Ga naar de inhoud

Bloemkoolpuree met kaas en spek

Bloemkoolpuree met kaas en spek. Een lekker bijgerecht. Ook fijne vervanger voor aardappelpuree, koolhydraatarm.

Delen op

Bloemkoolpuree met kaas en spek

Puree, ik ben er gek op. Het is voor mij echte comfortfood. Warm en zacht en het liefst eet ik het met een lepel. Nu ga ik meestal voor aardappelpuree. Maar deze keer besloot ik eens met bloemkool aan de slag te gaan. Het resultaat is deze bloemkoolpuree met kaas en spek.

Bloemkoolpuree met kaas en spek

Bloemkoolpuree met kaas en spek

Om zachte romige bloemkoolpuree te maken moet je de bloemkool iets verder doorkoken dan beetgaar. Zodat de bloemkool mooi zacht is. Hierdoor roer ik een beetje warme melk en een klontje boter. Je krijgt dan een heerlijk zachte bloemkoolpuree, maar het mist nog wel wat smaak. En daar komen de kaas en spek om de hoek.

Bloemkool en kaas is wat mij betreft een topcombinatie. En wat daar dan weer heel goed bij gaat is gebakken spek. De kaas en gebakken spek roer ik door de zachte bloemkoolpuree.

Koolhydraatarme puree

De bloemkoolpuree met kaas en spek kun je serveren als bijgerecht. Bijvoorbeeld lekker met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees. Ook is het mogelijk er een complete maaltijd van te maken door gekookte aardappelen te stampen en door de puree te roeren. Dan heb je een hele lekkere bloemkoolstamppot met kaas en spek.

Houd je het liever koolhydraatarm? Dan gebruik je de bloemkoolpuree bijvoorbeeld als vervangen voor aardappelpuree. Lekker met bijvoorbeeld gekookte broccoli ernaast voor een volwaardige maaltijd.

Bloemkoolpuree met kaas en spek

Bloemkoolpuree met kaas en spek

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolpuree met kaas en spek

Stap 1
Kook de bloemkool gaar in ruim water met zout.
2
Stap 2
Verwarm ondertussen een koekenpan zonder boter of olie op het vuur. Bak hier de plakjes gerookt ontbijtspek krokant in. Snijd het gebakken spek grof.
3
Stap 3
Verwarm de melk in de magnetron of een pannetje op het fornuis.
4
Stap 4
Stamp de bloemkool fijn, breng op smaak met zout en peper en roer de melk met boter erdoor. Roer hierna ¾ van de geraspte kaas en ¾ van het spek door de bloemkoolpuree.
5
Stap 5
Verdeel de bloemkoolpuree over een schaal en garneer dit met de overige kaas en spek en fijngesneden peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op