Blueberrycheesecake in een cakevorm
Oh jongens, het water loopt me in de mond! Dit ziet er toch te lekker uit? Deze bleuberrycheesecake in een cakevorm is eigenlijk een bleuberrycheesecake-cake. Een dubbele cake dus! In plaats van in een ronde vorm heeft Joor de cheesecake in een cakevorm gebakken. En hij is super lekker, dus...Blueberrycheesecake in een cakevorm
Bewaren
Oh jongens, het water loopt me in de mond! Dit ziet er toch te lekker uit? Deze bleuberrycheesecake in een cakevorm is eigenlijk een bleuberrycheesecake-cake. Een dubbele cake dus! In plaats van in een ronde vorm heeft Joor de cheesecake in een cakevorm gebakken.
En hij is super lekker, dus mocht je binnenkort iets lekkers willen bakken? Voor de paasdagen bijvoorbeeld? Ga voor deze!
Door Joor – Sinds ik het cheesecakeboek van Sabine van OhMyFoodness heb gelezen, ben ik ineens helemaal into the cheesecakes. Niet alleen om ze te eten (dat wilde ik voor het lezen van het boek al altijd al), maar vooral om ze zelf te maken. Want wat blijkt? Cheesecakes maken is helemaal niet zo lastig als je denkt.
Geduld is eigenlijk een van de belangrijkste ingrediënten bij het maken van een cheesecake. De taart moet rustig bakken, afkoelen en nog een tijd in de koelkast zijn staan om zijn vaste structuur te krijgen. Het is niet moeilijk, het kost tijd. En geduld dus, want je moet wel een wachten voor je de taart kunt aansnijden.
Blueberrycheesecake in een cakevorm
Naast fan van cheesecakes ben ik ook al tijden fan van bluerberrymuffins. Je weet wel, die van de grootste kruidenier van het land met zo’n kruimelkorstje erbovenop. Brenda maakte de bleuberrymuffins van Starbucks na, check hier het recept!
Dus leek het me leuk om te proberen om een blueberrymuffincheesecake te maken. En omdat ik in een grappige bui was, maakte ik de cheesecake in een cakevorm. Zodat je je gasten een plakje cheesecake voor kunt zetten. Want zeg nou zelf, deze bleuberrycheesecake ziet er toch super uit!?
Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de cheesecake
Voor de topping
Extra benodigd: cakevorm van 24 cm, bakpapier, keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze blueberrycheesecake in een cakevorm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Maak in de tussentijd de spritsen klein in de keukenmachine of door ze in een dikke plastic zak te doen en met een pan op de plastic zak te slaan.Stap 3
Zet het vuur uit als de boter gesmolten is en voeg de koekkruimels toe. Roer goed door en stort vervolgens de bodemmix in de cakevorm. Verspreid evenredig over de cakevorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.Stap 4
Maak vervolgens de cheesecakevulling door de roomkaas in de keukenmachine of met een mixer te mixen met de suiker tot er een egale massa ontstaat.Stap 5
Schraap de vanillepeul leeg en doe de inhoud bij het roomkaas-suikermengsel. Voeg ook het citroenrasp toe.Stap 6
Doe vervolgens 1 voor 1 de eieren en de eidooier bij de roomkaas en laat tussendoor steeds de mixer even draaien zodat het ei goed wordt opgenomen. Zet vervolgens de keukenmachine of mixer uit.Stap 7
Mix in een andere kom de bosbessen met de halve eetlepel bloem. Doe de bosbessen bij de cheesecakemix en roer met een spatel door. Stort vervolgens in de cakevorm.Stap 8
Bak de cake in 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Tip van Sabine van OhMyFoodness : zet een bakje water onderin de oven tijdens het bakken, zo voorkom je de kans op scheuren van de cake.Stap 9
Zet na het verstrijken van de baktijd de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de cake zo een uur afkoelen. Zet vervolgens de cake in de vorm minimaal 12 uur in de koelkast om helemaal goed af te koelen.Stap 10
Maak vlak voor het serveren de blueberrymuffintopping. Doe hiervoor de boter met de bloem, suiker en kaneel in een steelpannetje en roer totdat de boter gesmolten is en de mix een soort zandstructuur krijgt.Stap 11
Haal de cake voorzichtig uit de cakevorm. Het werkt het best om een bord op de cakevorm te leggen en de cakevorm voorzichtig om te draaien met het bord zodat de cake uit de vorm op het bord valt. Keer de cheesecake vervolgens zo snel mogelijk om.Stap 12
Serveer de cake met de topping eroverheen en eventueel nog wat extra bosbessen voor erbij.Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de cheesecake
Voor de topping
Extra benodigd: cakevorm van 24 cm, bakpapier, keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze blueberrycheesecake in een cakevorm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Maak in de tussentijd de spritsen klein in de keukenmachine of door ze in een dikke plastic zak te doen en met een pan op de plastic zak te slaan.Stap 3
Zet het vuur uit als de boter gesmolten is en voeg de koekkruimels toe. Roer goed door en stort vervolgens de bodemmix in de cakevorm. Verspreid evenredig over de cakevorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.Stap 4
Maak vervolgens de cheesecakevulling door de roomkaas in de keukenmachine of met een mixer te mixen met de suiker tot er een egale massa ontstaat.Stap 5
Schraap de vanillepeul leeg en doe de inhoud bij het roomkaas-suikermengsel. Voeg ook het citroenrasp toe.Stap 6
Doe vervolgens 1 voor 1 de eieren en de eidooier bij de roomkaas en laat tussendoor steeds de mixer even draaien zodat het ei goed wordt opgenomen. Zet vervolgens de keukenmachine of mixer uit.Stap 7
Mix in een andere kom de bosbessen met de halve eetlepel bloem. Doe de bosbessen bij de cheesecakemix en roer met een spatel door. Stort vervolgens in de cakevorm.Stap 8
Bak de cake in 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Tip van Sabine van OhMyFoodness : zet een bakje water onderin de oven tijdens het bakken, zo voorkom je de kans op scheuren van de cake.Stap 9
Zet na het verstrijken van de baktijd de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de cake zo een uur afkoelen. Zet vervolgens de cake in de vorm minimaal 12 uur in de koelkast om helemaal goed af te koelen.Stap 10
Maak vlak voor het serveren de blueberrymuffintopping. Doe hiervoor de boter met de bloem, suiker en kaneel in een steelpannetje en roer totdat de boter gesmolten is en de mix een soort zandstructuur krijgt.Stap 11
Haal de cake voorzichtig uit de cakevorm. Het werkt het best om een bord op de cakevorm te leggen en de cakevorm voorzichtig om te draaien met het bord zodat de cake uit de vorm op het bord valt. Keer de cheesecake vervolgens zo snel mogelijk om.Stap 12
Serveer de cake met de topping eroverheen en eventueel nog wat extra bosbessen voor erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Cheesecake
Brenda die 12 uur wachttijd had je bovenaan ook kunnen vermelden... Nu hebben we geen toetje
Daniëlle
Wat een leuk idee om het in een cakevorm te doen. Ziet er erg lekker uit!
M
Met Pasen gemaakt, was heerlijk!
Christine
Kan ik ook blauwe bessen gebruiken?
Marloee
Kan t ook met Jodenkoeken of Digestive of zo?
Arja
Ik ben om: een bodem van spritsen! Wij houden niet van de bastogne bodem.