Ga naar de inhoud

Bloemkoolnuggets met maple syrup

Bloemkoolnuggets met maplesyrup. Een vegetarische snack van geroostede bloemkool. Hartig maar ook zoet. Om je vingers bij af te likken!
15 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bloemkoolnuggets met maple syrup

Voor de week zonder vlees wilde ik graag nog een vegetarisch snackhapje maken. En dat moest met bloemkool zijn. Deze bloemkoolnuggets met maple syrup zijn het resultaat. Om je vingers bij af te likken!

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Deze bloemkolnuggets zijn een vegetarische variant op de welbekende kipnugget. De bloemkool met een gepaneerd laagje heb ik in de oven geroosterd en vervolgens door een zoet sausje van maple syrup gehaald. Gecoat met de saus gaan ze een tweede keer even de oven in. Daarna heb je een lekker hapje.

Doordat de maplesaus al op de bloemkool zit, is het niet nodig om de bloemkoolhapjes met een sausje te serveren. Garneer ze met sesamzaadjes en lente-ui.

Je eet de bloemkoolnuggets met maple syrup als snack of als aanvulling op een maaltijd.

–> Klik hier voor meer vegetarische recepten.

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Ingrediënten

personen

Voor de maplesaus:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolnuggets met maple syrup

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Kook de bloemkoolroosjes 8 minuten voor in ruim water. Giet de bloemkoolroosjes af en laat ze hierna afkoelen.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Meng in een kom de bloem met melk en knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf zout.
4
Stap 4
Breng in een andere kom de panko op smaak met zout en paprikapoeder.
5
Stap 5
Haal de bloemkool door het bloembeslag en hierna door de panko. Verdeel de gepaneerde bloemkoolroosjes over de bakplaat.
6
Stap 6
Bak de bloemkoolroosjes 20 minuten in de oven.
7
Stap 7
Maak ondertussen de maplesaus door alle ingrediënten hiervoor samen in een pannetje te verwarmen. Laat de maïzena eerst even oplossen in een klein beetje koud water voor je het toevoegt.
8
Stap 8
Haal de bloemkoolroosjes door de maplesaus. Verwarm de bloemkoolnuggets hierna nog 10 minuten in de oven.
9
Stap 9
Serveer met extra sesamzaad en ringetjes lente-ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op