
De spektakelstukken zijn zoals je van me gewend bent: eenvoudig te bereiden. Een gevalletje kleine moeite met groots resultaat waar iedereen van smult! Wat dat betreft passen de zalm wellington pakketjes perfect bij het thema van dit jaar.
Zalm wellington pakketjes
Deze zalmpakketjes in bladerdeeg zijn geïnspireerd op een andere topper van de website, de populaire varkenshaaspakketjes van bladerdeeg met parmaham. Superleuk (en lekker) omdat iedereen een eigen bladerdeegpakketje op zijn bordje krijgt, het lijkt wel een cadeautje!
Het leek mij leuk om hier een andere variant op de maken, met vis. Bladerdeeg en zalm zijn wat dat betreft een hele fijne combinatie, daarom ben ik daar voor gegaan.
Zalm wellington
Het resultaat zijn deze zalm wellington pakketjes. Zalm verpakt in krokant bladerdeeg, met daarop een kruidig en romig laagje. Gemakkelijk om te bereiden.
En wat ook heel fijn is: je kunt dit onderdeel van het hoofdgerecht van te voren klaarmaken. Bewaar de nog ongebakken bladerdeegpakketjes afgedekt met huishoudfolie in de koelkast (of vries ze in). Laat ze ontdooien, en dan hoef je ze voor het diner alleen nog maar met ei te bestrijken en de oven in de schuiven.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de zalm wellington pakketjes.
Hoe maak je de zalmpakketjes?
De zalmpakketjes zijn eenvoudig om te maken. Roomkaas roer je los en breng je op smaak met zout en peper en dit meng je met met mosterd, honing en fijngehakte dille.
Halveer de zalmfilets en breng ze op smaak met zout en peper, en besprenkel met citroensap. Leg de zalm op een stukje bladerdeeg en besmeer de zalm met het roomkaasmengsel. Vouw het bladerdeeg dicht zodat een mooi pakketje ontstaat. Bestrijk het bladerdeeg met ei en versier heb eventueel met extra deeg, en bestrooi met sesamzaadjes.
Serveer de zalm wellington pakketjes voor een compleet hoofdgerecht met diverse bijgerechten. Bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven en gekarameliseerde wortels met tijm en honing. Ben je opzoek naar meer kerstinspiratie? Klik hier voor een overzicht van alle kerstrecepten van de website.
Recept opslaan in je eigen account
Wist je dat je op de website van Brenda Kookt in je eigen account recepten kunt opslaan? Zo staan al je favoriete Brenda Kookt recepten bij elkaar en pak je ze er gemakkelijk weer bij. Ideaal met de feestdagen in het vooruitzicht. Klik hier om je account aan te maken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalm wellington pakketjes
Stap 1
Roer de roomkaas los en meng dit met de mosterd, honing en dille. Breng op smaak met zout en peper.Stap 2
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap. Halveer de zalmfilets.Stap 3
Snijd het bladerdeeg in 4 stukken. Bestrooi een helft van een stuk bladerdeeg met paneermeel en leg hier een stuk zalm op. Besmeer de bovenkant van de zalm met het roomkaasmengsel.Stap 4
Vouw het bladerdeeg dicht zodat een mooi pakketje ontstaat. Versier eventueel met het overige deeg.Stap 5
Bestrijk het deegpakketje met losgeroerd ei en bestrooi met sesamzaadjes.Stap 6
Bak de zalm wellington pakketjes hierna in de oven, 25 minuten op 200 graden tot het bladerdeeg goudbruin kleurt en de zalm gaar is.Stap 7
Serveer de zalm wellington pakketjes hierna direct. Lekker om te combineren met diverse bijgerechten.Je kunt de zalm wellington pakketjes ook in de vriezer bewaren tot je het gebruikt. Bestrijk de pakketjes in dat geval nog niet met ei. Laat de pakketjes ontdooien in de koelkast voor je het in de oven bakt.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalm wellington pakketjes
Stap 1
Roer de roomkaas los en meng dit met de mosterd, honing en dille. Breng op smaak met zout en peper.Stap 2
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap. Halveer de zalmfilets.Stap 3
Snijd het bladerdeeg in 4 stukken. Bestrooi een helft van een stuk bladerdeeg met paneermeel en leg hier een stuk zalm op. Besmeer de bovenkant van de zalm met het roomkaasmengsel.Stap 4
Vouw het bladerdeeg dicht zodat een mooi pakketje ontstaat. Versier eventueel met het overige deeg.Stap 5
Bestrijk het deegpakketje met losgeroerd ei en bestrooi met sesamzaadjes.Stap 6
Bak de zalm wellington pakketjes hierna in de oven, 25 minuten op 200 graden tot het bladerdeeg goudbruin kleurt en de zalm gaar is.Stap 7
Serveer de zalm wellington pakketjes hierna direct. Lekker om te combineren met diverse bijgerechten.Je kunt de zalm wellington pakketjes ook in de vriezer bewaren tot je het gebruikt. Bestrijk de pakketjes in dat geval nog niet met ei. Laat de pakketjes ontdooien in de koelkast voor je het in de oven bakt.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.