Bloemkoolsoepje met krokant baconkruim
Op zoek naar een heerlijk voorgerechtje voor het kerstdiner? Deze bloemkoolsoep met krokant baconkruim is een echte aanrader.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBloemkoolsoepje met krokant baconkruim
Bewaren
Bloemkoolsoep met krokant baconkruim, dat is net zo lekker als het klinkt. Op zoek naar een heerlijk voorgerechtje voor het kerstdiner? Deze bloemkoolsoep met krokant baconkruim is een echte aanrader.

Bloemkoolsoep
Beginnen de kerstkriebels al te borrelen bij je? Bij mij wel, mijn kerstboom staat en het huis is versierd. Inmiddels ben ik aan het nadenken over mijn eigen kerstdiners. Dit zal een mix worden van recepten uit de #feestdagenspecial op mijn blog met daarbij een aantal nieuwe gerechten. Als de kerstkriebels jou inmiddels ook hebben gegrepen en je aan het nadenken bent over het kerstdiner dan ben je hier aan het juiste adres. Ik deel vandaag niet alleen mijn overheerlijke bloemkoolsoep met baconkruim, maar een compleet kerstdiner.

De lekkerste bloemkoolsoep met baconkruim
De bloemkoolsoep is een heerlijk zacht soepje, niet te machtig. Het baconkruim zorgt voor een bite en extra pit, met een vleugje frisheid van het citroen. Daarbij zorgt het voor een feestelijke touch. Extra leuk als je het soepje serveert in glaasjes op een schoteltje. Om het compleet te maken serveer je bij de soep mijn zelfgemaakte (en stiekem hele makkelijke) soepstengels.
Bloemkoolsoep maken
Deze bloemkoolsoep maken is helemaal niet moeilijk. Eerst snipper je de ui en snijd je de bleekselderij in stukjes, bak dit in een pan met olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de in plakjes gesneden knoflook toe en bak kort mee. Schil de aardappel en snijd de bloemkool in stukjes, bak deze ook even mee voordat je water en bouillonblokjes toevoegt. Laat de soep 20-30 minuten koken tot de aardappelblokjes zacht zijn.
Ondertussen bak je stukjes bacon krokant in een koekenpan, verkruimel je boterhammen en bak je het broodkruim krokant in het baconvet. Meng het broodkruim met Parmezaanse kaas, peterselie, citroenschil en de krokante bacon. Pureer de soep, voeg cayennepeper en room toe, en verwarm deze nog even.
Serveer de soep in glaasjes, garneer met het baconkruim en plaats de glaasjes op een schoteltje met een feestelijke soepstengel erbij.

Wist je dat soep een ideaal gerecht is om te serveren bij een diner met veel gangen én/of een diner voor een groot aantal personen? Soep kun je namelijk goed voorbereiden doordat je het een of meer dagen van tevoren kunt maken. Omdat je soep goed kunt voorproeven weet je zeker dat je iets lekkers op tafel zet, én op D-day (de dag van het etentje) kun je je op de andere gerechten richten.
Soep met bloemkool
Dit is echt een heerlijke soep als voorgerecht voor kerst. Romig, krokant, zoutig en vol van smaak. Meer inspiratie voor je kerstmenu? Bekijk dan meer kerst recepten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bloemkoolsoepje met krokant baconkruim
Stap 1
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes.Stap 2
Bak dit in een pan met olijfolie even aan tot de ui glazig is. Snijd de knoflook in plakjes en bak dit ook even mee in de pan.Stap 3
Schil de aardappel en snijd de bloemkool in stukjes.Stap 4
Bak de aardappel en bloemkool ook even mee in de pan. Voeg het water en de bouillonblokjes erbij, breng dit aan de kook en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten koken. De soep is gaar als je de blokjes aardappel gemakkelijk stuk kunt drukken met een lepel.Stap 5
Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak dit krokant in de koekenpan.Stap 6
Verkruimel de boterhammen (bijvoorbeeld in een keukenmachine). Haal de bacon uit de pan en bak het broodkruim krokant in het vet van de bacon.Stap 7
Meng de Parmezaanse kaas door het broodkruim als het krokant is. Bak dit kort even mee.Stap 8
Meng in een kom het broodkruim met krokant gebakken bacon, peterselie/bieslook en citroenschil.Stap 9
Pureer de soep en voeg de cayennepeper en de room toe.Stap 10
Verwarm de soep nog even.Stap 11
Serveer de soep in glaasjes met daarop het krokante baconkruim.Stap 12
Plaats de glaasjes op schoteltjes of gebaksbordjes en serveer er een zelfgemaakte feestelijke soepstengel bij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bloemkoolsoepje met krokant baconkruim
Stap 1
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes.Stap 2
Bak dit in een pan met olijfolie even aan tot de ui glazig is. Snijd de knoflook in plakjes en bak dit ook even mee in de pan.Stap 3
Schil de aardappel en snijd de bloemkool in stukjes.Stap 4
Bak de aardappel en bloemkool ook even mee in de pan. Voeg het water en de bouillonblokjes erbij, breng dit aan de kook en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten koken. De soep is gaar als je de blokjes aardappel gemakkelijk stuk kunt drukken met een lepel.Stap 5
Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak dit krokant in de koekenpan.Stap 6
Verkruimel de boterhammen (bijvoorbeeld in een keukenmachine). Haal de bacon uit de pan en bak het broodkruim krokant in het vet van de bacon.Stap 7
Meng de Parmezaanse kaas door het broodkruim als het krokant is. Bak dit kort even mee.Stap 8
Meng in een kom het broodkruim met krokant gebakken bacon, peterselie/bieslook en citroenschil.Stap 9
Pureer de soep en voeg de cayennepeper en de room toe.Stap 10
Verwarm de soep nog even.Stap 11
Serveer de soep in glaasjes met daarop het krokante baconkruim.Stap 12
Plaats de glaasjes op schoteltjes of gebaksbordjes en serveer er een zelfgemaakte feestelijke soepstengel bij.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in5 reacties
Esther
Kun je het kruim mengsel bovenop ook daags ervoor maken en op de dag zelf erop serveren?
Brenda Hoff
Hoi Esther, dat kan zeker. Ik zou het kruim als het is afgekoeld dat in een afgesloten trommeltje bewaren. En liefst de bacon nog niet toevoegen, zodat het krokanter blijft. Door vette bacon wordt het kruim wat zachter.
Anneke
Echt een geweldig recept. Alleen maar complimenten als ik het maak. Ik doe er wel 2 stengels bleekselderij in dan is de soep net wat pittiger. Ik heb het recept ook al vaak gedeeld met vrienden en familie. Heel hartelijk dank. 🙏
Renate
Het soepje lijkt me heerlijk. Kan ik dit echt de 24e maken en de 26e serveren, als ik het bewaar in de koelkast?
Brenda Hoff
2 dagen vooraf maken moet zeker kunnen. En als je twijfel zou je het ook kunnen invriezen.