Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Bloemkoolsoepje met krokant baconkruim

Op zoek naar een heerlijk voorgerechtje voor het kerstdiner? Deze bloemkoolsoep met krokant baconkruim is een echte aanrader.

40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op
Bloemkoolsoepje met baconkruim

Bloemkoolsoepje met krokant baconkruim

Bloemkoolsoep met krokant baconkruim, dat is net zo lekker als het klinkt. Op zoek naar een heerlijk voorgerechtje voor het kerstdiner? Deze bloemkoolsoep met krokant baconkruim is een echte aanrader.

Bloemkoolsoepje met baconkruim

Bloemkoolsoep

Beginnen de kerstkriebels al te borrelen bij je? Bij mij wel, mijn kerstboom staat en het huis is versierd. Inmiddels ben ik aan het nadenken over mijn eigen kerstdiners. Dit zal een mix worden van recepten uit de #feestdagenspecial op mijn blog met daarbij een aantal nieuwe gerechten. Als de kerstkriebels jou inmiddels ook hebben gegrepen en je aan het nadenken bent over het kerstdiner dan ben je hier aan het juiste adres. Ik deel vandaag niet alleen mijn overheerlijke bloemkoolsoep met baconkruim, maar een compleet kerstdiner.

Bloemkoolsoepje met baconkruim

De lekkerste bloemkoolsoep met baconkruim

De bloemkoolsoep is een heerlijk zacht soepje, niet te machtig. Het baconkruim zorgt voor een bite en extra pit, met een vleugje frisheid van het citroen. Daarbij zorgt het voor een feestelijke touch. Extra leuk als je het soepje serveert in glaasjes op een schoteltje. Om het compleet te maken serveer je bij de soep mijn zelfgemaakte (en stiekem hele makkelijke) soepstengels.

Bloemkoolsoep maken

Deze bloemkoolsoep maken is helemaal niet moeilijk. Eerst snipper je de ui en snijd je de bleekselderij in stukjes, bak dit in een pan met olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de in plakjes gesneden knoflook toe en bak kort mee. Schil de aardappel en snijd de bloemkool in stukjes, bak deze ook even mee voordat je water en bouillonblokjes toevoegt. Laat de soep 20-30 minuten koken tot de aardappelblokjes zacht zijn.

Ondertussen bak je stukjes bacon krokant in een koekenpan, verkruimel je boterhammen en bak je het broodkruim krokant in het baconvet. Meng het broodkruim met Parmezaanse kaas, peterselie, citroenschil en de krokante bacon. Pureer de soep, voeg cayennepeper en room toe, en verwarm deze nog even.

Serveer de soep in glaasjes, garneer met het baconkruim en plaats de glaasjes op een schoteltje met een feestelijke soepstengel erbij.

Bloemkoolsoepje met baconkruim

Wist je dat soep een ideaal gerecht is om te serveren bij een diner met veel gangen én/of een diner voor een groot aantal personen? Soep kun je namelijk goed voorbereiden doordat je het een of meer dagen van tevoren kunt maken. Omdat je soep goed kunt voorproeven weet je zeker dat je iets lekkers op tafel zet, én op D-day (de dag van het etentje) kun je je op de andere gerechten richten.

Soep met bloemkool

Dit is echt een heerlijke soep als voorgerecht voor kerst. Romig, krokant, zoutig en vol van smaak. Meer inspiratie voor je kerstmenu? Bekijk dan meer kerst recepten.

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolsoepje met krokant baconkruim

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes.
2
Stap 2
Bak dit in een pan met olijfolie even aan tot de ui glazig is. Snijd de knoflook in plakjes en bak dit ook even mee in de pan.
3
Stap 3
Schil de aardappel en snijd de bloemkool in stukjes.
4
Stap 4
Bak de aardappel en bloemkool ook even mee in de pan. Voeg het water en de bouillonblokjes erbij, breng dit aan de kook en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten koken. De soep is gaar als je de blokjes aardappel gemakkelijk stuk kunt drukken met een lepel.
5
Stap 5
Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak dit krokant in de koekenpan.
6
Stap 6
Verkruimel de boterhammen (bijvoorbeeld in een keukenmachine). Haal de bacon uit de pan en bak het broodkruim krokant in het vet van de bacon.
7
Stap 7
Meng de Parmezaanse kaas door het broodkruim als het krokant is. Bak dit kort even mee.
8
Stap 8
Meng in een kom het broodkruim met krokant gebakken bacon, peterselie/bieslook en citroenschil.
9
Stap 9
Pureer de soep en voeg de cayennepeper en de room toe.
10
Stap 10
Verwarm de soep nog even.
11
Stap 11
Serveer de soep in glaasjes met daarop het krokante baconkruim.
12
Stap 12
Plaats de glaasjes op schoteltjes of gebaksbordjes en serveer er een zelfgemaakte feestelijke soepstengel bij.
Bekijk ook andere recepten
Kip enchilada's
Romige citroenorzo met gebakken feta
Pasta schotel met salami
Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

5 reacties

Esther

Kun je het kruim mengsel bovenop ook daags ervoor maken en op de dag zelf erop serveren?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Esther, dat kan zeker. Ik zou het kruim als het is afgekoeld dat in een afgesloten trommeltje bewaren. En liefst de bacon nog niet toevoegen, zodat het krokanter blijft. Door vette bacon wordt het kruim wat zachter.

Anneke
5/5 sterren

Echt een geweldig recept. Alleen maar complimenten als ik het maak. Ik doe er wel 2 stengels bleekselderij in dan is de soep net wat pittiger. Ik heb het recept ook al vaak gedeeld met vrienden en familie. Heel hartelijk dank. 🙏

Laat een bericht achter

Renate

Het soepje lijkt me heerlijk. Kan ik dit echt de 24e maken en de 26e serveren, als ik het bewaar in de koelkast?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

2 dagen vooraf maken moet zeker kunnen. En als je twijfel zou je het ook kunnen invriezen.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op